Pc nasıl toplanır

Berk..

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Tavsiyeleriniz üzerine hazır sistemi bırakıp kendim toplama işine karar verdim ama parça uyumu nasıl saçilir? Nasıl anlaşılır ? Bunun hakkında bilgi verir misiniz?

bütçem 35k herşey dahil mimari program için lazım sistem. 6.5k monitör 2.5k klavye mouse geriye 26K kalıyor kasa için. Programlar gereği İşlemcinin iyi olması önceliğim. Tavsiyeleriniz varsa alırım veya bileşenlerib nasıl uyumlu olduğunu anlatırsanız kendim de bakmaya çalışırım. Saygılar.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Tavsiyeleriniz üzerine hazır sistemi bırakıp kendim toplama işine karar verdim ama parça uyumu nasıl saçilir? Nasıl anlaşılır ? Bunun hakkında bilgi verir misiniz?

bütçem 35k herşey dahil mimari program için lazım sistem. 6.5k monitör 2.5k klavye mouse geriye 26K kalıyor kasa için. Programlar gereği İşlemcinin iyi olması önceliğim. Tavsiyeleriniz varsa alırım veya bileşenlerib nasıl uyumlu olduğunu anlatırsanız kendim de bakmaya çalışırım. Saygılar.

Öncelikle bütçe planlaması yapmak gerekiyor.

Mesela düzenli geliriniz varsa, çevre birimleri daha sonra alınır.

Örnek vermek gerekirse;
Klavye + Mouse + Monitör için yaklaşık 10.000 TL para ayırmışsınız.
Bu parçaların alternatifleri de bir süre kullanılabilir. Yani sistemi 100 TL'lik klavye ile de 1-2 ay kullanabilirsiniz.
Buradan tasarruf ettiğiniz 10.000 TL'yi de sistemde size performans verecek bileşenlere yatırırsınız.
Öncelik olarak daha iyi bir CPU veya GPU seçilir.
Eğer zaten iyi bir CPU + GPU seçildiyse, daha iyi bir anakart, RAM, SSD seçilir.
Çünkü bu bileşenler sizin alacağınız performansı belirliyor.

Siz, 10.000 TL'yi klavye+mouse+monitör için harcadığınız zaman,
RTX3090 yerine RTX3080 veya 5950x yerine 5800x falan seçiyorsunuz.
Bundan dolayı da alacağınız FPS veya Render performansları toplam bütçeye göre daha düşük kalıyor.
Yani 35.000 TL'ye 400 FPS verecek sistem toplamak yerine, 300 FPS verecek sistem topluyorsunuz denebilir.

O yüzden şöyle yapılabilir;
Bütçeyi, maksimum performans alabilmek için direkt olarak sisteme yatırırsınız.
(Anakart + RAM + CPU + GPU + AIO + SSD + PSU + Kasa)
Kasayı topladıktan sonra, kullanım için idare edecek seviyede çevre birimleri satın alırsınız.
İlerleyen zamanlarda da yeni bütçeler oldukça bu idarelik ürünleri değiştirirsiniz.
1 ay sonra monitör alırsınız.
1 ay sonra klavye + mouse alırsınız.
1 ay sonra başka bir şey alırsınız vs. vs.

---

Toplama kısmında da forumları vs. takip etmek gerek.
Açılan konularda çok fazla indirimli ürün paylaşılıyor.
Tahmini bütçe belirlendiği için alınabilecek bileşenler belli oluyor.
Yani 35.000 TL bütçe varken kimse 3060 Ti al demez, o yüzden bu parçaları takip etmeye gerek yok.

---

Parça uyumu kısmında farklı şeylere bakmak gerekiyor.
Mesela AMD işlemciler ile INTEL işlemciler farklı CPU soket yapısına sahip.
Bu yüzden anakart alırken işlemci soketine uygun modellere bakmak gerekiyor.
Örneğin AM4 sokete sahip AMD işlemci alacaksanız, anakartın AM4 soket destekliyor olması gerek.
AM4 soket destekleyen bir sürü anakart modeli var;
1667171900229.png

Bunların hepsi farklı farklı özelliklere sahip.
Kullanım amacına göre seçmeniz gerekiyor.
Mesela PCIe 4.0 destekleyen parça kullanacaksanız,
Bu teknolojiyi destekleyen model almanız gerekiyor.
1667171921036.png

Bunun gibi pek çok farklı kriter var.
Dışarıdan bakınca çok zor, karışık gibi görünebilir.
Ama biraz araştırdıktan sonra o kadar da zor olmadığını görürsünüz.
Zaten forumlarda da bilgisi olan pek çok üye oluyor. Onlar da yardımcı olacaktır.

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Efendim Kabalığımı Maruz Görün Ama Size Klavye Ve mouse Da Öneri Yapmak İsterim;
Kalvye İçin Önerim GTX Mocassin Olacaktır Gayet Güzel Bir Klavyedir Diyebilirim Daha İyisini Alana Kadar İdare Edebilir Sizi Diyebilirim; Sıkıntı Çıkarsa Da Dirext olarak Mail Yoluyla Atarsanız Aldığınız Yere Yardımcı Olurlar Yada Yönlendirirler Diyebilirim.
Mouse Tarafında İse Önerim Philips SPK9403B/01 G403 Olacaktır Şeffaf Yüzeylerde Kullanmadığınız Sürece Sıkıntı Yok Parlak Yüzeylerde De Takılmalar Olsada İdare Eder (Ofiste Falan Anlık Kullanmak Gerekirse) Onun Dışında Mouse Üzerinde Bir Oyuncu mouse'si Kadar Olmasada Güzel Bir Performans Veriyor Diyebilirim Şahsen Ben Bu Mouse İle Rekabetçi Oyunlar Da Girdim Banamısın Demedi Diyebilirim.

KS

Berk..

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Öncelikle bütçe planlaması yapmak gerekiyor.

Mesela düzenli geliriniz varsa, çevre birimleri daha sonra alınır.

Örnek vermek gerekirse;
Klavye + Mouse + Monitör için yaklaşık 10.000 TL para ayırmışsınız.
Bu parçaların alternatifleri de bir süre kullanılabilir. Yani sistemi 100 TL'lik klavye ile de 1-2 ay kullanabilirsiniz.
Buradan tasarruf ettiğiniz 10.000 TL'yi de sistemde size performans verecek bileşenlere yatırırsınız.
Öncelik olarak daha iyi bir CPU veya GPU seçilir.
Eğer zaten iyi bir CPU + GPU seçildiyse, daha iyi bir anakart, RAM, SSD seçilir.
Çünkü bu bileşenler sizin alacağınız performansı belirliyor.

Siz, 10.000 TL'yi klavye+mouse+monitör için harcadığınız zaman,
RTX3090 yerine RTX3080 veya 5950x yerine 5800x falan seçiyorsunuz.
Bundan dolayı da alacağınız FPS veya Render performansları toplam bütçeye göre daha düşük kalıyor.
Yani 35.000 TL'ye 400 FPS verecek sistem toplamak yerine, 300 FPS verecek sistem topluyorsunuz denebilir.

O yüzden şöyle yapılabilir;
Bütçeyi, maksimum performans alabilmek için direkt olarak sisteme yatırırsınız.
(Anakart + RAM + CPU + GPU + AIO + SSD + PSU + Kasa)
Kasayı topladıktan sonra, kullanım için idare edecek seviyede çevre birimleri satın alırsınız.
İlerleyen zamanlarda da yeni bütçeler oldukça bu idarelik ürünleri değiştirirsiniz.
1 ay sonra monitör alırsınız.
1 ay sonra klavye + mouse alırsınız.
1 ay sonra başka bir şey alırsınız vs. vs.

---

Toplama kısmında da forumları vs. takip etmek gerek.
Açılan konularda çok fazla indirimli ürün paylaşılıyor.
Tahmini bütçe belirlendiği için alınabilecek bileşenler belli oluyor.
Yani 35.000 TL bütçe varken kimse 3060 Ti al demez, o yüzden bu parçaları takip etmeye gerek yok.

---

Parça uyumu kısmında farklı şeylere bakmak gerekiyor.
Mesela AMD işlemciler ile INTEL işlemciler farklı CPU soket yapısına sahip.
Bu yüzden anakart alırken işlemci soketine uygun modellere bakmak gerekiyor.
Örneğin AM4 sokete sahip AMD işlemci alacaksanız, anakartın AM4 soket destekliyor olması gerek.
AM4 soket destekleyen bir sürü anakart modeli var;
Ekli dosyayı görüntüle 10493
Bunların hepsi farklı farklı özelliklere sahip.
Kullanım amacına göre seçmeniz gerekiyor.
Mesela PCIe 4.0 destekleyen parça kullanacaksanız,
Bu teknolojiyi destekleyen model almanız gerekiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 10494

Bunun gibi pek çok farklı kriter var.
Dışarıdan bakınca çok zor, karışık gibi görünebilir.
Ama biraz araştırdıktan sonra o kadar da zor olmadığını görürsünüz.
Zaten forumlarda da bilgisi olan pek çok üye oluyor. Onlar da yardımcı olacaktır.
Hocam eyvallah çok detaylı ve uzun anlatmışsın dediğin gibi biraz karmaşık ama anlamaya çalışıyorum. 9k ayırdım çünkü büyük ihtimalle bir kere alırım öğrenciyim düzenli gelir yok yani. O yüzden zaten alırken iyisini en az 4 yıl sorunsuz idare edicek parçaları tercih etmeye çalışıyorum. Ama dediğin gibi sanırım mantıklı olan önce sistemi hazırlayıp sonra kalan bütçeye göre ekipman seçmek olucak

Efendim Kabalığımı Maruz Görün Ama Size Klavye Ve mouse Da Öneri Yapmak İsterim;
Kalvye İçin Önerim GTX Mocassin Olacaktır Gayet Güzel Bir Klavyedir Diyebilirim Daha İyisini Alana Kadar İdare Edebilir Sizi Diyebilirim; Sıkıntı Çıkarsa Da Dirext olarak Mail Yoluyla Atarsanız Aldığınız Yere Yardımcı Olurlar Yada Yönlendirirler Diyebilirim.
Mouse Tarafında İse Önerim Philips SPK9403B/01 G403 Olacaktır Şeffaf Yüzeylerde Kullanmadığınız Sürece Sıkıntı Yok Parlak Yüzeylerde De Takılmalar Olsada İdare Eder (Ofiste Falan Anlık Kullanmak Gerekirse) Onun Dışında Mouse Üzerinde Bir Oyuncu mouse'si Kadar Olmasada Güzel Bir Performans Veriyor Diyebilirim Şahsen Ben Bu Mouse İle Rekabetçi Oyunlar Da Girdim Banamısın Demedi Diyebilirim.
Rica ederim hocam ne kabalığı. İlgin için sağol ama önce sisteme karar verip daha sonra ekipman bakacağım bütçeye göre. Önerdiğin ürünlere bakacağım teşekkür ediyorum

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Merhaba hocam. Mimarlık için ekran kartı daha önemli değilmi? Bence 12400f + 3070ti toplanabilir.

Hazır sistem önerisi isterseniz yapabiliriz.

KS

Berk..

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Merhaba hocam. Mimarlık için ekran kartı daha önemli değilmi? Bence 12400f + 3070ti toplanabilir.

Hazır sistem önerisi isterseniz yapabiliriz.
Hocam programlar için işlemci daha önemliymiş. Şimdi ki yeni programlarda ikisi paslaşıyormuş ama tabiki ekran kartı da görüntü için olmazsa olmaz. İnternetten araştırdığım kadarıyle böyle. Toplama veya hazır önerilerin varsa alırım.

Şuan aklımda bu sistem var. Biraz daha beklemedeyim.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam programlar için işlemci daha önemliymiş. Şimdi ki yeni programlarda ikisi paslaşıyormuş ama tabiki ekran kartı da görüntü için olmazsa olmaz. İnternetten araştırdığım kadarıyle böyle. Toplama veya hazır önerilerin varsa alırım.

Şuan aklımda bu sistem var. Biraz daha beklemedeyim.
Tamamdır o zaman. O sistem alınabilir. İsterseniz sahibindende 12500 3080 sistemler var sıfır 23-25k. Onlarda değerlendirilebilir.

Bu kalmış galiba tek https://www.sahibinden.com/ilan/iki...gb-m2-ssd-oyuncu-bilgisayari-1057715442/detay.

KS

Berk..

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri