Öneri Öneri Tavsiye

Cyber Janissary

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
şuan toplam 60.000 civarı bir borcum var Eylül 2 gibi işe başlayacağım ayrı ayrı bankalarda var A bankasında 30000 kredi kaldı aylık ödemesi 2022 TL , B bankası NAKİT AVANS 15.000 TL , C bankası 15.000 TL kaldı , bunları tek seferde ödemek için 60.000 binlik kredi çekip kapatmak mı mantıklı yoksa her maaş aldığım zaman 1 tanesini tamamen silip diğer aya sarkacak olanın asgari tutarını ödeyip kalan aylarda onları tek tek kapatmak mı mantıklı ? en geç 4 ayda kapatabiliyorum o şekilde .

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
aylık maaş ne kadar bilmiyorum da kredi + kalanı nakit avanslara böl. krediyi ödersen kredi skorun bozulmamış olur. ek hesaplarda öyle bir dert yok diye biliyorum

st1rner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ayrıntıları bilmiyorum fakat içinizin ve kafanızın rahat olması için tek bi' yere borcunuz olması daha hoş gibi. Yerinizde olsaydım, 60k çeker hepsini öder ve herhangi bir bankaya 60k borçlanmayı tercih ederdim.

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
tek tek öderse eksi puan yer kredi puanı olarak. o yüzden öncelik kredi sonra ek hesaplar. eski kredinin 24 ay diyelim zaten faizini başta ödüyor diyelim 2000 TL taksiti. ilk ay 1200 tl faiz 800 ana paradan düşer. sonra 1150 - 750 gibi gibi değişir. 1 sene sonra krediyi kapatacaksa faizin çoğunu ödemiştir. ödediği 2000 kredide 1500 ana para 500 faiz kalmış olur mesela. sıfırdan kredi çekerse daha zararlı olacak diye düşünüyorum. bellir bir seviye sonrası krediyi peşin ödemek o yüzden karlı olmaz. o zamanki ve şuanki kredi faizleri de değişti muhtemelen arttı. daha yüksek kredi oranıyla yeniden başlamak saçma o anlamda.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri