Yardım PC Acilmama

Murat__kaya35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Merhaba arkadaşlar pc yi yeni topladım b550 anakart amd ryzen 5 5800x işlemci 3080 ekran karti topladım start verdim ama hiç elektrik gelmedi bile kasaya çalışmadı bios güncellemesi sorunu olabilir mi psu sıfır Sağlam 800w

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Merhaba arkadaşlar pc yi yeni topladım b550 anakart amd ryzen 5 5800x işlemci 3080 ekran karti topladım start verdim ama hiç elektrik gelmedi bile kasaya çalışmadı bios güncellemesi sorunu olabilir mi psu sıfır Sağlam 800w
Bütün bağlantıları yaptınız değil mi ?
Açmadan önce güç fişi takılı değilken power tuşuna 10-15 sn kadar basılı tutun olası statik elektrik boşaltması yaptınız mı ?
Parçaları takarken halı vs benzeri ürünlerin üzerinde takmayın. Bu statik elektriğe sebeb olur.

KS

Murat__kaya35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Bütün bağlantıları yaptınız değil mi ?
Açmadan önce güç fişi takılı değilken power tuşuna 10-15 sn kadar basılı tutun olası statik elektrik boşaltması yaptınız mı ?
Parçaları takarken halı vs benzeri ürünlerin üzerinde takmayın. Bu statik elektriğe sebeb olur.
Yok statik poşet üzerinde yaptım ama biosdan acilmiyabilir mi acaba

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Başka işlemci ile açılıyormu ? Açılıyorsa biosu güncellemeyi dene.

KS

Murat__kaya35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Önce prize takılan PSU power kablosunu kontrol edin mümkünse farklı kablo ile deneyin, Sonra Anakart üzerindeki 24 pin ve üst köşedeki diğer 8 pinli güç soketinin tam takılı olduğundan emin olun. Bu adımlarda sıkıntı yoksa PSU yu kısa devre yaptırıp sağlam olup olmadığını kontrol edin.

KS

Murat__kaya35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Önce prize takılan PSU power kablosunu kontrol edin mümkünse farklı kablo ile deneyin, Sonra Anakart üzerindeki 24 pin ve üst köşedeki diğer 8 pinli güç soketinin tam takılı olduğundan emin olun. Bu adımlarda sıkıntı yoksa PSU yu kısa devre yaptırıp sağlam olup olmadığını kontrol edin.

Psu sıfır aldım çalışıyor denedim

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Farklı psu ilede denedim hiç tık yok
Farklı işlemci ile deneyin işlemci bozuksa açılmaya bilir. O yüzden başka bir işlemci ile deneyin yazmıştım. Hem bios güncelleyip hemde tekrar denemede işlemcinin çalışıp çalışmadığını test etmiş olursunuz.

KS

Murat__kaya35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Farklı işlemci ile deneyin işlemci bozuksa açılmaya bilir. O yüzden başka bir işlemci ile deneyin yazmıştım. Hem bios güncelleyip hemde tekrar denemede işlemcinin çalışıp çalışmadığını test etmiş olursunuz.
Denedim ya bir türlü açılmıyor

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Farklı anakart var elimde onda sorun yok ama bu anakartta takınca hiç elektrik yok
Anakartta bir problem var . Garantisi var ise gönderin. Sistemde sadece anakartı değiştirip açılıyorsa sizin anakartınızda bir problem var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri