Merhabalar, ben yaklaşık bir ay önce bilgisayarımın kendi kendine kapanması hakkında konu açmıştım ve güç kaynağında bir sorun olabileceği görüşü gelmişti. Ben de bilgisayarcıya götürdüm küçük bir şehirde yaşadığım için fazla imkanım da yoktu ve bilgisayarcıda tüplü monitör varmış hdmi girişi yok diye geri dönüş aldım güç kaynağı da elinde yokmuş başkasıyla da deneyemedi ve bana kasanın çok tozlandığını ve temizlemem gerektiğini söyledi. Sistemi 2 yıldır kullanıyorum sadece saç kurutma makinesiyle temizliyorum ekran kartı işlemciyi falan hiç çıkarıp temizlemedim ben de abinin dediğini yapıp saç kurutmayla ekran kartı başta olmak üzere baya bi temizlemeye çalıştım. Benim ilk açtığım konudaki sorun oyun oynarken bir süre sonra kapanmasıydı ve yüksek grafiklerde birkaç dk içinde kapanmasıydı. Ben saç kurutmayla yine aynı şekilde ekran kartını çıkartmadan temizledikten sonra oyunlarda bilgisayarım kapanmamaya başladı ve sorunsuz oynadım. Yüksek grafiklerde de sorun yaşamadım. Bu sorunu çözdüğümü düşünürken yaklaşık bir haftadır farklı bir sorun ile uğraşmaya başladım sorunum bilgisayar oyun oynarken kapanıyor ve ekran kahverengi, kırmızı, yeşil üçünden biri oluyor her kapanmada değişiyor. Funmark testinde en yüksek ayarlarda sıcaklık değerlerini ve kapanması hakkında bunlarla alakalı bir sorun olup olmadığını test ettim ve sıkıntı olmadan testi tamamladım. SSD driverından sağlık durumuna baktım SSD'nin sağlık durumu %85 gözüküyor. Ramlerle ilgili tozlanmış mıdır diye ramleri çıkarttım uçlarını silgiyle sildim ve tozunu aldım yine aynı sorunla karşılaştım, PC kapanıyor ve ekrana bir renk geliyor bilgisayar kilitleniyor birkaç saniye mouse oynatabiliyorum ve arkada şarkı açıksa çalmaya devam ediyor sonrasında hepsi kilitleniyor sadece renk kalıyor ekranda. Ardından format atmayı denedim format attıktan sonra kapanma süresi uzadı ve önceden 20 dkda kapaniyorsa formattan sonra bu süre 80 dkya çıktı ama dediğim gibi yine tam geçmedi ve sadece oyunlarda oluyor. Oynadığım oyunlardan biri de football manager 2021 fazla grafik istemeyen bir oyun ramleri temizlemeden önce 10 dkya kapanmaya başlamıştı ki son zamanlara doğru bu kapanma süresi gittikçe azaliyordu ramleri temizledikten sonra bunun da süresi 1.30 saate çıktı. Dediğim gibi ekran kartını ve işlemciyi test ile zorladım herhangi bir tepki almadım ama oyunlara girince hangi oyun olduğu önemsiz bilgisayarım farklı bir renkte ekran veriyor ardından birkaç saniye arkadaki uygulamalar çalışıyor seslerini duyuyorum ve mouse dahil her şey kilitleniyor ama kasa ve görüntü (ekrana gelen renk) duruyor kasa çalışır halde duruyor. İnternette yazılan bilgilere baktığımda ekran kartimda bir sorun olabileceği yazıyordu ama bilgisayar ekrana farklı renk geldikten sonra kilitleniyor internette yazan bazılarında kasadan ses geliyormuş benim kasamdan absürt bir ses de gelmiyor normal halde gözüküyor ama her şey kilitleniyor bunun için fikriniz nedir? Ne yapmam gerekiyor? Kusura bakmayın çok uzun yazdım ama her şeyi detaylıca anlatmak istedim tüm süreçleri yazımda belirttim yardımcı olabilir misiniz?