Oyun Oynarken Bilgisayar Donuyor Ve Kendini Yeniden Başlatıyor

Jessly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1.png

bu bilgisayarı alalı 20 gün oldu belirli aralıklarla çok sık olmasada 2 güne 1 felan bilgisayar oyun oynarken donuyor ve bi kaç saniye sonra yeniden başlatıyor kendini OCCT testinde herhangi bir hata vermedi Sıcaklık değerlerini takip ettiğimde riskli bir sıcaklığa çıkmadı Bios güncel ama hala devam ediyor çözümü bulamadım. yardımcı olurmusunuz

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Windows kurulumu temiz başarılıysa ;
Donanımsal arıza yok olarak kabul edelim.
Bios sürümünün beta olmadığından emin ol beta sürümler bazen sorun çıkarıyor.
İşlemcinin dahili grafik kartını Bios'tan kapatmalısın ya da Nvidia denetim masasından geçerli grafik kartını sadece Rtx 5070 olarak ayarlamalısın.
Sorunun büyük ihtimalle işlemcinin grafik kartının açık olmasıdır.
Bios'tan Ram ayarınada göz at expo profile 1 açık olsun yani Rami tam frekans değerinde kullan.
Bilgisayarın sistem ayarı da performans modunda olsun dengeli modda duruyorsa onu değiştirmelisin.
Bu adımları sırasıyla uygulayıp gözden geçir sonra tekrar bakalım.

KS

Jessly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemcinin dahili grafik kartını Bios'tan kapatmalısın ya da Nvidia denetim masasından geçerli grafik kartını sadece Rtx 5070 olarak ayarlamalısın.
Bios'tan Ram ayarınada göz at expo profile 1 açık olsun yani Rami tam frekans değerinde kullan.
Bilgisayarın sistem ayarı da performans modunda olsun dengeli modda duruyorsa onu değiştirmelisin.
özür dilerim şimdiden o kadar emek verip yazmışsın bilgisayardan anlayan birisi değilim umarım dediklerini yapabilirim hepsinin nasıl yapıldığına bakarak yapmam lazım teşekkür ederim

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
özür dilerim şimdiden o kadar emek verip yazmışsın bilgisayardan anlayan birisi değilim umarım dediklerini yapabilirim hepsinin nasıl yapıldığına bakarak yapmam lazım teşekkür ederim
Est. Sorun değil ilk olarak en kolayından başlayın, youtubeden doğru nvidia denetim masası ayarları videoları izleyerek önce ekran kartının ayarını yapıp sistemi yeniden başlatıp oyun oynayarak deneyin, bu adımı elemiş olursunuz.

emirhanpc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekli dosyayı görüntüle 46149
bu bilgisayarı alalı 20 gün oldu belirli aralıklarla çok sık olmasada 2 güne 1 felan bilgisayar oyun oynarken donuyor ve bi kaç saniye sonra yeniden başlatıyor kendini OCCT testinde herhangi bir hata vermedi Sıcaklık değerlerini takip ettiğimde riskli bir sıcaklığa çıkmadı Bios güncel ama hala devam ediyor çözümü bulamadım. yardımcı olurmusunuz
Sorun büyük ihtimalle işlemci taraflı wattman hatası olabilir. Sorunun ana kaynağı kendini biosdada ele verebilir denetim masasi>küçük simgeler>güç secenekleri>yüksek performans'a alıp işlemciye yük veren oyunu açın ve test edin donma oluyormu oluyorsa yuksek ihtimalle wattman hatası olabilir. ""Yukarıdaki islemleri yapmak tamamen sizin sorumluluğunuzdadır."" sorumluluk kabul etmiyorum. Not kesin wattman olacak diye birşey yok pcde yukteyken donma durumları genellikle yetersiz güç veya yazılımsal bir wattman projesi yüzünden meydana geliyor olabilir başka bir problemide olabilir sadece benim basıma gelen bir durumu anlatıp buda olabilir dedim iyi günler.

KS

Jessly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hepsini yaptım yine aynısı oldu hocam tekrar dondu ve yeniden başlattı kendini

KS

Jessly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Montaj yapılıyorken işlemciye baskı yapılmış olabilir servis bi kontrol edicecek o zaman. Çok etken var ama servisin detaylı bi incelemesi gerekli.
kernel41 hatası gördüm üçlü prizi değiştirdim OCCT testte 2 dk da kapanıyordu şuan kapanmıyor umarım o yüzdendir teşekkür ederim hakkın ödenmez

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri