Yardım Obs Bitrate Hatası

Radomic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba yayın yapmayı haziran ayında bırakıp 4 aylığına tatile gitmiştim. Döndükten sonra yayın açmak istedim ama 2500 bitratenin üstüne çıkmıyor, en son yayın yaptığımda kusursuz bir şekilde 5000 bitrate verebiliyordum. Acaba anakartta mı bir problem var dedim yeni anakart aldım. Bazı uygulamalarla diğer parçaları kontrol sağladım ama hatalı bir parça göremedim. Bu sorundan anlayan var mı acaba?
Ekran görüntüsü 2025-10-15 235324.png

cemaziyelahir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Merhaba yayın yapmayı haziran ayında bırakıp 4 aylığına tatile gitmiştim. Döndükten sonra yayın açmak istedim ama 2500 bitratenin üstüne çıkmıyor, en son yayın yaptığımda kusursuz bir şekilde 5000 bitrate verebiliyordum. Acaba anakartta mı bir problem var dedim yeni anakart aldım. Bazı uygulamalarla diğer parçaları kontrol sağladım ama hatalı bir parça göremedim. Bu sorundan anlayan var mı acaba?Ekli dosyayı görüntüle 44342
OBS programından profil ve sahne yedeklerini aldıktan sonra revo uninstaller gibi güçlü bir program kaldırıcı yardımı ile hiç bir kırıntı kalmayacak şekilde OBS'i kaldırıp PC güncellemelerini ve ekran kartı güncellemelerini yap. Sonra OBS'i yeniden yükle. Profil ve sahne yedeklerini OBS e import edip yeniden bir test yayını açmayı dene

KS

Radomic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
OBS programından profil ve sahne yedeklerini aldıktan sonra revo uninstaller gibi güçlü bir program kaldırıcı yardımı ile hiç bir kırıntı kalmayacak şekilde OBS'i kaldırıp PC güncellemelerini ve ekran kartı güncellemelerini yap. Sonra OBS'i yeniden yükle. Profil ve sahne yedeklerini OBS e import edip yeniden bir test yayını açmayı dene
denedim lakin değişen pek bişey olmadı

cemaziyelahir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Y
denedim lakin değişen pek bişey olmadı
Yeni anakart aldım yazmıştın Onun Bios, Chipset ve Lan Driver gibi sürücülerini anakart resmi sitesinden indirip kurduktan sonra OBS de Ağ ayarlarında bir kısıtlama var mı kontrol eder misin ve çıkış ayarlarında bitrate oranını VBR mi CBR mi yapıyorsun bunları da lütfen kontrol eder misin. Bunları da yapmana rağmen hala değişen bir ey olmuyorsa. İnternet Servis Sağlayıcı ile iletişime geçerek hattında bir kısıtlama bant daraltması thortling gibi bir durum olup olmadığını kontrol ettir. Zira ilk mesajında Download/Upload hızların gayet iyi çünkü. Şimdilik aklıma bunlar geliyor.

Son düzenleme:
KS

Radomic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Y

Yeni anakart aldım yazmıştın Onun Bios, Chipset ve Lan Driver gibi sürücülerini anakart resmi sitesinden indirip kurduktan sonra OBS de Ağ ayarlarında bir kısıtlama var mı kontrol eder misin ve çıkış ayarlarında bitrate oranını VBR mi CBR mi yapıyorsun bunları da lütfen kontrol eder misin. Bunları da yapmana rağmen hala değişen bir ey olmuyorsa. İnternet Servis Sağlayıcı ile iletişime geçerek hattında bir kısıtlama bant daraltması thortling gibi bir durum olup olmadığını kontrol ettir. Zira ilk mesajında Download/Upload hızların gayet iyi çünkü. Şimdilik aklıma bunlar geliyor.
değişen bişey yok ne yazik ki.

cemaziyelahir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
değişen bişey yok ne yazik ki.
Kardeşim aklıma gelenleri yazdım ama en son modeminde OBS çıkış portunu engelleyen bir durum mu var onu da kontrol ettin mi ? Bir de OBS'e kurduğun plug-in falan varsa en son onları kaldırmayı dene diyeceğim ama zaten OBS de kaldırıp yeniden kurdun. İstersen Chat GPT gibi bir yapay zekaya OBS bit rate düşüşü diye de ayrıntılı bilgi sor istersen

KS

Radomic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
SORUN ÇÖZÜLDÜ SIKINTI MODEMMİŞ ARADIM YENİ MODEM KURDULAR ŞU AN İÇİN BİR SIKINTIM YOK TEŞEKKÜRLER.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri