Yardım No Signal Hatası Alıyorum

serhatus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yeni bir sistem aldım bugün geldi ve monitöre bağlamaya çalıştığımda ise no signal hatası alıyorum nasıl çözebilirim

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Görüntü çıkışını anakarttan alıyor olabilirsin. APU değilse oradan görüntü gelmez. Ekran kartının çıkışına görüntü kablosunu taktığına emin ol.

KS

serhatus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hocam az önce bilgisayarcıya gittim ve denediğimizde açıldı sorn monitör de dersen ise onu da laptopun ekranını aktarmak için denedim ve oldu sorun ne anlamadım

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Dediğim gibi kabloyu yanlış yere takıyor olabilirsin. Eve geldiğinde fotoğraf at tekrar bakalım.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Merhaba hem kasayı denemişsiniz çalışmış, hem de monitörü denemişsiniz çalışmış, demek ki ortada bir sorun yok. Siz kabloları hem monitörde hem de ekran kartı varsa ekran kartında ki doğru yere taktığınızdan emin. Sonra bilgisayarın güç tuşuna bastığınızda çalışıyor mu fanları dönüp ışıkları yanıyor mu? Anakartta herhangi bir uyarı ışığı var mı? varsa yanıyor mu?
Son olarak tam marka model monitör ve kasada ki tüm parçaları yazmanızı isteyeceğim sorunu varsa anlamak için.

pcalacakadam

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Yeni bir sistem aldım bugün geldi ve monitöre bağlamaya çalıştığımda ise no signal hatası alıyorum nasıl çözebilirim
Bilgisayarcida açıldıysa ve kendi kablobuzu kullanmadiysaniz sorun buyuk ihtimalle kablodadir.

KS

serhatus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bilgisayarcida açıldıysa ve kendi kablobuzu kullanmadiysaniz sorun buyuk ihtimalle kablodadir.
teşekkürler sorun çözüldü başka bir monitöre takıp bios kurduktan sonra açıldı

Merhaba hem kasayı denemişsiniz çalışmış, hem de monitörü denemişsiniz çalışmış, demek ki ortada bir sorun yok. Siz kabloları hem monitörde hem de ekran kartı varsa ekran kartında ki doğru yere taktığınızdan emin. Sonra bilgisayarın güç tuşuna bastığınızda çalışıyor mu fanları dönüp ışıkları yanıyor mu? Anakartta herhangi bir uyarı ışığı var mı? varsa yanıyor mu?
Son olarak tam marka model monitör ve kasada ki tüm parçaları yazmanızı isteyeceğim sorunu varsa anlamak için.
hocam sorun çözüldü teşekkür ederim bios yükleyip açtım

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
teşekkürler sorun çözüldü başka bir monitöre takıp bios kurduktan sonra açıldı

hocam sorun çözüldü teşekkür ederim bios yükleyip açtım
Bence sorun bios değil ha şöyle bios sıfırlandığı için hangi parça sorun verdiyse oda sıfırlama ile düzelmiştir. Deseniz ki işlemci yeni anakartın biosu güncel değil o yüzden görüntü yoktu anlarız. Mesela b450 anakarttır ryzen 3000 series hazır der, sizde 5000 serisi vardır o zaman 5000 serisi işlemci için gerekli bios yüklenmezse görüntü vermez, illa 5000 serisi için b450 anakart, bios güncellemesi yapılmalı görüntü almak için.. Ama sizin setup kurulu şekilde bilgisayarcı da çalışıp evde çalışmamış, herhangi bir işlem yapılmadan. Belki ram tak sök, yapsanız görüntü verecekti ya da ekran kartı ya da hdd sata kabloları ya da 24 pin veya cpu kablosu ... Ne çok yazdım :) Rastgele bir çalışma olduğu kanısındayım ben , ama sorununuzun çözüldüğüne sevindim güzel günlerde sıkıntısız kullanmanız dileğiyle, iyi günler dilerim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri