Yardım Oyunlarda Ekran Karıncalanıyor? / Güncelleme + RX 6700 XT Kullananların Deneyimlerini Bekliyorum

Melkiadesk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba, mevcut olarak Monster Aryond A32 monitörünü kullanıyordum fakat günlük kullanımda değilde oyun oynarken ekranın hafiften karıncalandığını fark ettim ve yeni bir monitör almaya karar verdim, sorunun monitörden kaynaklandığını düşünerek. Yeni monitör olarak AOC 34” CU34G2XP/BK modelini aldım. Kurdum ve testleri yaptıktan sonra oyuna girdiğimde mevcut problemin halen devam ettiğini gördüm.

İnternette biraz araştırdım freesync ayarını kapatarak veya kabloyu değiştirerek sorunu giderenler olmuş fakat bu bende bir işe yaramadı. Aşağıya sistem özelliklerini ve karıncalanmayla alakalı bir video bırakıyorum. Daha önce sorunu yaşamış veya fikir verebilecek herkese teşekkür ederim

Bu arada şuanda monitör ayarlarında ve ekran kartı ayarlarında hiçbir özellik açık değil neredeyse hepsini tek tek kapatıp test ettim, DPI kablolarını değiştirdim fakat yine olmadı.

Sistem Özellikleri;

Monitör: AOC 34” CU34G2XP/BK
Ekran kartı: Rx 6700 XT
İşlemci: Ryzen 9 3900x
Ram: 32GB

Video Linki:

Bu arada oyunun ana menüsünde sağ ve sol taraflardan sürekli siyah ışık yanıp sönüyordu, o sorun freesync özelliğini kapatınca normale döndü.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Ekran kartınızın dengi bir güçte (FPS değeri hemen hemen aynı olan) NVIDIA ekran kartı bulursanız aynı oyunda ve aynı noktaya gelip tekrar bakın. Eğer sorun geçiyorsa AMD yazılımıyla veya oyunun AMD kartlarıyla uyumsuzluğundan kaynaklı bir problem olabilir.
Bu arada siz sanırım monitörü dışarıdan kamerayla çekmediniz, ekran kaydı aldığınızda monitöre gelen görüntüyü değil kart tarafından üretilen görüntüyü görüyoruz. Bu yüzden sorunun kaynağının monitör değil de, ekran kartı kaynaklı olduğunu düşündüm.

Tüm oyunlarda mı yoksa bir oyunda mı aynı sorunu yapıyor?

KS

Melkiadesk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ekran kartınızın dengi bir güçte (FPS değeri hemen hemen aynı olan) NVIDIA ekran kartı bulursanız aynı oyunda ve aynı noktaya gelip tekrar bakın. Eğer sorun geçiyorsa AMD yazılımıyla veya oyunun AMD kartlarıyla uyumsuzluğundan kaynaklı bir problem olabilir.
Bu arada siz sanırım monitörü dışarıdan kamerayla çekmediniz, ekran kaydı aldığınızda monitöre gelen görüntüyü değil kart tarafından üretilen görüntüyü görüyoruz. Bu yüzden sorunun kaynağının monitör değil de, ekran kartı kaynaklı olduğunu düşündüm.

Tüm oyunlarda mı yoksa bir oyunda mı aynı sorunu yapıyor?
Diğer bilgisayarımda 1650 var yarın onu çıkartıp bu bilgisayara takacağım ve sonuçlara bakacağım. Oda olmazsa yeni model bir dpı kablosu var elimde onu deneyeceğim.

Bu arada problem tek noktada değil oyunun tüm noktalarında gerçekleşiyor.

Oyunun amd yazılımıyla kaynaklı birşey olduğundan emin değilim çünkü, başka bir oyunda da bu kadar fazla olmasa da bu hataya rastlamıştım. Fakat uzun zamandır çok fazla oyun oynamadığım için genelleme yapamayacağım.

Evet kaydı ekran kaydı olarak aldım, zaten monitörden bir hata olma olasılığını 2. monitörü satın aldıktan sonra elemiştim.

Son 1-2 yıldır fazla oyun oynamıyorum. 2-3 ay önce FS22 oynadım aynı sorun onda da vardı. Bu kayıtta FS25'ten alınma bir görüntü.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Diğer bilgisayarımda 1650 var yarın onu çıkartıp bu bilgisayara takacağım ve sonuçlara bakacağım. Oda olmazsa yeni model bir dpı kablosu var elimde onu deneyeceğim.
Sonuçları paylaşırsanız daha doğru bir fikre varabiliriz.
Bu arada problem tek noktada değil oyunun tüm noktalarında gerçekleşiyor.
Aynı oyun olduktan sonra problemin devam ediyor olması oyundan mı kaynaklı diye NVIDIA ile denemenizi önerdim.
Başka bir AMD kartla da deneyebilirsiniz, ama bu sefer yazılım kaynaklı problem varsa ve sorun devam ederse karttan mı yazılımdan mı anlayamayız.
NVIDIA kartla problem ortadan kalkıyorsa o zaman daha net fikre sahip olabiliriz.
Oyunun amd yazılımıyla kaynaklı birşey olduğundan emin değilim çünkü, başka bir oyunda da bu kadar fazla olmasa da bu hataya rastlamıştım. Fakat uzun zamandır çok fazla oyun oynamadığım için genelleme yapamayacağım.
Bundan emin olmak için henüz erken. Tahmin ve deneme aşamasındasınız. Doğru tespiti yapınca anlaşılır.
O da NVIDIA kartla deneyince ortaya çıkacak gibi.
Evet kaydı ekran kaydı olarak aldım, zaten monitörden bir hata olma olasılığını 2. monitörü satın aldıktan sonra elemiştim.
(y)
Son 1-2 yıldır fazla oyun oynamıyorum. 2-3 ay önce FS22 oynadım aynı sorun onda da vardı. Bu kayıtta FS25'ten alınma bir görüntü.
Farklı bir oyunda da aynı sorunu yaşamış olmanız tek oyundan kaynaklı olmadığını gösteriyor.
NVIDIA kart takınca bu görüntü bozulmalarını yaşamazsanız şöyle bir tavsiye vereceğim:
Elinizdeki AMD kartı satıp NVIDIA bir kart almanız olacak.

Ben uzun zaman önce RX5500XT (kendi kartımdı), RX5600XT, RX6600 kartları deneyip çözüm bulamadığımdan beri NVIDIA kart deneyince çözüldüğünü görünce ondan beri NVIDIA kart kullanıyorum. Sistemde tek değişen parça kart olmuştu.
Yaşadığım sorunlar 1. Görüntüde ufak tefek sizin yaşadığınız gibi bozulmalar. 2. Bazı oyunlarda ani hareket etmek gerekince anlık takılmalar ve bazen 1 saniyeye kadar süren donmalar. 3. Windows ekranı gelene kadar monitöre görüntü verememesi.
Sizinki sadece görüntü bozulmasıysa yine bana göre şanslısınız diyebilirim.

KS

Melkiadesk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sonuçları paylaşırsanız daha doğru bir fikre varabiliriz.

Aynı oyun olduktan sonra problemin devam ediyor olması oyundan mı kaynaklı diye NVIDIA ile denemenizi önerdim.
Başka bir AMD kartla da deneyebilirsiniz, ama bu sefer yazılım kaynaklı problem varsa ve sorun devam ederse karttan mı yazılımdan mı anlayamayız.
NVIDIA kartla problem ortadan kalkıyorsa o zaman daha net fikre sahip olabiliriz.

Bundan emin olmak için henüz erken. Tahmin ve deneme aşamasındasınız. Doğru tespiti yapınca anlaşılır.
O da NVIDIA kartla deneyince ortaya çıkacak gibi.

(y)

Farklı bir oyunda da aynı sorunu yaşamış olmanız tek oyundan kaynaklı olmadığını gösteriyor.
NVIDIA kart takınca bu görüntü bozulmalarını yaşamazsanız şöyle bir tavsiye vereceğim:
Elinizdeki AMD kartı satıp NVIDIA bir kart almanız olacak.

Ben uzun zaman önce RX5500XT (kendi kartımdı), RX5600XT, RX6600 kartları deneyip çözüm bulamadığımdan beri NVIDIA kart deneyince çözüldüğünü görünce ondan beri NVIDIA kart kullanıyorum. Sistemde tek değişen parça kart olmuştu.
Yaşadığım sorunlar 1. Görüntüde ufak tefek sizin yaşadığınız gibi bozulmalar. 2. Bazı oyunlarda ani hareket etmek gerekince anlık takılmalar ve bazen 1 saniyeye kadar süren donmalar. 3. Windows ekranı gelene kadar monitöre görüntü verememesi.
Sizinki sadece görüntü bozulmasıysa yine bana göre şanslısınız diyebilirim.
Amd ekran kartlarında problemlerin nvdia kartlarına göre daha çok yaşandığını görüyorum genelde, ama içim hiç nvdia tarafına gitmiyor nedense.

Sorunla ilgili bir diğer ayrıntı olarak;

Sorunun %99 ekran kartından kaynaklı olup içini açıp termal ped ve macununa bakmak istedim herşey normaldi. Parçaları düzgünce yerine yerleştirip bilgisayara tekrar monte ettim.

Ardından problemin sorunu olarak ekran kartının ağır olduğunu ve anakart soketine baskı yaptığı düşüncesine kapılıp ekran kartını tutacak basit bir aparat yapıp denedim, fakat buda olumlu sonuçlanmadı.

Ardından afterburner'i indirip değerlere ve sıcaklıklara bakmak istedim. Fakat artık ne olduysa FS25'e girdiğimde 1-2 dakika sonra sistem gücü aniden kesiyor. Bu sorun sadece FS25'e girdikten bir kaç dakika sonra oluyor.

FS22'ye girip 1 saat geçirdim problem olmadı, normal kullanım olarak 2 saati aşıyorum herhangi bir sorun yok.

Yarın ekran kartını açıp takarken parçalara zarar verip vermediğimi kontrol edeceğim, fakat parçalara zarar versem FS 22'de de sistem gücü keserdi veya normal kullanımda, gariptir ki sadece FS25'te gücü kesip kendini kapatıyor.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Amd ekran kartlarında problemlerin nvdia kartlarına göre daha çok yaşandığını görüyorum genelde, ama içim hiç nvdia tarafına gitmiyor nedense.
Yazılımsal kaynaklı problem ise bunu aşmanın başka yolu yok. AMD yazılım hatalarını tam anlamıyla gidermediği sürece bizler çözüm üretemeyiz. Problemleriyle seviyorum seni deyip katlanmak veya kartı değiştirmek gerekebiliyor. NVIDIA kart ile denediğinizde ortaya çıkar.
Kart sürücülerini kaldırırken DDU programını kullanmayı unutmayın. Aksi halde tam anlamıyla silinmiyor.
Sorunla ilgili bir diğer ayrıntı olarak;

Sorunun %99 ekran kartından kaynaklı olup içini açıp termal ped ve macununa bakmak istedim herşey normaldi. Parçaları düzgünce yerine yerleştirip bilgisayara tekrar monte ettim.
Sıcaklık değerlerinde bir anormallik yoksa gerek yok bunu yapmaya.
Ardından problemin sorunu olarak ekran kartının ağır olduğunu ve anakart soketine baskı yaptığı düşüncesine kapılıp ekran kartını tutacak basit bir aparat yapıp denedim, fakat buda olumlu sonuçlanmadı.
Temassızlık olursa hiç çalışmaz zaten. Bu sadece ekran kartının anakarta bindirdiği yükü hafifletir. Anakart bozulmasın veya yamulmasın diye yapılabilir. Kart çok ağırsa yapmanızın yararı olur.
Ardından afterburner'i indirip değerlere ve sıcaklıklara bakmak istedim. Fakat artık ne olduysa FS25'e girdiğimde 1-2 dakika sonra sistem gücü aniden kesiyor. Bu sorun sadece FS25'e girdikten bir kaç dakika sonra oluyor.
Değerlere baktığınızda sıcaklık kaç gösteriyordu?

Ayrıca grafik ayarlarını biraz düşürüp (ultra ise high, high ise medium yapıp) öyle deneyin FS25'i açtığınızda sorun ortadan kalkıyorsa varsayılan grafik ayarları fazla gelmiş olabilir.

Eğer FS 25'e mod veya yama yüklemişseniz kaldırın ve sonra dosya doğrulayıp tekrar deneyin. Bu bazı sorunları çözebiliyor. Bu çözüm olursa yüklediğiniz mod veya yama sorun yapıyordur.
FS22'ye girip 1 saat geçirdim problem olmadı, normal kullanım olarak 2 saati aşıyorum herhangi bir sorun yok.
Daha az grafik gücü isteyen bir oyun olduğundan kaynaklı olabilir.
Yarın ekran kartını açıp takarken parçalara zarar verip vermediğimi kontrol edeceğim, fakat parçalara zarar versem FS 22'de de sistem gücü keserdi veya normal kullanımda, gariptir ki sadece FS25'te gücü kesip kendini kapatıyor.
Sıcaklıklarda artış oluyorsa bu gücü kesmeye sebep olabilir. Zarar vermeseniz bile değiştirdiğiniz macun veya pad işe yaramamış olabilir. Gücü kesmeden önceki sıcaklıkları gözlemlemiş miydiniz?

KS

Melkiadesk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Yazılımsal kaynaklı problem ise bunu aşmanın başka yolu yok. AMD yazılım hatalarını tam anlamıyla gidermediği sürece bizler çözüm üretemeyiz. Problemleriyle seviyorum seni deyip katlanmak veya kartı değiştirmek gerekebiliyor. NVIDIA kart ile denediğinizde ortaya çıkar.
Kart sürücülerini kaldırırken DDU programını kullanmayı unutmayın. Aksi halde tam anlamıyla silinmiyor.
Yarın dediğiniz gibi nvdia ekran kartını takıp problemin ortadan kalkıp kalmadığını çözmek olacak ilk işim, şayet kalkarsa sorun amd ekran kartını takıp dediğiniz programı kullanıp tekrar bir ekran kartı driverı yükleyeceğim. Sorun düzelmez ise ekran kartını nvdia ile değiştirmeye sıcak bakabilirim.

Temassızlık olursa hiç çalışmaz zaten. Bu sadece ekran kartının anakarta bindirdiği yükü hafifletir. Anakart bozulmasın veya yamulmasın diye yapılabilir. Kart çok ağırsa yapmanızın yararı olur.
PC'yi toplarken anakart seçimimi Meg x570 dragon ace modelinden seçtim, anakart soketi korumalı o yüzden bu zamana kadar herhangi bir aparat kullanmamıştım. Fakat yinede aklıma geldiği için bir denemek istedim.

Değerlere baktığınızda sıcaklık kaç gösteriyordu?

Ayrıca grafik ayarlarını biraz düşürüp (ultra ise high, high ise medium yapıp) öyle deneyin FS25'i açtığınızda sorun ortadan kalkıyorsa varsayılan grafik ayarları fazla gelmiş olabilir.

Eğer FS 25'e mod veya yama yüklemişseniz kaldırın ve sonra dosya doğrulayıp tekrar deneyin. Bu bazı sorunları çözebiliyor. Bu çözüm olursa yüklediğiniz mod veya yama sorun yapıyordur.
Ekran kartının sıcaklığı 50'yi doğru dürüst geçmiyor oyunda, grafik ayarlarını düşürüp denedim fakat güç kesintisi devam ediyor.

Farklı olarak FS25'i ekran kartını açmadan önce 1 saat oynadım en yüksek ayarlarda güç kesme gibi bir sorun olmadı. Ekran kartını açtıktan sonra fs25'e herhangi bir mod yüklemedim aynen oyuna giriş yaptım ve 1-2 dakika sonra bilgisayar gücü kesti.

Sıcaklıklarda artış oluyorsa bu gücü kesmeye sebep olabilir. Zarar vermeseniz bile değiştirdiğiniz macun veya pad işe yaramamış olabilir. Gücü kesmeden önceki sıcaklıkları gözlemlemiş miydiniz?
Ekran kartını açtığımda sadece ped ve macun kontrolü için açmıştım, herhangi bir değişiklik yapmadım. Ekran kartını taktığımda sıcaklıkta herhangi bir değişiklik olmadı.

Yarın sırasıyla ilk işim ekran kartını 1650 ile değiştirip karıncalanmanın ve güç kesintisinin gidip gitmediğini kontrol etmek olacak.

Karıncalanma ve güç kesintisi nvdia ekran kartında düzelir ise amd ekran kartını takıp furmark testi yapıp sorunun sadece FS25'te olup olmadığını anlamaya çalışacağım. Sorun oyunda ise kaldırıp tekrar kurabilirim fakat ekran kartında ise tekrar açıp problemi bulmaya ve çözmeye çalışacağım.

Güç kesintisini çözdükten sonra yeni nesil DPI kablosuyla amd ekran kartını karıncalanma sorunu için deneyeceğim. Sorun düzelmez ise dediğiniz program ile ekran kartı driverını kaldırıp tekrar kurmayı deneyeceğim. Buda olmaz ise monitör ayarlarını ve ekran kartı ayarlarını fabrika ayarlarına çevirip karıncalanmayı çözmeyi deneyeceğim.

Bunlarda kafi gelmez ise ekran kartını değiştirmek için yollar arayacağım.

Fakat içimden bir ses amd yazılımı ile karıncalanmayı çözebileceğimi düşündürüyor, çünkü yukarıda bahsettiğim gibi freesync ayarını kapatında ana menüdeki siyah parlamalar tamamiyle düzeldi. Karıncalanma sorununu da bu şekil bir ayar yapıp çözebilirim gibi geliyor.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Ekran kartının sıcaklığı 50'yi doğru dürüst geçmiyor oyunda, grafik ayarlarını düşürüp denedim fakat güç kesintisi devam ediyor.

Farklı olarak FS25'i ekran kartını açmadan önce 1 saat oynadım en yüksek ayarlarda güç kesme gibi bir sorun olmadı. Ekran kartını açtıktan sonra fs25'e herhangi bir mod yüklemedim aynen oyuna giriş yaptım ve 1-2 dakika sonra bilgisayar gücü kesti.

Ekran kartını açtığımda sadece ped ve macun kontrolü için açmıştım, herhangi bir değişiklik yapmadım. Ekran kartını taktığımda sıcaklıkta herhangi bir değişiklik olmadı.
O halde bu sefer thermal macun yenileyin ve pad değişimi yapın. Keşke hiç içini açmasaydınız. Gereksiz bir masraf olacak bu şekilde.
Sensörlere yansımayan ama termal padlerin ezilmesinden kaynaklı bazı parçaların daha çok ısınmasına sebep olmuş olabilirsiniz. Belki de sensöre yansıyordur. Ayrıntılı grafik gösteren program yardımıyla sıcaklık gözetlemeniz gerekir.

Hotspot sıcaklığı çok yüksek çıkıyorsa bu yüzden sistem kendini korumaya alabiliyor.

Kaliteli bir thermal pad de bugün epey pahalı. Hiç ellemeseniz daha iyi olurdu. Thermal pad sipariş edecek olursanız ekran kartının içerisindeki padlerin kalınlığını ölçmelisiniz ve aynı kalınlıkta bir pad veya ufak farkla daha kalın bir pad tercih edebilirsiniz. Pad temassızlığından ötürü ısı iletimi kötüleşmiş olabilir.
Fakat içimden bir ses amd yazılımı ile karıncalanmayı çözebileceğimi düşündürüyor, çünkü yukarıda bahsettiğim gibi freesync ayarını kapatında ana menüdeki siyah parlamalar tamamiyle düzeldi. Karıncalanma sorununu da bu şekil bir ayar yapıp çözebilirim gibi geliyor.
Ben 6 ay uğraşmıştım yazılımın altını üstüne getirmiştim. Hatta önceki AMD yazılım sürümlerini denettirmişlerdi. 3 yerli foruma da sormuştum ve onlar da çözüm üretemedi. Ben de çözümsüz kalmıştım. Ki benim sorunlar daha fazlaydı.

Umarım sizinki ayarlar yardımıyla çözülür.

KS

Melkiadesk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
O halde bu sefer thermal macun yenileyin ve pad değişimi yapın. Keşke hiç içini açmasaydınız. Gereksiz bir masraf olacak bu şekilde.
Sensörlere yansımayan ama termal padlerin ezilmesinden kaynaklı bazı parçaların daha çok ısınmasına sebep olmuş olabilirsiniz. Belki de sensöre yansıyordur. Ayrıntılı grafik gösteren program yardımıyla sıcaklık gözetlemeniz gerekir.

Hotspot sıcaklığı çok yüksek çıkıyorsa bu yüzden sistem kendini korumaya alabiliyor.

Kaliteli bir thermal pad de bugün epey pahalı. Hiç ellemeseniz daha iyi olurdu. Thermal pad sipariş edecek olursanız ekran kartının içerisindeki padlerin kalınlığını ölçmelisiniz ve aynı kalınlıkta bir pad veya ufak farkla daha kalın bir pad tercih edebilirsiniz. Pad temassızlığından ötürü ısı iletimi kötüleşmiş olabilir.

Ben 6 ay uğraşmıştım yazılımın altını üstüne getirmiştim. Hatta önceki AMD yazılım sürümlerini denettirmişlerdi. 3 yerli foruma da sormuştum ve onlar da çözüm üretemedi. Ben de çözümsüz kalmıştım. Ki benim sorunlar daha fazlaydı.

Umarım sizinki ayarlar yardımıyla çözülür.
Bir anlık bir gaflet ile aslında açtığımda çözümü orada bulamayacağımı bilmeme rağmen hata yapmış oldum...

Büyük olasılıkla tekrar takarken padler yerine tam oturmadı veya artık bilemiyorum macun bulaşmaması gereken yerlere bulamış olabilir. Buda yüksek sıcaklıklara ulaşmasını sağlıyor olabilir ekran kartının 1-2 dakika içerisinde bile. Elimde işlemciye sıktığım termal macundan arta kalanlar olması lazımdı macunu değiştiririm fakat pedler neredeyse yıpranmamış gibiydi aynısıyla devam edip sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edeceğim.

Oyun bi 5-10 dakika açık kalabilse aslında sıcaklığın ne noktalara ulaştığını net gözlemleme şansım olur.

Daha önce termal ped değiştirdiğim için işlemin nasıl yapıldığını biliyorum fakat dediğiniz gibi oldukça pahalı bir değişim.

Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim, yarın tüm işlemleri tamamlayıp ayrıntılarıyla postun altında durumu paylaşacağım. Sorunu çözebilirsem belki diğer arkadaşlara da yardımcı olmuş olurum zira konu oldukça detaylı bir hale büründü sayenizde.

KS

Melkiadesk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Durum güncellemesi;

- İlk iş olarak yan bilgisayardaki 1660 kartımı ana bilgisayara takarak oyun ve güç kesmesini test ettim, oyunu açtım yaklaşık 30 dakika boyunca oynadım. Herhangi bir güç kesintisi veya ekranda karıncalanma olmadı.

- Bunun ardından sorunun kaynağı kesin olarak RX 6700 XT ekran kartımda veya amd yazılımda olduğunu saptadım.

- Dün ekran kartını açtığımdan beri FS25'e girdikten 1-2 dakika sonra güç kesintisinin sebebini bulmak adına RX 6700 XT ekran kartımı tekrar açıp termal macun ve padleri tekrar kontrol ettim, Termal macun oldukça taşlaşmış bir haldeydi ve yandaki ramlerin üzerindeki termal pedin alimünyum tabakaya yapıştığını gördüm. İşlemciye sürdüğüm termal macundan arta kalan macun ile ekran kartının macunun yeniledim ve pedleri vramlerin üstüne tekrar yerleştirdim.

- Bilgisayarı açıp oyuna girmeden önce furmark testi yaptım 10 dakika, herhangi bir güç kesintisi olmadı ve sonuçlar şöyleydi;

21312321.png

- Ardından FS25'i açıp karıncalanma sorununa baktım, sonuç değişmeden devam ediyordu. Elimdeki yeni nesil DPI kablosuyla son bir kez denedim sonuç şaşırtmadı, karıncalanma devam ediyordu.

- Ardından furmark testinin görseline bakarken birşey fark ettim, sol taraftaki turuncu göstergelerde oyundakine benzer bir karıncalanma gözüküyor. Oyuna girip ekran kartının ne kadar ısındığına ve ne kadarını kullandığına baktım. Ekran kartı %98'ini kullanıyordu fakat sıcaklık o kadar yüksek değildi.

- Bu sonuçların ardından şöyle bir kanıya vardım, ya amd yazılımdan kaynaklı ya da ekran kartımdaki bir problemden kaynaklı olarak büyük ihtimalle ekran kartım %90'ın üzerinde bir performans sergilerken karıncalanma yapıyor ekranda.

- Bu arada yazılımda ve monitör ayarlarında baya bişey denedim hiçbirşey değişmedi.

Şimdi asıl sorun olarak ekran kartındamı problem olduğunu veya yazılımdamı bir problem olduğunu bulmak kaldı. Kocaefe hocamın deneyimlerine dayanarak sorunun büyük ihtimalle yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Fakat tam emin olmak adına bilgisayarında RX 6700 XT olan birisini bulup benzer testlerde benim gibi sorunlar yaşayıp yaşamadığını bulursam sorunun tam olarak nerede olduğunu saptayabileceğim.

+ Kartı değiştirmek istediğimde bu kartın gücünde nvdia tarafında bana ne gibi kartlar önerebilirsiniz?

Bu arada kartın oyundayken performansı;

1231321321.png

Boşta;

12312.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri