Pc Toplamada Yardıma İhtiyacım Var

sp4r

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
selam arkadaşlar biraz yeniyim buralarda ama pc toplamak istiyorum ama bir yandan da emin olamıyorum 15-16k civarı bi bütçem var yardımcı olabilir misiniz? ve amd ekran kartlarından çevremden duyduklarım dolayısıyla biraz iyi bakmıyorum sizce bu paraya amd mi tercih etmeliyim yoksa nvidia mı?

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
selam arkadaşlar biraz yeniyim buralarda ama pc toplamak istiyorum ama bir yandan da emin olamıyorum 15-16k civarı bi bütçem var yardımcı olabilir misiniz? ve amd ekran kartlarından çevremden duyduklarım dolayısıyla biraz iyi bakmıyorum sizce bu paraya amd mi tercih etmeliyim yoksa nvidia mı?
Perfomans İstiyorsan AMD
stabillik istiyorsan nvidia

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
performans için amd öneriyorum ben

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
bundan dolayı amd diye düşünmüştüm ama bu driver sıkıntıları felan canımı sıkmıştı. yoksa 6700 bi sistem almayı planlıyordum
güzel bir driver yüklerseniz sorun cıkmaz ama ugrasmak istemiyorsanız rtx alabilirsiniz

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
bundan dolayı amd diye düşünmüştüm ama bu driver sıkıntıları felan canımı sıkmıştı. yoksa 6700 bi sistem almayı planlıyordum
hocam sizin kararınız tabi ki ama işlemci olarak amd öneririm ekran kartı amd istemiyor iseniz nvidia olan bir sistem atayım size

bende 6700xt kullanıyorum yaklaşık 2 haftadır bir problemim olmadı ondan öncede 8 sene amd kullandım hiç bir problem olmadı driverlarına ellemediğiniz taktirde de bir şey olacağını sanmıyorum

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
amd son zamanlarda topluyor gibi oldu ama maalesef problemler devam ediyor. stabilizasyon ve performans için intel + nvidia bileşenler almalısın. Ryzen işlemcilerde iyi ancak nvidia ve intel birlikte çok daha stabil çalışıyor.

o yüzden tavsiyem 16 bin tl rtx 3060 sistem denk gelecektir yakınlarda. yada modart pc 3060 ti fp sistem çıkartacak onu takip edebilirsin.

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
amd son zamanlarda topluyor gibi oldu ama maalesef problemler devam ediyor. stabilizasyon ve performans için intel + nvidia bileşenler almalısın. Ryzen işlemcilerde iyi ancak nvidia ve intel birlikte çok daha stabil çalışıyor.

o yüzden tavsiyem 16 bin tl rtx 3060 sistem denk gelecektir yakınlarda. yada modart pc 3060 ti fp sistem çıkartacak onu takip edebilirsin.
ilk attığım örnek olabilir hocam 3060ti ve 10400f var

KS

sp4r

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
hocam sizin kararınız tabi ki ama işlemci olarak amd öneririm ekran kartı amd istemiyor iseniz nvidia olan bir sistem atayım size

bende 6700xt kullanıyorum yaklaşık 2 haftadır bir problemim olmadı ondan öncede 8 sene amd kullandım hiç bir problem olmadı driverlarına ellemediğiniz taktirde de bir şey olacağını sanmıyorum
iki sistemi de kaydettim çok teşekkürler :) yani kullanıma bağlı olabilir bence çünkü internetten bazı uygulamalar felan indiriyorum ve en ufak bi 3.parti yazılımda driver sorunları çıkıyor diye duydum yani siz böyle bi sıkıntı felan yaşadınız mı acaba?

çok teşekkürler öneriniz için:) kesinlikle takip edeceğim.

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
iki sistemi de kaydettim çok teşekkürler :) yani kullanıma bağlı olabilir bence çünkü internetten bazı uygulamalar felan indiriyorum ve en ufak bi 3.parti yazılımda driver sorunları çıkıyor diye duydum yani siz böyle bi sıkıntı felan yaşadınız mı acaba?
çok fazla 3.parti indirmiyorum bilgisayarıma ama bilindik siteler olursa pek problem olacağını sanmıyorum. Önce ki bilgisayarıma ( 8 sene kullandığıma ) zevkine bios ile oynuyordum ve 3. parti yazılımları hakketire idi bilerek hile progamı bile attırıyordum bilgisayarıma bir problem olmamıştı hiç ama hiç kafam ağırmasın istiyorsanız NVIDIA ve INTEL öneririm

KS

sp4r

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
çok fazla 3.parti indirmiyorum bilgisayarıma ama bilindik siteler olursa pek problem olacağını sanmıyorum. Önce ki bilgisayarıma ( 8 sene kullandığıma ) zevkine bios ile oynuyordum ve 3. parti yazılımları hakketire idi bilerek hile progamı bile attırıyordum bilgisayarıma bir problem olmamıştı hiç ama hiç kafam ağırmasın istiyorsanız NVIDIA ve INTEL öneririm
anladım sanırım nvidia tercih edeceğim. çok teşekkürler tekrardan öneriniz ve yardımınız için :)

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
driverların stabil versiyonlarını yüklerseniz sorun yaşamazsınız amd de

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
anladım sanırım nvidia tercih edeceğim. çok teşekkürler tekrardan öneriniz ve yardımınız için :)
hocam bütceniz varsa mantıs 3060 sisteminde anakartı altakini yazdıgımı yaparsanız cok iyi olur hersey tam oturur

ASUS PRIME B550M-K 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX Anakart​

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
AMD wattman riskini göze alıyorsan AMD kartlı sistem al daha çok performans verir bu bütçede. İstediğin versiyon driverı yükle bazen wattmanın hiç çözümü olmuyor bilgin olsun.

pcalacakadam

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Amdden whql driver yüklediğiniz sürece pek sorun olmuyor. 1 aydır kullanıyorum bi dün zoom yüzünden sinir bozucu derecede wattman yedim o kadar onun disinds inanılmaz nadir yaşadım

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246

çok teşekkürler öneriniz için:) kesinlikle takip edeceğim.
ben amdnin driver hatalarının crack oyunlar 3. part yazılımlar sonucu olduğunu düşünüyorum

RaYles

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri