Soru PC Hocasi 5060Ti Sistem

tekatli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar öncelikle hayatımın ilk bilgisayarını hocamın trendyolda iş birliğiyle çıkarmış olduğu 9 taksit sistemi alarak yaptım çok korkarak yapmıştım fakat şu anlık hiç bir sorun yok gibi 1 haftadır aktif oynuyorum sadece 1 tane sorunum var realteki kurmama rağmen tüm driverları güncel tutmama rağmen ön panel restart tuşu çalışmıyor ve en önemlisi ön panele kulaklık takınca cihaz takıldığını algılıyor ama ses gelmiyor lütfen yardım edin bu konuda ne yapcağımı her şeyi denesemde bulamadım

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Restart tuşu genelde çok az kullanıldığı için bu tuşu kasa ve fanlar led özellikli ise bunun ile ilgili ayarlamalara tahsis etmiş olabilirler.

Kulaklık jack-giriş bağlantıları, bunlar ince kablo diye geçenlerden.
Kasa ön panel, gerekirse yan panel açıp jackın çıktığı yerden kabloyu anakarta takılan yere kadar izlemeye çalışın.
Kablo soketinin üztünde belirteç yazısı olmalı, anakart kılavuzundan takılacağı yerle karşılaştırmak gerekebilir.
Restart tuşu bağlantısını da izleyin nereye bağlandığına bakın.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
kulaklık takılınca algılıyorsa kulaklık çıkışı doğru yerdedir diye düşündüm.

1) ön panelde tek mi (hem kulaklık hem mikrofon için 4lü tek jack) yoksa kulaklık ve mikrofon için 2 tane ( 2 tane 3lü jack için) çıkış var. kombine tek çıkış varsa 4lü jack tek bağlantı, ayrı ayrı ise 2 adet 3 lü jack çift bağlantı yapman gerek. bu konu hakkında bilgi verebilirsin.

2) program ekle kaldırdan realtek sürücüsünü tamamen kaldır. sistemi yeniden başlattığında aygıt yöneticisinde ses video ve oyun denetleyicileri kısmında realtek yerine hd audio görmen lazım. bu durumu sağlamak için gerekiyorsa dediğim yerde realtek hd audio hala görünüyorsa aygıta sağ click yap cihazı kaldır de bu cihazın sürücü yazılımını kaldırmayı deneyin'i işaretle. işlemi tamamla. en son aygıt yöneticisi menüsünden eylem kısmından donanım değişkenlerini tara diyerek ses kartı sürücüsünün hd audio'ya dönmesini sağla. bu şekilde dene sorun çözülürse sürücü sistem güncellemeri ekseninde bir sıkıntı vardır.

KS

tekatli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşlar yazdıklarınız için çok teşekkür ederim sorun montajı yapan arkadaşın gerçekten iş bilmezliği ben hayatımda daha önce 0 bilgisayar kurmuş biri olarak baktığımda bile gçrdüm hani soket pinleri üstte 4 tane altta 4 tane 2 sıradır ya bu arkadaşımız soketin alt kısmını takmış üst pinlere yanhi alt pinler açıkta çıkarıp ben düzgünce taktım çalıştı fakat yani gerçekten bilen kişiler için çok basit bir şeyde olsa ellerim titredi yaparken kırarım veya çalışmaz diye ailemede söyleyemedim bizim için çok pahalı bi ürün bu gözden kaçması hiç hoş değil gamer arenada cidden beklemezdim soketi yarım takmak nedir inşallah bundan sonra bi sıkıntı çıkmaz

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
e bizede solaris kardeşimizi tebrik etmek düşer ozaman :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri