NFC Üzerine Bir Münazara

S O V I E T

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
51
Merhabalar,

Konu başlığından anlaşılacağı üzere NFC üzerine biraz fikir edinmek, fikir alışverişi yapmak istiyorum. Kullandığım cep telefonu NFC özelliği olan bir cihaz, ancak ben bu teknolojinin sınırlarına pek hâkim değilim.

Öncelikle sorularım şuradan başlıyor, Aliexpress'te RFID kartlara denk geldim geçenlerde. Muhtemelen NFC üzerine Google'lamalar yaptığımdan Aliexpres ağzıma yüzüme sokmaya çalıştı bu kartları, başarılı da oldu. Bu RFID kartları satan insanlar bir cep telefonu uygulaması ile özelleştirilebilir kartlar olduğunu yazmışlar. Yani ekstra bir cihaza ihtiyaç duymadan NFC'yi nasıl normal kullanıyorsak uygulama ile bu kartları özelleştirebiliyormuşuz. Benim kaldığım sitede giriş çıkışlar bir kart ile yapılıyor, bu kartı kapı üzerindeki alıcıya dokundurduğunuzda arada geçen iletişimi ben telefonumla yapmak istiyorum. Herhangi bir uygulama ile telefonumdaki NFC'yi alıcıya sanki bir kartmış gibi gösterme şansım var mı? Bu teknoloji hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilir mi?

Teşekkürler!

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Çok bilgim olan bir durum değil. Forumda da pek rastlamadım. Youtube da Tolga Özuygur bu konu hakkında video çekmişti muhtemelen rastlamışsınızdır. İletişime geçebilirseniz discord veya mail yoluyla bilgi almayı deneyin isterseniz.
Video 1 :
Video 2 :

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri