Oyun Oynarken Monitörlerin Uyku Moduna Geçmesi

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Öncelikle merhaba arkadaşlar 2 gündür yaşadığım bir sorunu anlatmak istiyorum ve bir çözüm bulamadım halen
2 adet monitörüm var ve oyunlarda belli bir süre geçtikten sonra ekranlar birden uyku moduna geçip kapanıyor ve o sırada bilgisayar çalışmaya devam ediyor arkadan arkadaşlarımın sesini vs. duyabiliyorum
Güç ayarlarında vs. uyku moduna alması kapalı ne denediysem olmadı öğlen bios ayarlarında, ayarları default yapıp XMP yi kapatmıştım ve saatlerce bu sorunu yaşamadım ama az önce tekrar oldu
lütfen şuna bir çözüm bulalım neden yapar, windowsla alakalı bir problem olabilir mi acaba, format falan gerektirir mi yoksa donanımsal olma ihtimali var mı
RAM lerin falan bozulma ihtimalini düşünmek istemiyorum şahsen

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Monitörlerin kendi üzerindeki tuşlar ile menüsüne girip uyku modu aktif mi diye kontrol edin. Aktifse kapatırsınız.

Öteki türlü Windows güç ayarlarında prize takılı haldeyken uyku moduna geçmesin diye ayarlamanız gerek.

Ayarların bu şekilde olduğuna emin olun:

1735499381015.png

1735499406231.png

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
@KOCAEFE Arkadaşın önerdiği ayarları yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın yoksa aktif olmaz. Windows lisanlı değilse zaten ayarlar hiç çalışmaz ona dikkat edin.

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar bahsettiğim gibi ayarlar zaten bu şekilde
az önce pc boştayken de yaşadım
Ekranlara sinyal gitmiyor ve daha sonrasında CPU Fan da çok yüksek devirde dönme başlıyor ve bekledikten sonra reset atıyor. Sorun bahsettiğiniz ayarlarda değil beklemedeyken girilen uykuda bahsetmiyorum PC faalken sinyal yok'a düşüyor monitörler ve sonrasında bahsettiğim gibi CPU fan deli gibi çalışıyor
yüksek sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum PC boştayken de yapıyor ve 90 dereceyken de 60 derecedeyken de aynı muhabbetin olduğunu gözlemledim.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
Ekranlara sinyal gitmiyor ve daha sonrasında CPU Fan da çok yüksek devirde dönme başlıyor ve bekledikten sonra reset atıyor. Sorun bahsettiğiniz ayarlarda değil beklemedeyken girilen uykuda bahsetmiyorum PC faalken sinyal yok'a düşüyor monitörler ve sonrasında bahsettiğim gibi CPU fan deli gibi çalışıyor
yüksek sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum PC boştayken de yapıyor ve 90 dereceyken de 60 derecedeyken de aynı muhabbetin olduğunu gözlemledim.
geçen bende benzer sorunu yaşadım, bf1 açıkken pc başından kalktım monitör kapatmış kendini pc fanlar dönüyor klavyeye tıklıyorum tepki vermiyor 2dk uğraştım açılmadı reset tuşuna basıp tekrar açtım, nadiren oluyor bende

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Anlattığınıza bakılırsa CPU kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz. Darboğaz fazlaysa ondan olabilir belki.
Sistem nedir?

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Anlattığınıza bakılırsa CPU kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz. Darboğaz fazlaysa ondan olabilir belki.
Sistem nedir?
İ5 13400f
Rtx 4070 var
750w thermaltake psu ts2 bir şey modeliydi
B660m-k
16x2 32 gb ddr 4 ram
Benim de şüphlendiğim cpu ve ramlerdi
Bahsettiğim sorun iyice arttı hiçbir halt edemez oldum bilgisayarda
Itopyaya mail attım garanti sürecini başlatmak için
Bilginiz var mı bu süreçle alakalı
Çözüyorlar mı işi veya

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Darboğaz bu sistemde olmaz, olsaydı bile çalışmasını etkileyecek düzeyde olmazdı.
İşlemci veya RAM kaynaklı bir arıza ihtimali olabilir. Garanti servisine gönderin bence de.

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sürecin nasil işlediğini biliyonuz mu yani kasayı gônderdikten sonra bunun takibini sağlayabileceğim bir sistem var mı
Sorgulayabilecegim falan
Itopyanın bu durumu cözmeme ve kullanici hatasi vs. Deme veya çözmeden kasayı bana gònderme ihtimali var mı sorunu bulamayıp

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Daha önce garanti süreçlerinden başka satıcılarda değişimle sıfır ürün gönderilmişti. Satıcı ile iletişime geçtikten sonra onlar yönlendiriyor kargolama için, genelde anlaşmalı kargo ile gönderebileceğiniz kod verirler.

İtopya konusunda yardımcı olamam, çünkü oradan aldığım ürünlerde bozulan çıkmadı.
İtopya ile garanti süreci yaşayan biri varsa umarım yazar.

Sorunu ayrıntılı şekilde yazıp kargoya ekleyin. Çözülmeme olasılığını düşürür.

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Anladım Teşekkür ederim umarım çözerler o kadar para vermişken ve daha 1 yıl olmuşken çok moral bozucu bir durum oldu benim için

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Önce desteğine ulaşın belki görmeden uzaktan yardımcı olursa göndermeyle uğraşmazsınız.
Yani usta uzaktan yardımcı olunacak bir sey var mı bilmiyorum 20 senedir bilgisayar kullanıyorum az çok birçok problem yaşadım bir şekilde üstesinden geldim de böylesini ilk defa görüyorum pc nin şu hareketleri yapması kesinlikle normal değil yani uzaktan ne yapabilirler ki

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
İ5 13400f
Rtx 4070 var
750w thermaltake psu ts2 bir şey modeliydi
B660m-k
16x2 32 gb ddr 4 ram
Benim de şüphlendiğim cpu ve ramlerdi
Bahsettiğim sorun iyice arttı hiçbir halt edemez oldum bilgisayarda
Itopyaya mail attım garanti sürecini başlatmak için
Bilginiz var mı bu süreçle alakalı
Çözüyorlar mı işi veya
ben 2 slot (32gb) ram dan 4 slot (96gb) ram e geçtikten sonra bu sorunu yaşadım, sistem kararlılığım düştü ve mhz de, muhtemelen düşündüğünüz gibi cpu veya ram kaynaklı olabilir

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ben 2 slot (32gb) ram dan 4 slot (96gb) ram e geçtikten sonra bu sorunu yaşadım, sistem kararlılığım düştü ve mhz de, muhtemelen düşündüğünüz gibi cpu veya ram kaynaklı olabilir
1 yıl stabil çalışıyordu noldu da bunu yaptı acaba
Kendiliğinden de arıza yapabilir herhalde değil mi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri