Yardım Obs Ten Kayit Aldiğimda Arkdan Fan Sesi̇ Klavye Ve Mouse Sesi̇ Geli̇yor

Haydut54

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
ARKADAŞLAR SORUM BAŞLIKTAKİ GİBİ KULAKLIK OLARAK HYPERİX CLOUD CORE KULANIYORUM yardıkm ederseniz sevinirim

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
ARKADAŞLAR SORUM BAŞLIKTAKİ GİBİ KULAKLIK OLARAK HYPERİX CLOUD CORE KULANIYORUM yardıkm ederseniz sevinirim
Hocam selamlar, dip sesi kesmek için OBS üzerinde sesi aldığınız kanalı bulup sağ tıkla > Filtreler > Gürültü Bastırma seçebilirsiniz.

Burada 2 seçenek var RNN baya dip sesleri kesiyor ama mikrofonunuz çok iyi olmadığı için bazen sizin kendi sesinizi de kesik alabilirsiniz.

Diğer seçenek ise dip ses için çok büyük farklar yaratmıyor. Sesinizin asla kesilmemesini ve biraz olsun dip sesleri alsın sorun değil derseniz tercih edebilirsiniz.

Durumunuza ve ortam sesine göre ikisini de denemenizi öneririm. Ek olarak ses için desibel düşürebilirsiniz. Bu şekilde dip ses kesilmez ama çok kısıldığı için fark edilmez.

KS

Haydut54

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
abi birşey daha sorucam discordda arkadaşlarıma sesim gitmiyor ama onları duyabiliyorum nedeni ne olabilir iki saatir araştırıyorum
yardımcı olabilirseniz sevinirim birde laptop kullanıyorum giriş cihazında mik rafonum gözükmüyor intel smart sound dc de gözükmüyor ama ayarlarda gözüküyor tüm girişleri denedim ancak dc de sorun düzelmedi skype ta da denedik ama olmadı yardımcı olursanız sevinirim

bu şekilde

Ekli dosyalar

• Ses ve Görüntü _ Kullanıcı Ayarları - Discord 20.12.2024 20_49_25.png
    Ses ve Görüntü _ Kullanıcı Ayarları - Discord 20.12.2024 20_49_25.png
    113.4 KB · Görüntüleme: 8
  • Ses 20.12.2024 20_50_38.png
    Ses 20.12.2024 20_50_38.png
    20.1 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Hocam aygıt yöneticisinde dahili ses kartınızla ilgili bir sorun olup olmadığına bakın. Bu kısmı hallettiğinizi ve kontrol ettiğinizi varsayıyorum.

Kulaklığınızın kablosu bir tane mi? Yani tek bir 3.5mm yuvarlak uçlu kablo ile bilgisayara bağlıyorsanız mikrofonu görmemesi normaldir. Kutunun içerisinden çıkan ses kartını da kullanmanız gerekiyor. Ses kartındaki tuşlardan mikrofonu kapatıp açabiliyorsunuz. Oradan mikrofonu yanlışlıkla kapatmış ve devre dışı bırakmış olabilirsiniz.

Bunun dışında OBS'ten aldığınız ses heralde laptop'un kendi mikrofonundan gelen ses. Ses kartıyla da olmuyorsa büyük bir problem var demektir.

KS

Haydut54

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Hocam aygıt yöneticisinde dahili ses kartınızla ilgili bir sorun olup olmadığına bakın. Bu kısmı hallettiğinizi ve kontrol ettiğinizi varsayıyorum.

Kulaklığınızın kablosu bir tane mi? Yani tek bir 3.5mm yuvarlak uçlu kablo ile bilgisayara bağlıyorsanız mikrofonu görmemesi normaldir. Kutunun içerisinden çıkan ses kartını da kullanmanız gerekiyor. Ses kartındaki tuşlardan mikrofonu kapatıp açabiliyorsunuz. Oradan mikrofonu yanlışlıkla kapatmış ve devre dışı bırakmış olabilirsiniz.

Bunun dışında OBS'ten aldığınız ses heralde laptop'un kendi mikrofonundan gelen ses. Ses kartıyla da olmuyorsHocam aygıt yöneticisinde dahili ses kartınızla ilgili bir sorun olup olmadığına bakın. Bu kısmı hallettiğinizi ve kontrol ettiğinizi varsayıyorum.

Kulaklığınızın kablosu bir tane mi? Yani tek bir 3.5mm yuvarlak uçlu kablo ile bilgisayara bağlıyorsanız mikrofonu görmemesi normaldir. Kutunun içerisinden çıkan ses kartını da kulla
hocam kutunun içinden böyle birşey çıktı ses kartı çıkmadı ses kartı dediğniz kulaklığın ana kablosundaki ses açıp kapatmaya yarıyaan ve mikrafonu kapatıp açmaya yarayan şey ise baktım mikrafon açık gözüküyor hocam birde aygıt yöneticisinde sorun olup olmadığını nasıl kontrol ediyoruz onu bilmiyorum açıklarsanız sevinirim

Ekli dosyalar

• 1 adet Y Splitter kablo 3.5 Mm 1 erkek 2 çift kadın ses kablosu kulaklık kulaklık MP3 MP4 Ster...png
    1 adet Y Splitter kablo 3.5 Mm 1 erkek 2 çift kadın ses kablosu kulaklık kulaklık MP3 MP4 Ster...png
    247 KB · Görüntüleme: 4

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Şöyle bir parçadan bahsediyorum. Bunun kutu içerisinden çıkması gerekiyordu.

Size gelen parça için 2 farklı çıkışınız yok hocam.

Ekli dosyalar

• ses kartı.png
    ses kartı.png
    797.6 KB · Görüntüleme: 6

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
böyle birşey var evet
Buna rağmen çalışmıyorsa size gönderilen splitter ile bağlanmayı deneyebilirsiniz. Her ikisine de takıp tek tek deneyebilirsiniz. Bunun etkisi olmazsa cihazınızda bir sorun olabilir.

Aynı modeli arkadaşım kullanıyordu ve sorun yaşamamıştı. Servise danışabilirsiniz bu durumu.

Hocam söylememe gerek yok ama insanlık hali mikrofonun taktığınız bölmeye tam oturduğundan emin misiniz? Bunu da kontrol edin lütfen.

KS

Haydut54

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
hocam birde aygıt yöneticisinde sorun olup olmadığını nasıl kontrol ediyoruz onu bilmiyorum açıklarsanız sevinirim

Buna rağmen çalışmıyorsa size gönderilen splitter ile bağlanmayı deneyebilirsiniz. Her ikisine de takıp tek tek deneyebilirsiniz. Bunun etkisi olmazsa cihazınızda bir sorun olabilir.

Aynı modeli arkadaşım kullanıyordu ve sorun yaşamamıştı. Servise danışabilirsiniz bu durumu.

Hocam söylememe gerek yok ama insanlık hali mikrofonun taktığınız bölmeye tam oturduğundan emin misiniz? Bunu da kontrol edin lütfen.
eminim hocam

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
hocam birde aygıt yöneticisinde sorun olup olmadığını nasıl kontrol ediyoruz onu bilmiyorum açıklarsanız sevinirim
Başlat'a ya da bilgisayarın arama kısmına aygıt yöneticisi yazarak girebilirsiniz. Ayarlara girip oradan da aratabilirsiniz. Girdiğiniz pencerede listeyi kaydırırsanız "Ses girişleri ve çıkışları" gibi sürücülere bakabilirsiniz. Üzerinde sarı üçgen şeklinde uyarı bulunan donanımların sürücüsü çalışmıyor demektir. Yüklememiş ya da eski sürüm olabilir.

KS

Haydut54

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
hocam son olarak bir şeysorucam discor giriş bölümünde intel smart teknolojisini algılamama seebi nedir

Ekli dosyalar

• Ses ve Görüntü _ Kullanıcı Ayarları - Discord 20.12.2024 20_49_25.png
    Ses ve Görüntü _ Kullanıcı Ayarları - Discord 20.12.2024 20_49_25.png
    113.4 KB · Görüntüleme: 4

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
hocam son olarak bir şeysorucam discor giriş bölümünde intel smart teknolojisini algılamama seebi nedir
Hocam işin gerçeği onun tam olarak ne işlevi olduğunu bilmiyorum. Siz her ihtimale karşı eğer işlemciniz intel ise intel driver support kurmanızı öneririm. Sorununuzu çözer mi emin değilim ama her intel kullanıcısı için önerilebilir.

Şuradan indirilebilir: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/detect.html

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri