ayriyetden benim bir sorum olucak ben bir tanıdıga montajlattıp bu pcyi şuan önde 3 fan var ama en altda ki çalışmıyor rgb si çalışıyor ama bana dedigi şu anakartda yer kalmadı + aparat alman lazım anakartda nasıl yer kalmaz çözemedimEkli dosyayı görüntüle 6534
Buradan anlaşılacağı üzere sadece kasa önü ve egzoz fan kısmı radyatör destekliyor.
benim master fan 4 pinli mi peki hocam tam bilgim yokda bu konuda montajı falanda ben yapmadımOnun kolayı var. Fanları PWM olduğu için ana karta bağlamak mantrıklı. Y tipi bir fan çoğaltıcı işini görecektir. Linkini paylaşıyorum.
![]()
Alfais 4303 4 Pin Fan Çoklayıcı Y Pwm Çoklayıcı Splitter Kablosu - Fiyatı, Yorumları
Alfais 4303 4 Pin Fan Çoklayıcı Y Pwm Çoklayıcı Splitter Kablosu yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Burada önemli olan aynı özellikte veya birbirine çok yakın özellikte fanları bir grup olarak bağlamak. Çoğaltıcı önceliği 4 pinli olan kafasına taktığın fanın teknik özelliklerine göre belirleyecektir. Yani biri master fan, diğerleri de onun kopyası olur. Ana kart sadece 4 pinli kafaya taktığın fanı gördüğü için diğerleri de ona gönderilen RPM'e göre hareket eder. Yani çözümü bu kadar basit.
https://www.phanteks.com/Eclipse-P400A.html ürünün linki bu beyaz olan modelSen bir kasa modelinini linkini atsana. Öncelikle onu yanlış bakmayayım. Sonrasında fanların özelliklerine bakarım. Ama olay şu. 3 pinli fanlar da 4 pinli fanlar da ana karta ve çoğaltıcıya istediğin gibi bağlanır. 4 pinlilerin ek özelliği fan hızının kontrolünün Ana kart üzerinden yapılabilmesi yani dilenilen RPM'de fanın komut alarak çalıştırılabilmesi. Bu da soğutma gerektiği zaman otomatik hızlanıp sistem serinlexdiğinde otomatik yavaşlaması demek. 4 pinli olmayan fanlar bildiğim kadarıyla genelde tam hızda çalışıyorlar hep ve bu da ses yapıyor haliyle. Ama eğer şu anda fanlarını ana karta bağlıyorsa ve o nedenle boş yer yok diyorsa bu çoğaltıcı her türlü işini görecektir 3 pin veya 4 pin olsa da. Piyasada sadece bazı özel kontrolcülere veya direkt PSU'ya bağlananlar da var. Onları da ana karta direkt takamıyorsun mesela. Ben de bundan yola çıkarak paylaştığım çoğaltıcıya uyumlu oldukları kanaatine vardım.
kabloların başlık tipi hakkında bilgim yoka ama dediginiz yerleri çekmeye çalıştımÇok da anlaşılır belirtilmemiş. Fan kontrolcüsü ve ana kart üzerindeki bağlantıların bir fotoğrafını iletebilir misin? Ayrıca mümkünse fanların güç kablolarının başlık tipini de bilmemiz iyi olur. Sitede PWM RPM falan hiç bir detay yok çünkü.
peki sizin attıgınız aparat 3 fan desteği mi var ben belki ilerde egzoz tarafınada bir tane fan veya sıvı soğutucu takarım ayriyetden farklı bir yerde sormustum egzoza sıvı soğutuc takılır falan dediler oyle mi gercektenTamam fanlar sana paylastigim cogaltico ile uyumlu. Ondan al ve diledigin gibi bagla fanlarini. Gonlun rahat olsun yani. Fotograflar acikca goateriyor cunku.
240mm kasanın ust tarafı desteklemiyormus anladıgım kadarıyla on taraftada ztn 3 fan var on tarafta ki fanları çıkarmakda saçma geldi bana biraz bilmiyorum dogru mu dusunuyorum sizce120mm sivi sogutuci destekler ama kule tipi sogutucilar 120mm sivilardan cok daha iyi performans veriyor dostum. O nedenle ya 240mm sivi al ya da guzel bir kule tipi.
bir kaç yerde sıvı sogutmayı on tarafa montelemenin kötü oldugunu okudum bu konuda sizin fikirleriniz nedirŞöyle hesapla. Sıvı soğutmalar kendi fanlarıyla gelir. Radyatörü fanlarıyla birlikte öne montelediğinde kasanın önünde boşa çıkan iki fanı da arka kısma egzoz olarak montajlarsın ve hava akışına ekstra katkıda bulunmuş olursun. Ben de aynısını yaptım.
tamamdır teşekkür ederim dediginiz fan çoklayıcı alıcam fakat ilersi için yeterli olur mu sıvı sogutma ve ust tarafta da 1 tane fan boslugu olucak oralarıda doldurursam ilerde bu alıcagım fan coklayıcı yeterli olur mu yoksa farklı bir sey daha mı almam gerekirHer zaman desteklediği sürece üst kısım tercih ediliyor ama sende bu mümkün değil. Kasa önüne radyatör hortumları üste gelecek şekilde ve üstteki iki fanın olduğu alana montajlarsan çok bir performans kaybı yaşatmıyor. Radyatörün hortum çıkışları her zaman pompa kafasından daha yüksekte olmalı maksimum performansı alabilmen için.
tamamdır o zmn bu attıgınız alıcam fakat benim fanlar 3 pinli mi yoksa 4 pinli mi ona gore yanlıs aparat almıyımYani 4'lü çoğaltıcılar da var ama o kadar bence biraz abanmak olur
Gerekirse ilerde bir tane daha alırsın. Onu o zaman düşünürsünŞimdilik bu işini görür çünkü.
Farketmiyor. 4 pinli için de 3 pinli için de uyumludur aparat. Ama sizinkiler ana kartaki bağlantı fotoğraflarına baktığımda 4 pinli görünüyor.tamamdır o zmn bu attıgınız alıcam fakat benim fanlar 3 pinli mi yoksa 4 pinli mi ona gore yanlıs aparat almıyım