- Tepki
- 13
Bilgisayarım win10 da çok yoruluyor disk bellek cpu kullanimi 90-100 seviyelerinde geziyor ,bilgisayar ssd mi almam mantıklı yoksa ram mi ?
Mevcut ramim 4 gb
Mevcut ramim 4 gb
Tabikide ram ssd sadece hizlandirir ram hem hizlandirir hemde işlemcini desteklerBilgisayarım win10 da çok yoruluyor disk bellek cpu kullanimi 90-100 seviyelerinde geziyor ,bilgisayar ssd mi almam mantıklı yoksa ram mi ?
Mevcut ramim 4 gb
ram alman 10 kat daha öncelikli. bilgisayarda bir program acabilmen için oyun acabilmen için youtube da gezmen için rame ihtiyacın var. şuan 3 tane chrome sekmesi acık ve discord acık 8.7gb ram kullanıyor bilgisayar. 4gb olsaydı bunları aşırı yavaş bir şekilde zar zor yapıyor olacaktıBilgisayarım win10 da çok yoruluyor disk bellek cpu kullanimi 90-100 seviyelerinde geziyor ,bilgisayar ssd mi almam mantıklı yoksa ram mi ?
Mevcut ramim 4 gb
bütçe varsa 2x8 cl15 değerli ram al ssd hiç bir işine yaramaz bu konudaBilgisayarım win10 da çok yoruluyor disk bellek cpu kullanimi 90-100 seviyelerinde geziyor ,bilgisayar ssd mi almam mantıklı yoksa ram mi ?
Mevcut ramim 4 gb
Aman hocaaaam. 4gb ram ile hesap makinesi acılmaz ssd olsa kac yazar.SSD yoksa ilk SSD takviyesi yapın. Win10'da dağlar kadar farkediyor SSD olması.
Daha sonra Ram takviyesi yapın.
Bilgisayarım win10 da çok yoruluyor disk bellek cpu kullanimi 90-100 seviyelerinde geziyor ,bilgisayar ssd mi almam mantıklı yoksa ram mi ?
Mevcut ramim 4 gb
Ram 16 da olsa Win10 HDD'den çok ağır çalışıyor. Win10 için SSD şart.Aman hocaaaam. 4gb ram ile hesap makinesi acılmaz ssd olsa kac yazar.
Ram daha önemliEkli dosyayı görüntüle 18057
geçici olarak burdan sanal bellek oluşturup ram e takviye yapabilirsin idarelik zaten bunu yaparsan biraz düşer cpu kullanımı oradan anlarsın ram mi daha önemli ssd mi
SSD hızını inkar eden yok hocam. şuan sadece bir tane google sekmesi acık ve geri kalan herşeyi kapatıım buyrun ram kullanımı.Ram 16 da olsa Win10 HDD'den çok ağır çalışıyor. Win10 için SSD şart.
4 gb ram ile masaüstü ve ofis işlerini rahat yapar.
Win 8.1 ve win7 HDD ile normal bir şekilde çalışıyor ancak win10 SSD için tasarlanmış.
Mevcut bilgisayarında hdd varsa kur ve farkı gör. Kullanılmaz halde yavaşlayacak.
Windows Ram'i duruma göre kullanır. Kullanıp kapattığın uygulamalar hemen ram'den boşaltılmaz. Tekrar açtığında Ram'den çağırılır.SSD hızını inkar eden yok hocam. şuan sadece bir tane google sekmesi acık ve geri kalan herşeyi kapatıım buyrun ram kullanımı.
Ekli dosyayı görüntüle 18058
RAM bilgisayarlardaki veriler için hızlı erişim ve geçici veri depolama sağlamaktadır. RAM, işlemci ile HDD/SSD gibi sabit veri depolama arasında yer alır.Bir bilgisayar açıldığında işlemci HDD/SSD’den veriler (işletim sistemi gibi) ister ve bunu RAM’e yükler. RAM, en hızlı SSD’lerden bile binlerce kat hızlıdır. RAM, en hızlı SSD’lerden bile önemli ölçüde daha hızlıdır. Dolayısıyla uygulamaları ve verileri işlemcinin yanında tutmak için daha fazla RAM’e sahip olmak, işlemlerin daha hızlı ve verimli olmasına yardımcı olur.Windows Ram'i duruma göre kullanır. Kullanıp kapattığın uygulamalar hemen ram'den boşaltılmaz. Tekrar açtığında Ram'den çağırılır.
4 gb ram verirsen ona göre kullanır.
Tabiki arkadaşın imkânı varsa ram'i de yükseltsin ancak bu senaryoda önce ssd alması daha mantıklı.
Bilgilendirme için teşekkürler. Artık konuyu açan arkadaş denesin görsün diyorum. Başka da diyecek bir şey yok.RAM bilgisayarlardaki veriler için hızlı erişim ve geçici veri depolama sağlamaktadır. RAM, işlemci ile HDD/SSD gibi sabit veri depolama arasında yer alır.Bir bilgisayar açıldığında işlemci HDD/SSD’den veriler (işletim sistemi gibi) ister ve bunu RAM’e yükler. RAM, en hızlı SSD’lerden bile binlerce kat hızlıdır. RAM, en hızlı SSD’lerden bile önemli ölçüde daha hızlıdır. Dolayısıyla uygulamaları ve verileri işlemcinin yanında tutmak için daha fazla RAM’e sahip olmak, işlemlerin daha hızlı ve verimli olmasına yardımcı olur.
istediğin ssd yi tak 4gb ram olduktan sonra o bilgisayarın calısacagı hız belli. ssd %20 performans arttırırsa 4gb rami 8 yapmak %100 performans arttırır. %100 şuan ram daha öncelik konu tartışmaya kapalı bile. sene 2023 4gb ramden bahsediyoruz
Atin bekliyorumPeki ram alırsam 2x8 cl15 demişsiniz ama benim o kadar bütçem yok 2x4 alsam ne olur? Ayrıca bu ramlerin uyum durumu söz konusu mu ddr olarak yani benim sistemim zaten eskiydi 2-3 gun önce açmıştım konu ve ekran kartı ve psu aldım bunların hepsiyle uyumlu olma gibi bir durum ,umarım anlatabilmişimdir
Ayrıca sistem bilgilerimi atsam bana yardimci olur musunuz ram için