Oyunlarda Kasma Sorunu ( Özellikleri Yazıyorum)

ayhantrr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selamlar. Uzatmadan sorunumu söyleyeyim ; Bilgisayarda bazı oyunlar ( COD BLACK OPS 4 - MİCROSOFT FLİGHT SİMÜLATÖR - COLD WAR ) ultra ayarlarda çok kasıyor, resmen oynatmıyor. Halbuki pc özellikleri gayet iyi . Sorun ne olabilir ?

Nvidia Geforce 4060 Ekran kartı
Amd Ryzen 5 5600 3.7 GHZ işlemci
32 Gb ram var

Kasması normal mi yoksa bir yerlerde sorun mu var?

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Arkadaşlar selamlar. Uzatmadan sorunumu söyleyeyim ; Bilgisayarda bazı oyunlar ( COD BLACK OPS 4 - MİCROSOFT FLİGHT SİMÜLATÖR - COLD WAR ) ultra ayarlarda çok kasıyor, resmen oynatmıyor. Halbuki pc özellikleri gayet iyi . Sorun ne olabilir ?

32 Gb ram var

Hocam selamlar, 4060 ekran kartınızda 8 gb vram bulunuyor. Maalesef güncel oyunlar için ultra ayarlarda bu ekran kartı önerilmiyor. Genellikle oyuna girdiğinizde size önerilen ayarları çok yükseltmeniz önerilmez. Özellikle flight simulator gibi oyunlar feci vram isteyen oyunlar, diğerlerinin vram ihtiyacını tam bilmiyorum.

Ayrıca 1080p çözünürlükte oynadığınızı varsayıyorum. Ultra yerine high ya da medium ile denediğinizde aynı sorunları yaşıyorsanız başka bir sıkıntı vardır.

Ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarını kontrol ediyor musunuz? Anlık yükselmeler var mı?

GUTS_911

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Hocam selamlar, 4060 ekran kartınızda 8 gb vram bulunuyor. Maalesef güncel oyunlar için ultra ayarlarda bu ekran kartı önerilmiyor. Genellikle oyuna girdiğinizde size önerilen ayarları çok yükseltmeniz önerilmez. Özellikle flight simulator gibi oyunlar feci vram isteyen oyunlar, diğerlerinin vram ihtiyacını tam bilmiyorum.

Ayrıca 1080p çözünürlükte oynadığınızı varsayıyorum. Ultra yerine high ya da medium ile denediğinizde aynı sorunları yaşıyorsanız başka bir sıkıntı vardır.

Ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarını kontrol ediyor musunuz? Anlık yükselmeler var mı?
Hocam affınıza sığınarak şunu söylemek isterim, fikrinize katiyen katılmıyorum.
Evet haklısınız günümüzde 8gb Vram az gelmeye başlıyor yavaş yavaş.
Fakat ben 2560x1600 hight-ultra ayarlarda çoğu ağır ( güçlü donanım gerektiren oyunlarda) yüksek FPS değerlerini görüyorum.
Bu kasma sebebinin kök problemi, büyük ihtimalle bilgisayarın parçalarında kaynaklıdır diye düşünüyorum...
Şahsen kendi Asus rog strix G16 laptopmda, aynı şekilde durmaksızın grafik ayarları fark etmeksizin drop ve aşırı derecede lag alıyordum tüm oyunlarda.
sorunun ne olduğunu anlayamadım, elimden gelen her şeyi yaptım driver güncelleme format atma.
Sorun büyük ihtimalle laptopun bileşenlerindeydi, asusu iade ederek şu an size GIGABYTE 16X'ren yazmaktayım ve hayır bu laptop canavar gibi çalışıyor, asus gibi pert çıkmadı şükür...

32 Gb ram var

Hocam rica edersem eğer oyuna girdiğinizde oyun açık halde GPU&CPU aktif ederek %'lik kullanım oranlarını SS alarak bize atabilir misiniz? Özellikle!! CPU'nun değerlerini (mümkünse değerleri görev yöneticisinden kontrol edin))))

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri