PC reset ve görüntü gelmeme

Playman01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba benim sorunum çok can sıkıcı ve çözümünü hala bulamadım.

Bilgisayarım çalışırken bi anda reset atıp görüntü vermiyor. Bu sorunu 3 ayda bi yasıyorum neredeyse. Bilgisayarcılara götürdüm fakat sorunsuz calıstıgını söylediler.(Pek güvenemedim). Bilgisayar reset atarken fanlar bi anda hızlanıyor. Ve bilgisayara görüntü gelmiyor sonrasında. Psudan acıp kapatmak durumunda kalıyorum ve biraz beklemem gerekiyor. Fandan gelen ince bi tiz sesi var eğer bilgisayarı calıstırdıgımda o ses geliyorsa görüntü geliyor o ses yoksa görüntü gelmiyor. Artık kafayı yemek üzereyim. Ram, bios pili gibi kendi capımda yapabilecegim deneme yanılma yöntemlerini yaptım. Fakat elimde yedek psu anakart islemci olmadıgı icin digerlerini kontrok edemiyorum. Bilgisayarcılar kontrol etti mi bilmiyorum. Ama sorunsuz calısıyor dendiginde eve getirip taktıgımda 5 dk sonra kapanmıştı.
Voltaj problemi olabilceğini dusunuyorum ama upsimde var etki etmiyor, hatta bugün ups de kırmızı ötmeye basladı baska prize taktım düzeldi. Ve bilgisayarda görüntü yokken mouse klavye ışıkları da gidiyor. Reset atarken mouse arada yanıp sönüyor. Bazen açıldığında mouse ve klavye calısmadığı bile oluyor.

Sistemim şöyle;
Islemci: Amd 10-7860k Radeon R7
Ram: Corsair Vengeance 8Gb(2x4Gb) ddr3 1600 mhz cl9
Anakart: Msi A68HM-E33 V2 D3 1866 MHZ
PSU : High power 500W Aktif güç kaynagı

https://youtu.be/sqwNi0WydPk

Videonun ilk 4 saniyesindeki tiz sesi varken görüntü geliyor fakat 4. Saniyeden sonra oldugu gibi fan hızlanıp reset atıyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Fanın deli gibi dönmeye başlaması, artan işlemci sıcaklığından.
İşlemci kendini tamamıyla kapatamıyor.Kapatsaydı,zaten makina komple dururdu. Reset ile durumu kurtarıyor.

Anladığım kadarıyla olay bu. sTOK SOĞUTUCUYU DEĞİŞTİRİRSENİZ ,OLAY ÇÖZÜLECEK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

KS

Playman01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Isı değerleri biosta 40 45 derece gösteriyor ve boştayken ısı problemi olması mantıksız gibi geliyor bana ve ısı testine soktuğumda pcyi 70 e kadar cıktı kapanma olmamıştı

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Yazılmsal sorun olup olmadığını bertaraf etmek için,format denediniz mi. Bi virüs olmasın.

KS

Playman01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sisteme girmeden anakart ekranından sonra ya da bios ekranında bile reset atıyor, yazılımsal olduğunu düsünmüyorum. Önceden her gün 1 kere kapanırdı şimdi çok sık.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bence ,yine de temiz bi format olayını düşünün.
Bunun haricinde ,ramleri tek tek denediniz mi.
HDD nizi HDTUNE ile bi test edin.

Anakartta sorun olabilir. Onu çözmek maalesef çok zor. İşlemciden olacağını sanmıyorum.
Bi de,driverlerinizi bi kontrol edin. Bazen uyumsuz bi driver çok garip sorunlar çıkartabiliyor.Ayrıca,makinanıza takılı olan harici bağlantıların, mümkünse,yerlerini bi değiştirin.

KS

Playman01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ramleri denedim anakart ya da psu düsünüyorum. Garip olan bilgisayarcıda 1.5 gün calışmış sıkıntı yokmuş ben evde taktım hemen kapandı. Garip olaylar kafayı yedirtcek bana :d

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Makinanız boşta iken çok az bi watt çekecek cinsten. Zaten dahili grafik kartı var,işlemcinizde. Bu nedenle,powerinizi dışarda bi deneyin olmazsa. Tabi dışarda iken o çok az dediğim wattıda çekmiyecek,ama yine de reset falan atarsa,suçlu bulunmuş olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri