PC Açılmıyor

Aras duven

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
PC'ye ayağım ayağa kalkarken sertçe çarptı simdi de PC monitöre ekran vermiyor. Ekran kartının fanları çalışıyor RAM'ler de çalışıyor ekran kartı yerinden çıkmamış galiba. Neden açılmıyor acaba?
İlk çarptığında video izliyordum ses tekrarlamaya başladı donmaya başladı ben de güç tuşundan kapattım şimdi klavye fare de enerji vermiyor
IMG20260121132307.jpg
.

Up

Son düzenleme:

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Anakart yerinden oynamaış olabilir yandaki camı çıkarıp herşeyin yerinde oldugunu kontrol et. (Usb portları kıpramıştır klavye ve mouseye ondna gelmiyodur. Ekranada ekran kartı yerindne oynadıgı için gelmiyodur çıkarıp takıp tekrar montajını yapabilirsin.

KS

Aras duven

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Anakart yerinden oynamaış olabilir yandaki camı çıkarıp herşeyin yerinde oldugunu kontrol et. (Usb portları kıpramıştır klavye ve mouseye ondna gelmiyodur. Ekranada ekran kartı yerindne oynadıgı için gelmiyodur çıkarıp takıp tekrar montajını yapabilirsin.
Ekran Kartını Cikarip Montaj Etmeyi denedim Ama Bilgisyarci Kablolarını arkadan psuya Götürdügü için yApamiyorum

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Kablo bağlantıları veya ekran kartı takıp çıkarmayı denemişsiniz sanırım. Bu yüzden tekrar yazmayım.

Elektrik bağlantısını tamamen kesip BIOS sıfırlama deneyebilirsiniz. BIOS sıfırlama yaparken anakarttaki statik enerji yükünü boşaltıp sonra bilgisayarı açıp deneyebilirsiniz. Statik enerjiyi boşaltmanın yolu da anakarttaki BIOS pilini söküp bilgisayarı açma/kapama tuşuna 10-15 saniye basılı tutmaktır. Bu yöntemin çözüm sağlayacağına pek ihtimal vermesem de denemekten zarar gelmez.

Problem çözülmezse muhtemelen tekme attığınız sıradaki takılı portlardan birine zarar vermiş olabilirsiniz. Öyle bir zarar verdiyseniz anakart veya ekran kartı portlarından en az biri zarar görmüş olabilir. Port tamiri gerektirir ve PCB testini düzgün ölçüp tamir eden bir yer çözebilir. Bu işi düzgün yaptığına emin olmadığınız bir yere yaptırırsanız daha fazla sorun yaratabilen adı tamirci olan yerler de var ve bu konuda uyarayım.

Ayrıca sorunu çözerseniz kasayı masanın ayaklarının sağ tarafına koyun derim. Tekrar çarpmamak için iyi olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri