Merhaba, mevcut olarak Monster Aryond A32 monitörünü kullanıyordum fakat günlük kullanımda değilde oyun oynarken ekranın hafiften karıncalandığını fark ettim ve yeni bir monitör almaya karar verdim, sorunun monitörden kaynaklandığını düşünerek. Yeni monitör olarak AOC 34” CU34G2XP/BK modelini aldım. Kurdum ve testleri yaptıktan sonra oyuna girdiğimde mevcut problemin halen devam ettiğini gördüm.
İnternette biraz araştırdım freesync ayarını kapatarak veya kabloyu değiştirerek sorunu giderenler olmuş fakat bu bende bir işe yaramadı. Aşağıya sistem özelliklerini ve karıncalanmayla alakalı bir video bırakıyorum. Daha önce sorunu yaşamış veya fikir verebilecek herkese teşekkür ederim
Bu arada şuanda monitör ayarlarında ve ekran kartı ayarlarında hiçbir özellik açık değil neredeyse hepsini tek tek kapatıp test ettim, DPI kablolarını değiştirdim fakat yine olmadı.
Sistem Özellikleri;
Monitör: AOC 34” CU34G2XP/BK
Ekran kartı: Rx 6700 XT
İşlemci: Ryzen 9 3900x
Ram: 32GB
Video Linki:
Bu arada oyunun ana menüsünde sağ ve sol taraflardan sürekli siyah ışık yanıp sönüyordu, o sorun freesync özelliğini kapatınca normale döndü.
İnternette biraz araştırdım freesync ayarını kapatarak veya kabloyu değiştirerek sorunu giderenler olmuş fakat bu bende bir işe yaramadı. Aşağıya sistem özelliklerini ve karıncalanmayla alakalı bir video bırakıyorum. Daha önce sorunu yaşamış veya fikir verebilecek herkese teşekkür ederim
Bu arada şuanda monitör ayarlarında ve ekran kartı ayarlarında hiçbir özellik açık değil neredeyse hepsini tek tek kapatıp test ettim, DPI kablolarını değiştirdim fakat yine olmadı.
Sistem Özellikleri;
Monitör: AOC 34” CU34G2XP/BK
Ekran kartı: Rx 6700 XT
İşlemci: Ryzen 9 3900x
Ram: 32GB
Video Linki:
Bu arada oyunun ana menüsünde sağ ve sol taraflardan sürekli siyah ışık yanıp sönüyordu, o sorun freesync özelliğini kapatınca normale döndü.