PC Açılıyor Ama Kapanmıyor Ve Görüntü Yok.

Qopahgje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Arkadaşlar merhaba. Ben bilgisayarıma linux mint 21.3 kurmak istiyordum. Rufus ile usb yi hazırladım. Sonra pc yi kapat deyince çalışan uygulamalar var dedi. Kapat ve iptal yazıyordu. İptale bastım. Sonra kapanırken ekrana 2 tane cmd penceresi açıldı Sonra hızlıca kapandılar. Sonra pc kapandı. Şimdi güç tuşuna basıyorum. Sistem açılıyor ama görüntü gelmiyor. Ses de yok. Kapanmıyor fişini çekmeden. Bios, logo falan filan açılmıyor. Ramlerin yerini değiştirdim olmadı. Sizce bilgisayar neden açılmıyor?

Sistem:
Msi b450 tomahawk max
Msi ventjs gtx 1660 ti oc
AMD ryzen 5 3500x
Gskill tridentz 2x8 16 gb
Crucical ssd.

@Greewe_Greew

KS

Qopahgje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Arkadaşlar pc ye ihtiyacım var lütfen yardım edin.

DARKVENGEANCEONE

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar merhaba. Ben bilgisayarıma linux mint 21.3 kurmak istiyordum. Rufus ile usb yi hazırladım. Sonra pc yi kapat deyince çalışan uygulamalar var dedi. Kapat ve iptal yazıyordu. İptale bastım. Sonra kapanırken ekrana 2 tane cmd penceresi açıldı Sonra hızlıca kapandılar. Sonra pc kapandı. Şimdi güç tuşuna basıyorum. Sistem açılıyor ama görüntü gelmiyor. Ses de yok. Kapanmıyor fişini çekmeden. Bios, logo falan filan açılmıyor. Ramlerin yerini değiştirdim olmadı. Sizce bilgisayar neden açılmıyor?

Sistem:
Msi b450 tomahawk max
Msi ventjs gtx 1660 ti oc
AMD ryzen 5 3500x
Gskill tridentz 2x8 16 gb
Crucical ssd.

@Greewe_Greew
cdm açıldıysa sıkıntı virüs bulaşmış oolabilir bu anlama geliyor olabilir format atman gerekebilir diye yorumladım

KS

Qopahgje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Hocam kapatmamla sitemin açılmamasının ne alakası var?

KS

Qopahgje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Arkadaşlar sorun çözüldü slotlara küçük bir temizlik yaptım pc açıldı. Şu an sorunsuz çalışıyor. Ekran kartının içine doğru üfledim maşallah sakal büyütmüş öyle bir toz çıktı ki.

hiyper

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Hocam kapatmamla sitemin açılmamasının ne alakası var?
bios pilini çıkar 1 dk falan bekle tekrar tak öyle dene, sonra güç kablosunu çıkar tekrar tak düğmesinin açık olduğundan emin ol kesinlikle

Arkadaşlar sorun çözüldü slotlara küçük bir temizlik yaptım pc açıldı. Şu an sorunsuz çalışıyor. Ekran kartının içine doğru üfledim maşallah sakal büyütmüş öyle bir toz çıktı ki.
sevindim :) , güle güle kullan temizliğini imal etme :D

KS

Qopahgje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
bios pilini çıkar 1 dk falan bekle tekrar tak öyle dene, sonra güç kablosunu çıkar tekrar tak düğmesinin açık olduğundan emin ol kesinlikle

sevindim :) , güle güle kullan temizliğini imal etme :D
Dostum bugün Windows 11 kurdum ve yine mavi ekran yedim. Pc hantal çalışıyordu. Ramleri optimize slotlara taktım. Pc açılırken ramler optimize slotta değil diyordu çünkü. Sonra açılmadı bende ramleri başka yere taktım. Yine açılmadı. Bende temizliğini yaptım ama ekran kartını tak çıkar yapmayı unuttum. Yine açılmıyor.

hiyper

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Dostum bugün Windows 11 kurdum ve yine mavi ekran yedim. Pc hantal çalışıyordu. Ramleri optimize slotlara taktım. Pc açılırken ramler optimize slotta değil diyordu çünkü. Sonra açılmadı bende ramleri başka yere taktım. Yine açılmadı. Bende temizliğini yaptım ama ekran kartını tak çıkar yapmayı unuttum. Yine açılmıyor.
pc özelliklerin nedir ? pcnin neden hantal çalıştığını anlamaya çalışıcam. Ekran kartını çıkarıp takmayı dene tekrardan

KS

Qopahgje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Ekran kartını çıkarıp slotu ve güç girişlerini temizledim. Yine denedim açılmıyor. Ram slotlarını süpürgeyle temizlemiştim.

Ekran kartını çıkarıp slotu ve güç girişlerini temizledim. Yine denedim açılmıyor. Ram slotlarını süpürgeyle temizlemiştim.
Hocam sistem hakkında bildiklerim bunlar.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240130_174609_Chrome.jpg
    Screenshot_20240130_174609_Chrome.jpg
    168.6 KB · Görüntüleme: 11
KS

Qopahgje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Sisteme güç gelmiyor mu?
Geliyor. Ramleri başka slotlara taktım PC açıldı. Galiba sorun anakartta.

Geliyor. Ramleri başka slotlara taktım PC açıldı. Galiba sorun anakartta.
Ama şu anki slotlarda PC pek stabil değil. 2 defa mavi ekran verdi 2 günde.

Ekrana bir CMD penceresi açıldı MSI center kurulurken. CC engie patch fln filan tuhaf şeyler yazıyordu. Ne olduğunu anlamadım.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri