Oyunlarda Kasma Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tr_FearLESS_Tr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, geçtiğimiz mart ayında RX 580 8 GB, Ryzen 5 2600'lü bir kasa topladım. Fakat, bütçeden dolayı 8 GB RAM takabildim. Şimdi GTA 5 ve Watch Dogs 2 oynarken hafif kasmalar, CoD: Warzone oynarken çok ciddi şekilde kasmalar oluyor. Ekran Kart'ı Driver'ları güncel ve kasan oyunların tamamında, grafik ayarlarının tamamı "en düşük" ayarlarda. En düşük ayarlarda bile kasmasından dolayı aklıma RAM'lerin yetersiz olabileceği geldi ve RAM kullanımını kontrol ettim. Warzone oynarken, denetim masasından bellek kısmına baktığım zaman, oyunun 3 GB üzerinde bellek kullandığını gördüm. Yukarıda da, bellek kullanımı %90'ın üzerindeydi. GTA 5 ve Watch Dogs 2'ye baktığım zaman da, oyunların 2 GB üzerinde bellek kullandığını ve yukarıda da, belleğin %80 üzerinde kullanıldığını gördüm. Sizce oynadığım oyunlar RAM yetmediği için mi kasıyor?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oynadığınız oyunlarda genel olarak minimum sistem gereksinmleri kısmında 8 GB ram istemi mevcut.Önerilen sistem gereksinmlerini ram hariç Pc özellikleriniz karşılıyor bu yüzden oyunlarda drop yaşamanız çok normal.Oyun sistem ayarlarıdan Grafik ayarlarına girerek oyunu genel olarak low ayarlara çekebilir V-Sync-Gölgelendirme gibi ayarları kaparabilirsiniz ama rahat ve güzel görüntü kalitesi ile oyun oynamak için mecburen 1 adet daha kullandığınız ram den alıp devam etmelisiniz.Güncel sistem tavsiyeleri güncel oyunlar da zaten Hep elimizden geldiğince 16 GB ram tavsiyemizin sebebi budur.

KS

Tr_FearLESS_Tr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Oynadığınız oyunlarda genel olarak minimum sistem gereksinmleri kısmında 8 GB ram istemi mevcut.Önerilen sistem gereksinmlerini ram hariç Pc özellikleriniz karşılıyor bu yüzden oyunlarda drop yaşamanız çok normal.Oyun sistem ayarlarıdan Grafik ayarlarına girerek oyunu genel olarak low ayarlara çekebilir V-Sync-Gölgelendirme gibi ayarları kaparabilirsiniz ama rahat ve güzel görüntü kalitesi ile oyun oynamak için mecburen 1 adet daha kullandığınız ram den alıp devam etmelisiniz.Güncel sistem tavsiyeleri güncel oyunlar da zaten Hep elimizden geldiğince 16 GB ram tavsiyemizin sebebi budur.

Ben de sizin dediğiniz gibi bütün sistem gereksinimlerini karşılaştırdım ve RAM'den dolayı kasma olduğunu gördüm. Aynı zamanda yeni çıkacak oyunlar için de bir adet daha 8 GB RAM satın aldım. Yardım için teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri