Yardım PC Açılırken Dram Ve CPU Işığı Kırmızı Yanıyor

ardarb45

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Başlıkta söylediğim gibi PC her açılırken CPU ve DRAM uyarı ışıkları kırmızı yanıyor. PC bir süre display vermiyor ardından ekranda ASRock yazıyor ve PC açılıyor. Arada sırada nadirde olsa PC açılmadığı da oluyor bende BIOS'a girip açmaya çalışıyorum. Bu önemli bir şey mi? Nasıl düzeltilir?

16x2 = 32 GB DDR5 XPG Lancer Black
XPG Gammix S70 Blade
PNY XLR8 GeForce RTX 4070
ASRock B650M PG Riptide
AMD Ryzen 5 7600

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,267
BİOS güncel mi? CPU işlemci pinlerinde yada ana kart pinlerinde sorun var mı kontrol edin. İşlemci soğutucusunun vidalarını fazla sıkmış olabilirsiniz. CPU kablosunu kontrol edin takıp çıkartın.

KS

ardarb45

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
BİOS güncel mi? CPU işlemci pinlerinde yada ana kart pinlerinde sorun var mı kontrol edin. İşlemci soğutucusunun vidalarını fazla sıkmış olabilirsiniz. CPU kablosunu kontrol edin takıp çıkartın.
BIOS güncel değil ama güncelleyemiyorum da.

KS

ardarb45

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
BIOS güncellemek için dosyayı indiriyorum biosa girip flashı seçiyorum update başlıyor diyor başlıyor ekran siyah oluyor bir daha ekran açılmıyor bende pcyi kapatmak zorunda kalıyorum ve bunu her yaptığımda pc nin performansı düşüyor.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
Bios pilini çıkarıp resetlediniz mi çözmek için ?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
Neden çıkarayım ki neyi değiştirecek ?
Bios resetlemek diye bir şey var çünkü. Bazı durumlarda yardımcı olabiliyor. Bios pilini çıkarıp 10 dakika bekliyorsunuz sonra geri takıyorsunuz biosunuz ve ayarlarınız resetleniyor.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,267
Bios resetlemek diye bir şey var çünkü. Bazı durumlarda yardımcı olabiliyor. Bios pilini çıkarıp 10 dakika bekliyorsunuz sonra geri takıyorsunuz biosunuz ve ayarlarınız resetleniyor.
@ardarb45 Herhangi bir çıkarmıyor, BİOS ayarlarını sıfırlıyor tamamen gönül rahatı ile yapa bilirsiniz.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,267
Fakat pil koruyucu bir plakanın altında çıkarmamın imkanı yok
Evet haklısın gördüm şimdi plaka var, Peki RAM'lerin yeri doğru takıldığına emin misin?

1698506625646.png

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
İnternetten anakartına bak farklı bir şekilde resetle pilden resetleyemiyorsan.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri