Öneri Oyun Bilgisi Aim’den Önemli Mi?

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Merhaba arkadaşlar,
Valorant oyunu benim için sadece aim geliştirmek ya da rank kasmak değil.
Map'lere hâkim olmak, kimin nereden çıkacağını, kimin hangi site'a gireceğini bilmek de önemli.
Bu konuda aynı fikirde miyiz, bilmiyorum ama kısaca söylemek gerekirse: Oyunu okumamız lazım.

Mesela Combatry diye bir YouTuber var. Adam her seferinde kimin nereden geleceğini çok iyi biliyor.
Bazen diyorum ki: "Adam sallıyor, tuttu işte."
Ama bazen öyle bir şey söylüyor ki, tam o anda gerçekten oluyor ve ağzım açık kalıyor.
Tamam, yıllardır bu oyunu oynuyor olabilir, ama bir oyuncunun nereden çıkacağını bu kadar iyi bilmesi de biraz abartı gibi geliyor bana.

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
LoL de de geçerlidir hocam bence asıl mesele oyun bilgisi, el becerisi ile bir yere kadar ancak oyun bilgisi ile bunu daha üst seviyeye cekebiliyorsunuz

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
@lFalcoNNl
Merhaba,
İlk önce yorumun için teşekkür ederim kardeşim.

Her ikisi de Riot Games’in geliştiricisi olsa da, farklı oyunlar. Tamam, her ikisinde de oyun bilgisi olması gerektiğini kabul ediyorum ama aralarında önemli farklar var.

LoL’de harita kontrolü veya pozisyon alma (özellikle büyücüler için) ciddi bir etki sağlar. Ama Valorant’ta tam tersi: Ses kasma, doğru pozisyon alma, ajanları iyi kullanma ve takımı koordine etme gibi daha farklı ve büyük sorumluluklar istiyor.

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
@lFalcoNNl
Merhaba,
İlk önce yorumun için teşekkür ederim kardeşim.

Her ikisi de Riot Games’in geliştiricisi olsa da, farklı oyunlar. Tamam, her ikisinde de oyun bilgisi olması gerektiğini kabul ediyorum ama aralarında önemli farklar var.

LoL’de harita kontrolü veya pozisyon alma (özellikle büyücüler için) ciddi bir etki sağlar. Ama Valorant’ta tam tersi: Ses kasma, doğru pozisyon alma, ajanları iyi kullanma ve takımı koordine etme gibi daha farklı ve büyük sorumluluklar istiyor.
Hocam harita kontrolü zaten tahminlerle şekillenir ve pozisyon almada ama oyunun bir de makro tarafı var yani bu beceriyi 40 45 dakikalara yaymak ve tek bir hatanın bile oyun kaybettirecek bir duruma düşürmesi gibi. Yani diyeceğim şu mesela LoL de en önemli olan kendi görüşümce tahmin ve oyun bilgisi yönetimi bana kalırsa el becerisi ikinci planda kalır bknz E spor final maçları taktik deha üzerine kuruludur. Hatta 2017 Worlds finalinde SSG vs SKT 1.maç da ilk skor 20.dakikadan sonra alınmıştır

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri