Soru PC Oyun Oynarken Res Atıyor (Karnel Power 41 Hatası)

erenkut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Oyun oynarken pc bir süre sonra res atıyor.
Kasayı açarken güç gelmiyor (ışıklar yanmıyor), kasa da 2 farklı marka ram var 1 tanesini çıkart tak yapıyorum güç öyle geliyor kasaya. 2 aynı marka ram alsam sorun düzelir mi? Yoksa farklı bir neden olabilir mi?

Rx550
r5 3500
16gb ddr4, ikisi de farklı marka ram fakat hızları aynı.

pc res atması sorununun güç kaynağından olabileceğini okudum. (Karnel power 41) hatası alıyorum.

Hadi sorun güç kaynağında peki kasanın açılmaması ve ram çıkar tak yapınca açılması nasıl oluyor?

Drsağbırakmayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Oyun oynarken pc bir süre sonra res atıyor.
Kasayı açarken güç gelmiyor (ışıklar yanmıyor), kasa da 2 farklı marka ram var 1 tanesini çıkart tak yapıyorum güç öyle geliyor kasaya. 2 aynı marka ram alsam sorun düzelir mi? Yoksa farklı bir neden olabilir mi?

Rx550
r5 3500
16gb ddr4, ikisi de farklı marka ram fakat hızları aynı.

pc res atması sorununun güç kaynağından olabileceğini okudum. (Karnel power 41) hatası alıyorum.

Hadi sorun güç kaynağında peki kasanın açılmaması ve ram çıkar tak yapınca açılması nasıl oluyor?
Ramleri sökmeden power kablosunu çıkarın 5dk bekleyin sonrasın da sistem açılıyorsa PSU arızalı

KS

erenkut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Ramleri sökmeden power kablosunu çıkarın 5dk bekleyin sonrasın da sistem açılıyorsa PSU arızalı
power yokken pc açılmıyor. Karnel power 41 hatası veriyor olay görüntüleyicisinden baktım. 2 farklı ram var bayadır kullanıyorum biri cl15 biri cl16 ram kaynaklı olabilir mi bilmiyorum para harcayıp ram alırsam ve düzelmezse yazık olur :d

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
500
Karnel power 41 error
Farklı bileşenler, Windows dosya sistemi bütünlüğü, sürücülerden gifinde:

Güç kaynağı kontrolü: Kernel Power 41 hatası, güç kaynağı ile ilgili sorunları işaret edebilir. Bağlantıların düzgün olduğunu ve güç kablosunun sağlam olduğunu kontrol edin. Ayrıca, güç kaynağınızın bilgisayarınızın gereksinimlerini karşıladığından emin olun.

Kernel-Power Hatası 41 Neden Oluşur?

Bu hatanın arkasında aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenler olabilir:

• Yeterli güç kaynağının olmaması
  • Donanım arızası
  • Sistem hız aşırtması
  • Bellek hataları
  • Güncel olmayan BIOS
  • Üçüncü taraf yazılım
  • Dosya bozulması
  • Sürücü uyumsuzluğu

----------------------------------------------------------------

Önce RAM üzerinden gitmeyi deneyin. Farklı marka ve model oldukları için uyumsuzluk ta olabilir.

Tek bir RAM takılı şekilde bir deneyin. Hatanın oluştuğu uygulamaları vb. açarak.
Bir RAM yükleme testi yapın, yine psu yükleme testine de bakın.

RAM lar için en net analiz verenlerden biri MEMTEST 86 bununlada olur fakat önce programı yüklemek, sonra USB ye yazdırmak,gerekiyor. RAM ler tek tek kontrol edilmeli... ki (ikili testte hata gösterirse hangisinde olduğunu anlayamazsınız)

KS

erenkut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Karnel power 41 error
Farklı bileşenler, Windows dosya sistemi bütünlüğü, sürücülerden gifinde:

Güç kaynağı kontrolü: Kernel Power 41 hatası, güç kaynağı ile ilgili sorunları işaret edebilir. Bağlantıların düzgün olduğunu ve güç kablosunun sağlam olduğunu kontrol edin. Ayrıca, güç kaynağınızın bilgisayarınızın gereksinimlerini karşıladığından emin olun.

Kernel-Power Hatası 41 Neden Oluşur?

Bu hatanın arkasında aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenler olabilir:

• Yeterli güç kaynağının olmaması
  • Donanım arızası
  • Sistem hız aşırtması
  • Bellek hataları
  • Güncel olmayan BIOS
  • Üçüncü taraf yazılım
  • Dosya bozulması
  • Sürücü uyumsuzluğu

----------------------------------------------------------------

Önce RAM üzerinden gitmeyi deneyin. Farklı marka ve model oldukları için uyumsuzluk ta olabilir.

Tek bir RAM takılı şekilde bir deneyin. Hatanın oluştuğu uygulamaları vb. açarak.
Bir RAM yükleme testi yapın, yine psu yükleme testine de bakın.

RAM lar için en net analiz verenlerden biri MEMTEST 86 bununlada olur fakat önce programı yüklemek, sonra USB ye yazdırmak,gerekiyor. RAM ler tek tek kontrol edilmeli... ki (ikili testte hata gösterirse hangisinde olduğunu anlayamazsınız)
Arkadaştan güç kaynağı aldım denemek için ve sorun düzeldi. Güç kaynağı nasıl bozulabiliyor anlamış değilim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri