Optimize Windows Nasıl Kurulur?

SkyHwk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, Windows 11 24H2'ye temiz kurulum yaparak geçmek istiyorum. Gereksiz özelliklerden arındırılmış şekilde kurmak istiyorum.
Araştırdığım kadarı ile başta internet bypass etmek, winutil kullanımı ve Rufus ile BitLocker kapatılması öneriliyormuş.

Bu konuda önerileriniz varsa dinlemek isterim. (winutil'i de ilk defa kullanacağım için bu konudaki önerilerinizi de sunarsanız sevinirim.)

Kullanım amacım oyunlarda yüksek FPS almak ve kasma/donma yaşamadan kullanıma devam etmek.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Merhaba,
RUFUS ile yazdırmada Bitlocker kapatması zaten bu sadece Win11 pro ile ilgili olacak. Bu yapılabilir.

''Gereksiz özelliklerden arındırılmış şekilde kurmak istiyorum.''
Burada ne kadar özellik kapatması sizin için uygun olacak Buna karar vermek gerekecek.

Sadece oyun bilgisayarı için. Mic. Store çıkarılmış., Defender yüklenmemiş halde, Win Update ler kapalı, hesap makinesi, gadgetler vb türü uygulamalar eklenmeiş vb gibi.

Şu videoda anlatılan türde optimizasyon arçalartı da mevcut bir incelersiniz:

Bir de şunlar var optimize olarak:

Revi OS, Atlas Os, AME 11 inceleyebilirsiniz:
WINDOWS'UN EN HIZLI MODLARI TESTTE | NASIL YÜKLENİR HANGİSİ DAHA İYİ
Lisanslı sistemler ve Legal yöntemlerdir.

Son olarak
Tiny11 incelemesi: Windows 11, ekstra şişkinlik olmadan ne kadar hafifliyor?

KS

SkyHwk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows 11 Pro kurmak yerine Home tercih etmek daha mantıklı o halde.

Windows update'leri sürekli yükleyip mümkün mertebe sistemi güncel tutmaya çalışıyorum. Bu yanlış bir şey midir hocam? Winutil kısmında güncellemeleri 2 hafta ertele gibi bir özellik var, bunu açmak sizce mantıklı mı?

Paylaştığınız video ve blog yazısı için çok teşekkür ederim hocam.

Son olarak şunu sormak istiyorum, microsoft hesabını girmemek için interneti bypass etmek mantıklı mı olur sizce?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Win11 Pro yerine Win11 Home Sigle Language düşünülebilir.
Yalnız sanallaştırma özelliği olamayacaktır. Şu Vmare, Virtual box lar ile kurulan sanal ikinci işletim sistemleri için.

Updateleri yapmayanlar tabi tercih meselesi, yapılmadığında güvenlik açıkları oluşabiliyor.
Buna aldırış etmeyen sırf oyun için kullananlar tercih edebiliyor. Sebep olarak öne sürdükleri. Optimizasyonu (performans, hız)yapılmış sistemlerde, updatelerin bu ayarları değiştirip bozabileceği yönünde...

O videodaki sistemlerde yanlış hatırlamıyorsam Win update ile ilgili seçenekler olması lazımdı. O tür sistemleri kurarken önce bir soruyordu. Updateleri kapatalım mı, şunu şunu kapatalım, kaldıralım mı diye vb.

microsoft hesabını girmemek için interneti bypass
Bunda RUFUS yazdırmadan önce küçük bir pop op pencere açıp: Yerel hesapta kurma ile ilgili bir seçenek sunuyordu.

İnternet bypass ile atlamada Microsoft modemi kapatsanız dahi yeni bir tür englleme yapabiliyor. Son Sürüm Windows larda Microsoft hesabını zorunlu tuttuğunu hatırlıyorum.

Microsoft, Windows 11 kurulumunda hesabı eklemeyi zorunlu hale getirerek.....

Bypass yöntemi, ve bu durumu atlama ile ilgili bir yöntem vardı:
Windows 11 Kurulumda İnternet Bağlantı Zorunluluğu Nasıl Aşılır?

KS

SkyHwk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Win11 Pro yerine Win11 Home Sigle Language düşünülebilir.
Yalnız sanallaştırma özelliği olamayacaktır. Şu Vmare, Virtual box lar ile kurulan sanal ikinci işletim sistemleri için.

Updateleri yapmayanlar tabi tercih meselesi, yapılmadığında güvenlik açıkları oluşabiliyor.
Buna aldırış etmeyen sırf oyun için kullananlar tercih edebiliyor. Sebep olarak öne sürdükleri. Optimizasyonu (performans, hız)yapılmış sistemlerde, updatelerin bu ayarları değiştirip bozabileceği yönünde...

O videodaki sistemlerde yanlış hatırlamıyorsam Win update ile ilgili seçenekler olması lazımdı. O tür sistemleri kurarken önce bir soruyordu. Updateleri kapatalım mı, şunu şunu kapatalım, kaldıralım mı diye vb.

microsoft hesabını girmemek için interneti bypass
Bunda RUFUS yazdırmadan önce küçük bir pop op pencere açıp: Yerel hesapta kurma ile ilgili bir seçenek sunuyordu.

İnternet bypass ile atlamada Microsoft modemi kapatsanız dahi yeni bir tür englleme yapabiliyor. Son Sürüm Windows larda Microsoft hesabını zorunlu tuttuğunu hatırlıyorum.

Microsoft, Windows 11 kurulumunda hesabı eklemeyi zorunlu hale getirerek.....

Bypass yöntemi, ve bu durumu atlama ile ilgili bir yöntem vardı:
Windows 11 Kurulumda İnternet Bağlantı Zorunluluğu Nasıl Aşılır?
Çok teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri