Pc fan alıcam?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Aerocool Argb aydınlatmalı iki farklı şekilde birinci olarak direk kasaya 3pin dişi argb girişine bağlayabilir oteki uçla 3 pin erkek argb kontrolcüye bağlayabilir bir de pwm konnektörü var güzel .
İkincisi İd cooling te çok iyi markadır ama sadece pwm akıllı fan kontrol söketi var ışıklandırma vs yok düz mat siyah kasa fanı tercihlerinize göre seçebilirsiniz. Işıklı mı? Sade mi? İkisi de anakarta bağlanıyor akıllı fan kontrolü var ikisinde de.

Son düzenleme:
KS

ozgurefekoca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
Aerocool Argb aydınlatmalı iki farklı şekilde birinci olarak direk kasaya 3pin dişi argb girişine bağlayabilir oteki uçla 3 pin erkek argb kontrolcüye bağlayabilir bir de pwm konnektörü var güzel .
İkincisi İd cooling te çok iyi markadır ama sadece pwm akıllı fan kontrol söketi var ışıklandırma vs yok düz mat siyah kasa fanı tercihlerinize göre seçebilirsiniz. Işıklı mı? Sade mi? İkisi de anakarta bağlanıyor akıllı fan kontrolü var ikisinde de.
valla ışıklı ışıksız cok önemli değil 2sinden en iyisi hangisi onu söylermisin

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
özellikle ikisinden biri diyorsanız id cooling daha iyi cfm ve basınç değerine sahip onu alabilirsiniz

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
hayır maalesef evet hava akışsız bi kasa ama param yok satamamda babamda çok katı zar zor bilgisayarı aldırdım
Anladım. Kasanın ön panelini sökebilir veya ücret karşılığı özel ön panel alabilirsiniz.
Paneli değiştirdikten sonra fan konusunu çözmek daha kolay.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Şu an bu ikisinde Aerocool olanı daha iyi gibi. Sadece diğerinden 200 RPM daha yavaş olmasına rağmen %50 daha fazla hava akışı sağlıyor. Bu da bence bir avantaj. RGB'lerini bağlamazsın istemezsen olur biter.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
on panele fan koyulmuyormu?
Toplamda 3 fan koyabilirsiniz.
3. fan için HDD yuvasını sökmeniz gerekiyor. HDD yuvasını sökmezseniz 2 fan takabiliyorsunuz.
Fakat kasanın ön panelinden dolayı, üst tarafa takacağınız 2. fan çok etkili olmayacaktır.
WR75.png

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Ön panelin yan kısımları boydan boya delikli olduğu için yine üstte de biraz iş görecektir bence. Cidden öyle kasa yapmışlar ki, herhalde o zamanlar donanımların fazla ısınmadığı dönemlerdi :D

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Ben bu tür fanları asla önermiyorum.

Eğer RGB olup olmaması önemli değilse bunu:

Eğer RGB de olsun dersen bunu:

Ekstra olarak bir fan çoğaltıcı ile hepsini birlikte ana kartına bağlayarak PWM özelliğinden de faydalanabilirsin. Gerektiğinde çalışırlar.

1663695977943.png

Yani senin en baştaki bahsettiğin ürünlere geri dönmüş olduk :D

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Toplamda 3 fan koyabilirsiniz.
3. fan için HDD yuvasını sökmeniz gerekiyor. HDD yuvasını sökmezseniz 2 fan takabiliyorsunuz.
Fakat kasanın ön panelinden dolayı, üst tarafa takacağınız 2. fan çok etkili olmayacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 7500
Toplamda sanırım 7 tane takılabiliyor 2 si zaten kasanın içinde geliyor bunun dışında HDD yeri benim için kalmalı çünkü 1 tane 500 gb HDD takmayı düşünüyorum. O yüzden geriye kaldı 4 tane fan bu kasa için 2 tane daha ekstra fan alsam yeterli olur mu birde gerçekten en iyi sonuç için nerelere takılmalı

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Ben bu tür fanları asla önermiyorum.

Eğer RGB olup olmaması önemli değilse bunu:

Eğer RGB de olsun dersen bunu:

Ekstra olarak bir fan çoğaltıcı ile hepsini birlikte ana kartına bağlayarak PWM özelliğinden de faydalanabilirsin. Gerektiğinde çalışırlar.

Ekli dosyayı görüntüle 7501

Yani senin en baştaki bahsettiğin ürünlere geri dönmüş olduk :D
Bu bahsetmiş olduğunuz Fanların tek farkları sanırım birinin rgb olması diğerinin ise normal bir fan olması değil mi ses olarak performans olarak farkları var mı pek anlamıyorumda.

Birde bende bu sistemi aldım ve ekstra 2 fan daha almayı planlıyorum ve toplamda 4 tane olucak acaba bu çoklayıcı 4ü için yeterli olur mu yoksa gerek var mı yani Fanlar sürekli çalışsa bir şey olur mu ?

Son düzenleme:

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Bu fanlara 250-275 TL civarında para verip stok panele takmak yerine, ön paneli mesh olarak değiştirip üst tarafa 1 tane fan alabilirsin.
1663696061002.png
1663696115193.png

HDD yeri benim için kalmalı çünkü 1 tane 500 gb HDD takmayı düşünüyorum.

Eğer ön panel almak istemiyorum, sorunumu daha ucuza çözmek istiyorum dersen. Kasanın ön panelini sökebilirsin.
1663696294045.png

Ön paneli söktükten sonra manyetik toz filtresi takabilirsin.
Veya yan taraflardaki yuvalardan yardım alarak kendin ucuz bir filtre yapabilirsin.
1663696491787.png
1663696374859.png
1663696612902.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri