PC Hocası Gg17 Ram Mhz 6000 Yapınca Ekran Gelmeme Sorunu

Fuatakg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bilgisayar elime ulaştı kule tipi soğutucuyu ekran kartını taktım sonra sistemi tanıttığı videodaki bios ayarını yaptım f10 enterlafıktan sonra sistemin açılması 10 dk yı buldu biraz kurcalayıp oyun yükleyip kapattım tekrar açmak istediğimde kasa sürekli reset attı kasa üstündeki power tuşu önce hızlı hızlı söndü ( araştırdığıma göre ram uyarısı ) sonra biraz yavaşladı ( ekran kartı ) sonra yanıp sönme neredeyse 2 sayede bir olmaya başladı ama ekran gelmedi biosu sıfırladım 2 kere ayarları tekrardan yaptım expo 1 expo 2 hepsini denedim ama sonuç değişmedi ne yapabilirim ??? Acil yardım

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Bu gibi durumlarda sistemin linkini vermeye çalışın ki; parçalara bakılabilsin....

Bumudur sistem:

İlk baştaki 10 dak,ka bekleme büyük ihtimalle bellek eğitimine yönelik. Yalnız bu kadar uzun süreli olmaması lazımdı.
Şu an için, şimdilik. BİOSA GİRİP EXPO ayarlarını disable-deaktif yapın. Save anad exit....
PC açılmasına bakın Özellikle işletim sistemi yüklemesi sırasında bir sorun veriyor mu...
Açılma da sorun yoksa bir süre kullanın. Restart, mavi ekran sorunları var mı diye bakarsınız..

Ardından anakart resmi destek sayfası
BİOS güncellemesi yapın. Beta sürümü yapmayın.
Hazır o sayfada iken diğer sürücüleri de güncelleyin.
Utilities: Armoury Crate bunu kurmayın....

Sonra BİOS a tekrar girip expo aktif edip tekrar bakın sıkıntı çıkaracak mı diye.
Şimdilik bu aşamaya kadar gelip sonucu yazarsınıa.
Eğer sonuç negatif ise biosa girip elle-manuel ayarlardan RAM frekansını düşürmeniz gerekecektir.

KS

Fuatakg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios güncelledim sistem yüklemesi yine uzun sürdü expo 1 yapınca tekrardan aynı problemi yaşadım expo 2 de bi sıkıntı yaşamadım şuanda sıkıntısız çalışıyor teşekkürler yardım için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri