PC Kapanmıyor

albatraozgg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, 4 gün önce sistem aldım fakat o günden beri pc kapanmıyor. Yani normal windowstan bilgisayarı kapata bastığımda sanki yeniden başlata basmışım gibi reset atıyor. Bir çok yol denedim ama halledemedim. Windows güç ayarlarından tutun gelişmiş ayarlara kadar. Tek çare BIOS güncellemesi yapmak kaldı. Ancak onu da yapamadım. Çünkü anakartımın güncel bios sürümünü indirdim ve flasha attım (fat32 olarak) ama biost'ta güncelleme dosyasını seçtikten sonra yükleyip pc siyah ekranda kaldı ve bir daha açılmadı. yaklaşık 10 dakika bekledim ve pcyi kapattım. Tekrar açtığımda windows geldi fakat ne uptade yaptı ne de sorunum düzeldi. Bilgisayarımı nasıl düzgün kapatabilirim ? Veya güncel bios sürümümü nasıl yükleyebilirim ?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-11-25 144008.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-25 144008.png
    17.2 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_5746.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 6

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
İşletim sistemi Windows 10 ise Güç seçeneklerinden ayarları yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp sonra kapatıp deneyin çünkü Windows 10 yeniden başlatmadan ayarları bazen kabul etmiyor.

KS

albatraozgg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşletim sistemi Windows 10 ise Güç seçeneklerinden ayarları yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp sonra kapatıp deneyin çünkü Windows 10 yeniden başlatmadan ayarları bazen kabul etmiyor.
Evet windows 10. Bir çok kez tekrarlardım. Tüm ayarları yapıp restart atıp tekrar kapatmayı denedim ama olmadı. Sebebini anlamış değilim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
488
Hızlı başlatmayı devre dışı bırakma
hazırda bekletmeyi devre dışı bırakmak

bu ikisini deneyebildiniz mi? ayarlama sonrası yine rastart atıp bakmak gerekecek

Hazırda bekletme modunu devre dışı bırakma
  1. Komut istemine powercfg.exe /hibernate off yazın ve ardından Enter tuşuna basın.
Hazırda bekletme modunu etkinleştirme
  1. Komut istemine powercfg.exe /hibernate on yazın ve ardından Enter tuşuna basın.
---------------

KS

albatraozgg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hızlı başlatmayı devre dışı bırakma
hazırda bekletmeyi devre dışı bırakmak

bu ikisini deneyebildiniz mi? ayarlama sonrası yine rastart atıp bakmak gerekecek

Hazırda bekletme modunu devre dışı bırakma
  1. Komut istemine powercfg.exe /hibernate off yazın ve ardından Enter tuşuna basın.
Hazırda bekletme modunu etkinleştirme
  1. Komut istemine powercfg.exe /hibernate on yazın ve ardından Enter tuşuna basın.
---------------
Denedim ancak maalesef olmadı

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Son Üç seçenek kaldı Biosu sıfırlayıp Microsoftun sitesinde Windowsu indirip Rufus kullanmadan direk UEFİ Disk oluşturup onunla temiz bir format ya da Windowsu update edip bir süre bekleyip denemek.

Son Üç seçenek kaldı Biosu sıfırlayıp Microsoftun sitesinde Windowsu indirip Rufus kullanmadan direk UEFİ Disk oluşturup onunla temiz bir format ya da Windowsu update edip bir süre bekleyip denemek.
Hatta Formata gerek kalmadan Bios güncellemesini tamamlayın öyle deneyin yarım kalmış çünkü, sorun çıkartmasın.

Son düzenleme:
KS

albatraozgg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Hatta Formata gerek kalmadan Bios güncellemesini tamamlayın öyle deneyin yarım kalmış çünkü, sorun çıkartmasın.
Bios güncellemesi nedense olmuyor. Gigabyte a620m h anakartın rev1.2 olmasına bile dikkat ederek 2 kez güncellemeye çalıştım. Biosa girdim ve güncellemeyi yaptım, bios tekrar başlatırken yine ekran gelmiyor. Klavye ve mouse’da ışık gelmiyor. Ekran da yok. Pc çalışıyor. Yine aynısı oldu. Güç tuşuna basılı tutarak kapattım ve tekrar açarak windowsu açtım. Güncelleme de ilginçtir ki atılmıyor. Anakartın ön panelleri de doğru yerinde.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Bios güncellemesi nedense olmuyor. Gigabyte a620m h anakartın rev1.2 olmasına bile dikkat ederek 2 kez güncellemeye çalıştım. Biosa girdim ve güncellemeyi yaptım, bios tekrar başlatırken yine ekran gelmiyor. Klavye ve mouse’da ışık gelmiyor. Ekran da yok. Pc çalışıyor. Yine aynısı oldu. Güç tuşuna basılı tutarak kapattım ve tekrar açarak windowsu açtım. Güncelleme de ilginçtir ki atılmıyor. Anakartın ön panelleri de doğru yerinde.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/A620M-H-rev-12/support#support-dl-bios F32A Bios sürümünün Kasanın ön ya da yan panel USB değil de direk Kasa arkası Anakart Usb yerinden güncellemeyi deneyin.

Videodaki Anakart Modeline takılma Bios güncelleme yöntemi aynı.

KS

albatraozgg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KS

albatraozgg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gereksiz birşey o direk güncelleyip geç bütün dosyaları kapsıyor zaten.
Eksiksiz bir şekilde yaptım. Yine olmadı. Hatta içimde kalmasın diye mevcut sürümden bir sonraki sürümü indirip denedim yine olmadı. Sonra Kasanın arkasına taktığım usbyi çıkardım ve yine kasa arkasında anakartın en üstündeki girişlerden birine taktım yine olmadı. Siyah ekranda kalıyor. Kafayı yemek üzereyim saat 1 den beri uğraşıyorum. Pc kapata basınca nasıl kapanmaz hayatımda ilk defa yaşıyorum böyle bir şey :D Zaten bios sürümü mayıs ayı sürümü yüklü. Güncel olmasa bile kapatmaya engel olmamalı.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Eksiksiz bir şekilde yaptım. Yine olmadı. Hatta içimde kalmasın diye mevcut sürümden bir sonraki sürümü indirip denedim yine olmadı. Sonra Kasanın arkasına taktığım usbyi çıkardım ve yine kasa arkasında anakartın en üstündeki girişlerden birine taktım yine olmadı. Siyah ekranda kalıyor. Kafayı yemek üzereyim saat 1 den beri uğraşıyorum. Pc kapata basınca nasıl kapanmaz hayatımda ilk defa yaşıyorum böyle bir şey :D Zaten bios sürümü mayıs ayı sürümü yüklü. Güncel olmasa bile kapatmaya engel olmamalı.
Temiz format dene son seçenek.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri