PC TOPLADIM SİSTEM SORUNLARI ve YARDIM

mccuzan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, 

Dün bilgisayar sistem bileşenlerini monte ettim, fakat bios ekranında 51°C  CPU sıcaklığı görüyorum. 
CPU fanı CM MA410P kullanıyorum.  Kasa olarak da CM MB511. Yanlış monte mi ettim veya sistemde mi sıkıntı var ? 

Şöyle bir sıkıntı daha var kasanın ön 3 fanından bir tanesi cpu fanı ile senkron diğer 2si beraber rgb yanıyor, anakart üzerinde farklı rpg header yerlerine bağlamama rağmen, nasıl çözebilirim. 

Aldığım firma BIOS update yaptığını söylüyor, yapılıp yapılmadığını nasıl anlayabilirm. UEFI windows 10 usb yaptım ama sistemi boot edemiyorum bu konuda yardım alabilmem mümkün mü ?(Video görsel, BIOS ayarları gibi)

Anakart: ASUS TUF B450 PRO GAMING
CPU: Ryzen 5 3600 
GPU: SAPPHIRE 5600XT
GSKILL 16GB RAM

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Bios güncellemesi yapmasaydı zaten görüntü alamazdınız hocam :) 

Kasanın RGB portlarına bağladınız mı? Çoğaltıcı bir kısmı olması gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam. Boot için nasıl bir sıkıntı yaşıyorsunuz?

KS

mccuzan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Selamlar, 
Hiç bir şekilde boot yapamıyorum. Windows uefi disk ayarladım ama bir türlü usb den windowsu kuramıyorum.
Priority usb'yi seçiyorum save and exit yapıp boot optionsdan dsiki seçiyorum tekrar bios ekranına dönüyor. CSM auto yaptım boot yapıyorum rufus yazılımı hata veriyor legacy seçili diye.
step by step anlatım lazım ayarlar için, bir yerde yanlış yapıyor olmalıyım. :)

Birde cpu sıcsklığının biosda 51 derece olmasının sebebi ne olabilir. Ona göre stock fanı takıp deneyeceğim tekrar.

baypixel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
rufusun öyle huyları var, bide uefi kurulumda çok usb seçiyor, neden seçiyor bilmiyorum ama seçiyor işte, özellikle kırmızı sandisk usb'lerde çok. Sana tavsiye microsoft'un sitesinden indirme yardımcısını indir ve onunla yaz. Onda da problem olursa bil ki o usb'den hayır gelmez.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri