Soru Parça Önerisi Ve Uyum Kontrolü

KS

akanitro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
A serisi herhangi bir anakart atmadım.
Kullanılmaz dedim çünkü 11.8K X870 e vermek gereksiz 6-7K attığım anakartlar daha f/p. Bios tarafında Gigabyte , Colorful a göre daha optimize o yüzden yukarıdaki anakartlar yerine Gigabyte tercih ederim.
önerdiğiniz üç üründen hangisini almamı önerirsiniz peki üçü arasından bir seçim yapmamız gerekirse?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
450
Hocam şiddetle öneririm am5 platformunda yeni çıkacak işlemcilerin r9 X3D modelini bile(Ör. 11950x3d) rahatlıkla kaldırır MSI tomahawkta 16 faz varken bunda 19 faz var markası hakkında soru işaretiniz olmasın ülkede çok colorful anakart kullanıcısı var çoğu memnun Asus b850 parasına x870.
Faz sayısının fazla olması seni yanıltmasın işlemci ısısına bir faydası olmayacak kağıt üzerindeki veriler ile ya da kulaktan dolma bilgi ile bu konuda yola çıkılmaz, forumları birazdaha araştırsan 11 fazlı anakart ile 14 fazlı iki farklı anakartların aynı ısı değerlerinde gezdiğini görürsün. AM5 anakartlar zaten ısıya dayanıklı üretiliyor, asıl yaşanacak sorun ; anakartın kaldırabildiği TPM değeri. Örnek anakartın max tpm değeri 95 derece olursa o ankarta hız aşırtma için ya da tpm değeri 120 W olan işlemci takılırsa istenmeyen durumlar ortaya çıkar.

Colorful anakart kullanan çok ama forumlarda görüyorum biosu ayar tutmuyor, yani colorful ekran kartındaki başarısını anakartta gösteremiyor, reddit,powertech gibi sitelerde şikayetleri incelersin boş vaktinde.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,438
KS

akanitro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Faz sayısının fazla olması seni yanıltmasın işlemci ısısına bir faydası olmayacak kağıt üzerindeki veriler ile ya da kulaktan dolma bilgi ile bu konuda yola çıkılmaz, forumları birazdaha araştırsan 11 fazlı anakart ile 14 fazlı iki farklı anakartların aynı ısı değerlerinde gezdiğini görürsün. AM5 anakartlar zaten ısıya dayanıklı üretiliyor, asıl yaşanacak sorun ; anakartın kaldırabildiği TPM değeri. Örnek anakartın max tpm değeri 95 derece olursa o ankarta hız aşırtma için ya da tpm değeri 120 W olan işlemci takılırsa istenmeyen durumlar ortaya çıkar.

Colorful anakart kullanan çok ama forumlarda görüyorum biosu ayar tutmuyor, yani colorful ekran kartındaki başarısını anakartta gösteremiyor, reddit,powertech gibi sitelerde şikayetleri incelersin boş vaktinde.
anakart önerisi yapabilir misiniz düzenlediğim sisteme uyumlu yapı da?

KS

akanitro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
negatron çok daha iyi bence,

sıvı soğutmayı değiştirin; Lian Li Galahad II Lite olarak anakartı da size kalmış gerisi çok iyi

ekran kartı korkutmasın araştırma yaptım biraz 60 dereceler de çalışma sağlıyormuş sağlam bir PSU ile 850w bu iş tamamdır, kasayı aldıktan sonra değişirsiniz 850w bir psu ile

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
450
anakart önerisi yapabilir misiniz düzenlediğim sisteme uyumlu yapı da?
@yunusx36 Önermiş bak alabileceğin Gigabyte modellerini.

YN.jpg

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri