PC Hocası Fenix Sistem PC Kurulumu Yapamadım

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz haftalarda sinerji üzerinden satılan PC Hocası fenix sistemim bugün adresime teslim edildi. Eve geldim ekran karı kutusundaydı taktım sonrasında elimde bulunan 16x2 32GB ramları takıp kasanın power tuşuna bastım siyah bir ekran geldi donanım değişikliği algılandı diye bios ekranına yönlendirdi. Ramlerin bilgilerini biosta görüyorum. Hatta profillen 3200 mhz olarak değişikliği internet videolarından yaptım.

Bildiğim kadarıyla testleri yapılıp geliyor windows deneme sürümü yüklü olmuyor mu acaba? Benim ne yapmam lazım pc kapatıyorum açıyorum bir türlü masa üstü gelmiyor şuan laptoptan usb ye windows iso indiriyorum. Yardımcı olur musunuz?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Boot cihazlarında SSD seçili mi? UEFI olarak gözüküyor mu?

KS

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
SSD seçiliydi. Sıfırdan windows kurulumu yaptım şuan açıldı sürücüleri indiricem. RAM değişikliğimi sebep oldu anlamadım. İnternetten baktığım kadarıyla bios ayarlarımda olması gereken gibiydi.

KS

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Boot cihazlarında SSD seçili mi? UEFI olarak gözüküyor mu?
Şimdide amd driverlarını yüklerken sorun yaşıyorum. driver yarısında ekran siyah oluyor pc çöküyor ne alaka. driverı kurmasam ekran kartımı pc tanımıyor nasıl olucak uğraşmama deymezmi 32 gb ram taktık diye mi oldu bu şimdi.

KS

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
aynı sistemi alan arkadaşla konuştum. fişe takmış çalıştırmış. adam keyif yapıyor. 9 dan beri bios güncelle windows kur güncelle driver kur sonra çöksün. yardım edebilicek varmı acaba.

Huhudidi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Ustam ram voltajları ile oynadınız mı? Eğer oynama yaptıysanız eski voltajına çevirip mhz düşürün derim yapabiliyorsanız seçimi sisteme bırakın. Hiç olmadı bios pilini çıkarın CMOS kendisini sıfırlayana kadar sonra tekrar takın sorun devam etmemesi lazım.

Son düzenleme:
KS

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Ustam ram voltajları ile oynadınız mı? Eğer oynama yaptıysanız eski voltajına çevirip mhz düşürün derim yapabiliyorsanız seçimi sisteme bırakın.
2666 olan mhz 3200 olarak değiştirdim. şuan 3 kez windows kurulumu yapıyorum. Birazdan dediğiniz gibi orjinal mhz değerlerine getiririm. umarım çözülür. ama mantık olarak amd driverlarını yüklemez isem pc de sorun yok çalışıyor driver kurunca çöküyor. Kurmim dicem bu seferde ekran kartını pc görmüyor. yapıyorum şimdi

Huhudidi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Ram değerlerini yükselttiğinizde nokta atışı voltaj girmeniz lazım ustam eğer girmezseniz sistem stabil çalışmaz sürekli sorun çıkarır zorlandığında veya iş yüklendiğinde kendini yeniler(reset atar) mavi ekran kovalar şikayetleri çoğaltır ve sonunda tabiri caiz ise bir kaç parçayı imha eder siz 2666 olarak kullanın tam voltaj değerinden emin değilseniz dediğimi yaptıktan sonra %99 sorununuz çözülecektir. :)

KS

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Ram değerlerini yükselttiğinizde nokta atışı voltaj girmeniz lazım ustam eğer girmezseniz sistem stabil çalışmaz sürekli sorun çıkarır zorlandığında veya iş yüklendiğinde kendini yeniler(reset atar) mavi ekran kovalar şikayetleri çoğaltır ve sonunda tabiri caiz ise bir kaç parçayı imha eder siz 2666 olarak kullanın tam voltaj değerinden emin değilseniz dediğimi yaptıktan sonra %99 sorununuz çözülecektir. :)

Ekli dosyalar

• 9EB58944-DDD9-4C90-8972-9BDF418C60E9.jpeg
    9EB58944-DDD9-4C90-8972-9BDF418C60E9.jpeg
    3.9 MB · Görüntüleme: 13
KS

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
ekran sürücüsünü yüklerken bu sorun oluyor. Bu pc yi alan varmı şuan burda onlara hangi driverları kurmuşlar.

KS

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Şu anda sistem açılıyor, ekran kartı driver yüklerken mi problem yaşıyorsunuz?
evet adm driver seçici veya kendi sitesinden rx6400 seçip indiriyorum ekran sürücüleri paket halinde yüklüyor sanırım ekran sürücüsüne geçiyor ekranım kapanıp açılıyor sonra tamamen gidiyor. Power tuşundan kapattım açtım bios geliyor windows ekranı gelmiyor.

Huhudidi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Örnek vermek gerekirse sayılar ve değerler tamamen temsilidir gerçeği yansıtmaz. 2666mhz 1.40V çalışan RAM 3200mhz yükselttiğinizde sahip olduğunuz RAM voltaj değerini biliyor olmanız gerekir veya ufak sayılarla arttırarak deneme yanılma yöntemi ile şanslı iseniz 10 15 denemede bulabilirsiniz 3200Mhz yükselttiğinizde Voltaj değerinide değiştirmeniz gerekir 1.60V gibi emin değilseniz 1.59v 1.61 62 63 vs yükseltip alçaltarak sistem stabil olarak çalışana dek deneme yanışma yöntemi uygulanır fakat riskli bir durumdur doğru voltaj değerini bulduğunuzda 3200mhz de kullana bilirsiniz aksi halde aralıklarla verilen sorunlar sıklaşır ve ramleri bozabilirsiniz son olarak BiOS pilini denermisiniz ustam siyah ekran geldiğinde 3 dakika kadar beklemenizi rica ediyorum kapanıp tekrar açılacaktır

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
evet adm driver seçici veya kendi sitesinden rx6400 seçip indiriyorum ekran sürücüleri paket halinde yüklüyor sanırım ekran sürücüsüne geçiyor ekranım kapanıp açılıyor sonra tamamen gidiyor. Power tuşundan kapattım açtım bios geliyor windows ekranı gelmiyor.

Şöyle deneyin;

Denetim masası üzerinden driver komple kaldırın. Ardından buradaki AMD otomatik driver sürümünü kurun. Radeon Software kurulduktan sonra reset atıp tekrar dener misin?

KS

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Şöyle deneyin;

Denetim masası üzerinden driver komple kaldırın. Ardından buradaki AMD otomatik driver sürümünü kurun. Radeon Software kurulduktan sonra reset atıp tekrar dener misin?
Hocam dediklerinizi uyguladım. Bende sürücüleri bu şekilde yüklemeye çalışıyordum. Fakat bu sefer sadece ekran kartı sürücüsünü seçtim sonraki adımda çıkan yonga seti sürücülerinin tiklerini kaldırdım.
Sürücü dosyalarını indiriyor yüklemeye başlıyor %60 sonrasında ekranda yeniden başlatma gerekli uyarısı çıkıyor bir kaç defa ekranım yanım söndükten sonra görüntü gidiyor. Kasa kendini resetlemedide. Şuan siyah ekranda ama kasa hala çalışıyor.

Ekli dosyalar

• 45FA38FD-E1FD-4F12-8FC8-DC6DC10FA9E4.jpeg
    45FA38FD-E1FD-4F12-8FC8-DC6DC10FA9E4.jpeg
    5.3 MB · Görüntüleme: 11
  • 001D5731-3FCB-4FB5-90AB-822959B282B1.jpeg
    001D5731-3FCB-4FB5-90AB-822959B282B1.jpeg
    703.9 KB · Görüntüleme: 11

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Hocam dediklerinizi uyguladım. Bende sürücüleri bu şekilde yüklemeye çalışıyordum. Fakat bu sefer sadece ekran kartı sürücüsünü seçtim sonraki adımda çıkan yonga seti sürücülerinin tiklerini kaldırdım.
Sürücü dosyalarını indiriyor yüklemeye başlıyor %60 sonrasında ekranda yeniden başlatma gerekli uyarısı çıkıyor bir kaç defa ekranım yanım söndükten sonra görüntü gidiyor. Kasa kendini resetlemedide. Şuan siyah ekranda ama kasa hala çalışıyor.

Yonga sürücülerini neden kaldırdınız ki? Onlar önemli. %60 seviyesine gelince yeniden başlatabilir problem yok. Tekrar görüntü geldiğinde kaldığı yerden devam etmesi gerekir. Reset atar ve siyah ekran bir kaç dakika sonra geçer.

KS

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Yonga sürücülerini neden kaldırdınız ki? Onlar önemli. %60 seviyesine gelince yeniden başlatabilir problem yok. Tekrar görüntü geldiğinde kaldığı yerden devam etmesi gerekir. Reset atar ve siyah ekran bir kaç dakika sonra geçer.
Ben sizi anladım. Sizin yönlendirmelerinizi öncesinde 3 kez denemiştim. Her defasında hemen hemen aynı noktalarda ekran aynı yanıp sönmelerle siyah oluyor ve 30 - 60 dk beklemiş olmama rağmen ne kasa kendini resetliyor nede ekran normale dönüyor.

KS

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Ben sizi anladım. Sizin yönlendirmelerinizi öncesinde 3 kez denemiştim. Her defasında hemen hemen aynı noktalarda ekran aynı yanıp sönmelerle siyah oluyor ve 30 - 60 dk beklemiş olmama rağmen ne kasa kendini resetliyor nede ekran normale dönüyor.
bakın şuan tekrardan windows kurulumu yaptım ( başka türlü masa üstü gelmiyor ) şuan sorun yok hatta önceki seferlerde windows otomatik tüm güncelleştirmelerini yükledim o zamanda sorun olmadı. Ama sıra amd sürücülerine gelince her defasında altını çiziyorum 30-60 dk arasında bekledim sürücü boyutu büyüktür vs. diye ama yok. şansımız yok sanırım bozuk cihaza denk geldik.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri