Oyun Için 2X16(32) 5600 Mhz Cl46 Mi 1X16 6000 Mhz Cl30 Mu?

xenonefee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyun için 2x16(32) 5600 MHz Cl46 mi 1x16 6000 MHz Cl30 mu? Hangisi neden daha mantikli? Ayrı ayrı avg FPS, %1 low FPS, %0.1 low FPS değerleri karşılaştırması nasıl olur?

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
bunu denemeden çok net cevap vermek zor. düzgün bir yayıncının bu konuya yakın bir araştırmasını bulup bakalım.

1769633126035.png

şayet x3d işlemci kullanırsan önbelleğin güçlü olacağı için ram performansına olan ihtiyaç kondisyondan kondisyona değişecek şekilde azalır.

şayet rtx 5090 kadar yüksek bir gpu kullanmassan fark bukadar olmayabilir.

çift ddr modu ram bant genişliğini çok ciddi etkiliyor. yani etki 5600-6000 farkından fazla. cl30 cl46 konusuna gelince komplike bir konu. aynı hız iki farklı cl30 ram detaylı teste tabi tutulduğunda aralarında ciddi latency farkları olabiliyor. ben oyumu çift 5600 ramden yana kullanıyorum.

KS

xenonefee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bunu denemeden çok net cevap vermek zor. düzgün bir yayıncının bu konuya yakın bir araştırmasını bulup bakalım.

Ekli dosyayı görüntüle 45858

şayet x3d işlemci kullanırsan önbelleğin güçlü olacağı için ram performansına olan ihtiyaç kondisyondan kondisyona değişecek şekilde azalır.

şayet rtx 5090 kadar yüksek bir gpu kullanmassan fark bukadar olmayabilir.

çift ddr modu ram bant genişliğini çok ciddi etkiliyor. yani etki 5600-6000 farkından fazla. cl30 cl46 konusuna gelince komplike bir konu. aynı hız iki farklı cl30 ram detaylı teste tabi tutulduğunda aralarında ciddi latency farkları olabiliyor. ben oyumu çift 5600 ramden yana kullanıyorum.

Bu sistem mantıklı mı sizce fiyatına göre inceler misiniz?

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146

Bu sistem mantıklı mı sizce fiyatına göre inceler misiniz?
tek tek parça fiyatlarını araştırmam lazım. bu parçaları kendin bulup topladığında fiyat ne çıkıyor araştırmayı sana bırakıyorum. Overclock yapmayacaksan o anakart sana yeter. CPU soğutucuda güzel. PSU sanırım xpg'nin gold seviye bir ürünü. Güzel. İşlemci zaten biliniyor. Güzel. Ram'in dual olması güzel. Ekran kartı pek premium 5070 değil ama makul. Oda güzel. Bitek ssd ye takıldım. Yaklaşık bir 600 TL masrafla enazından kingstone nv3 olabilirdi. E100'ün performansı fena değil ama tbw veri yazma garantisi çok düşük.

bu konfigirasyonu tek tek sıfır parça fiyatları ile hesapla. yeterince avantaj sağlıyorsa ssd yide baştan seçerek değiştirme şansın yoksa ssd yi ayrı satın al. sonrada çıkan ssd yi satarsın. yani bu makine kendin toplamana kıyasla 5000-10000 tl gibi fark yapıyorsa ssd yi değiştirmek ve sonrada çıkanı satmak mantıklı olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri