Yardım Oyuna Girince PC 10 Dk Içinde Çöküyor

fiew

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCH smokin sistem aldım ve kendim kurdum kurulumda hiçbir şeyi yanlış yapmadığıma eminim oyuna girince 10 dk içinde çöküyor oyun dışında bi sorunumuz yok saatlerce bile çalışabiliyor videoda gösterilen bios ayarlarını yaptıydım ondan olabilir diye sıfırladım ve tekrar çökme yapıyo res atıyo diyelim ve res atması çok uzun sürüyor
Sıcaklıklar ve fps değerlerinde hiçbir sıkıntı yok afterburnerda şu 2 değer saçma şekil üst çıkıyo bunla alakalı olabilir mi diyorum sorunu nasıl tespit edebilirim. artı olarak bu işlemci 3.70ghz değil mi nasıl 4 küsürlerde kullanıyor. tükettiği wattı mı düşük acaba

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-12-10 221624.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-10 221624.png
    340.2 KB · Görüntüleme: 12
  • Ekran görüntüsü 2025-12-10 223420.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-10 223420.png
    69.5 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran görüntüsü 2025-12-10 223819.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-10 223819.png
    207 KB · Görüntüleme: 11

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Bios ayarlarını sıfırladınız....
Msı Afterburner üzerinden performansa yönelik ayar yaptıysanız onları da geri alın..

Burada da aynı sistem aynı sıkıntı... bir inceleyin

RAM ları EXPO dan 6000 MHZ e aldıysanız. Temel değere çekin. EXPO yu disable yapıp bir oyunlarda deneyin.

BİOS update, chipset update, ekrankartı sürücü güncellemeleri ve diğer sürücüler. Bunları güncellediğinizi tahmin ediyorum.

OCCT Stabilite test yapmadıysanız buradaki parça testlerini de yapmaya çalışın.

KS

fiew

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios ayarlarını sıfırladınız....
Msı Afterburner üzerinden performansa yönelik ayar yaptıysanız onları da geri alın..

Burada da aynı sistem aynı sıkıntı... bir inceleyin

RAM ları EXPO dan 6000 MHZ e aldıysanız. Temel değere çekin. EXPO yu disable yapıp bir oyunlarda deneyin.

BİOS update, chipset update, ekrankartı sürücü güncellemeleri ve diğer sürücüler. Bunları güncellediğinizi tahmin ediyorum.

OCCT Stabilite test yapmadıysanız buradaki parça testlerini de yapmaya çalışın.
Bütün parçaları 3 4 dakika test ettim hiçbirinde sorun çıkmadı 3 4 dakika yetersiz mi acaba ve 0 ürün zaten diğer sürücülerin hepsi güncel baska bi sorun vardır sanırım
expo 2 ye aldım 6000mhz olmaya devam etsin şimdilik bi kere daha deneyeceğim bi kaç oyunu üst üste açayım çökme olursa yine yazarm
bi de ben ilk attığım resimdeki 14000 mhz ram kullanımı olayını anlamadım neden öyle gözüküyor bi bilginiz var mı işlemci de aynı şekil aşırı yüksek gözüküyor

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Memory Clockspeed14000Mhz (28Gbps)
Bellek Saat Hızı

bu olması gerek o 14000 mhz gösteren barın karşılığı

Oyunlarda bu değeri alabiliyor sanırım. Oyun dışı normal kullanımdaki değerleri de bakmak gerekebilir.
Bunu araştırırsınız.
Bu tür üst ekran kartım yok. MSI afterburner ilede pek haşır neşir değilim açıkçası.

KS

fiew

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1 2 saattir çökme olmuyor sanırım sorun expo twinked a almaktaydı emin değilim belki tekrar yapar yapmaz bilemiyorum 1 2 güne tekrar çökmezse konuyu kapatayım

KS

fiew

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bios ayarlarını def yaptım bi tek expo 2de ve fan ayarını sabit tuttum hiç çökme olmamış bugün ben konuyu kapatanzi ama bios ayarlarından çökme olması çok aptalca

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri