PC Topluyorum Bu Parçaların Dengesi Uyumu Nasıl?

melihdpt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba şu an bilgisayar topluyorum sistemi yazacağım ona göre bir Power Supply önerisi yapabilir misiniz? Uyumsuz olduğunu düşündüğünüz bir şey var ise onun içinde yardımcı olabilirsiniz veya fiyat düşürebilirsek iyi olur fazla gelen bir şey varsa onu da yazabilirsiniz bir de bazı parçalardan emin değilim çok araştırmadan yazdım onlar hakkında da yardımcı olursanız sevinirim. Kasa, soğutucu - monitör bunlardan çok emin değil gibiyim çok araştırmadım.

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
Hocam çarpan kilidi açık bir işlemci seçmişsiniz ancak H serisi anakart kullanıyorsunuz tavsiyem z serisi bir anakart olacaktır.

KS

melihdpt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
aslında fiyatı biraz düşürmek için bu anakartı seçtim daha sonradan değiştirmeyi düşünüyorum bir iki sene içinde yine de sıkıntı yaratır mı bana bu anakart

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
Merhaba şu an bilgisayar topluyorum sistemi yazacağım ona göre bir Power Supply önerisi yapabilir misiniz? Uyumsuz olduğunu düşündüğünüz bir şey var ise onun içinde yardımcı olabilirsiniz veya fiyat düşürebilirsek iyi olur fazla gelen bir şey varsa onu da yazabilirsiniz bir de bazı parçalardan emin değilim çok araştırmadan yazdım onlar hakkında da yardımcı olursanız sevinirim. Kasa, soğutucu - monitör bunlardan çok emin değil gibiyim çok araştırmadım.

Hocam kısaca yorumlamak gerekirse monitör tercihiniz güzel.
Anakart çok zayıf kalıyor işlemciye ve ekran kartına.
Ramler konusunda 3600 mhz cl16 alıp z serisi bir anakart ile işlemcinin gerçek performansını elde etmeniz tavsiyem olacaktır.
Harddisk ve 250 gb m2 yerine 1 tb m2 alınabilir.
Soğutucu konusunda çok daha iyi seçenekler var.
Kasa çok dandik hocam hiç bulaşmanızı tavsiye etmem böyle bir sisteme en kötü cooler master td500 önerimdir.

aslında fiyatı biraz düşürmek için bu anakartı seçtim daha sonradan değiştirmeyi düşünüyorum bir iki sene içinde yine de sıkıntı yaratır mı bana bu anakart
Çok zayıf kalır hocam bu bileşenlere 13600KF çok güçlü bir işlemci kesinlikle tam performans alamazsınız.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İlk önce Ventus kartların rakiplerine göre fazla sıcak çalıştığını belirteyim. Aşağıda ki kart GDDR6X olduğundan normal 3060Ti ile kıyasla %10 civarı daha iyi performans sunar.

13600KF İşlemcisine H610 anakartın da düşük olduğunu düşünüyorum. Ekran kartından artan para ile aşağıda ki anakart daha iyi olur. Hem de indirimde.

Monitör olarak Gigabyte G24F-2 öneririm. Daha iyidir.

HDD ve SSD almak yerine ikisinin toplamı fiyatta aşağıda ki M2 SSD daha iyi olur.

Soğutucu 13600KF için yetmez diye düşünüyorum ama o kasanın CPU soğutucu desteğini bilmediğimden öneri yapamıyorum. Bence kasa da Dark Maxima V20 yada Dark Guardian Pro ile değişmeli.

PSU için bütçe nedir ?

KS

melihdpt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ramler konusunda 3600 mhz cl16 alıp z serisi bir anakart ile işlemcinin gerçek performansını elde etmeniz tavsiyem olacaktır.
Kasa çok dandik hocam hiç bulaşmanızı tavsiye etmem böyle bir sisteme en kötü cooler master td500 önerimdir.

Çok zayıf kalır hocam bu bileşenlere 13600KF çok güçlü bir işlemci kesinlikle tam performans alamazsınız.
hocam

bu gidişle fiyat artar anladığım kadarıyla düşürmem için 3060 ti dan vazgeçmem gerekiyor sanırım şuan bile 28 tuttu daha üstü gelmez elimden zaten anakarttan vs den kısarak anca 28 de tuttum ama böylesi de saglıklı değil anladıgım kadarı ile

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
hocam

bu gidişle fiyat artar anladığım kadarıyla düşürmem için 3060 ti dan vazgeçmem gerekiyor sanırım şuan bile 28 tuttu daha üstü gelmez elimden zaten anakarttan vs den kısarak anca 28 de tuttum ama böylesi de saglıklı değil anladıgım kadarı ile
Hocam bu fiyatlara 3070 li hazır sistem alırsın hiç uğraşma derim.

peki bir tane önerebilir misiniz rica etsem bir bakiyim maddi açıdanda

peki bir tane önerebilir misiniz rica etsem bir bakiyim maddi açıdanda
Eğer kendin toplamak istiyorsan yukarıda önerilerimi attım ancak attığım hazır sistemi alman senin için çok daha iyi olacaktır tam bütçe verebilir misin ?

KS

melihdpt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İlk önce Ventus kartların rakiplerine göre fazla sıcak çalıştığını belirteyim. Aşağıda ki kart GDDR6X olduğundan normal 3060Ti ile kıyasla %10 civarı daha iyi performans sunar.

13600KF İşlemcisine H610 anakartın da düşük olduğunu düşünüyorum. Ekran kartından artan para ile aşağıda ki anakart daha iyi olur. Hem de indirimde.

Monitör olarak Gigabyte G24F-2 öneririm. Daha iyidir.

HDD ve SSD almak yerine ikisinin toplamı fiyatta aşağıda ki M2 SSD daha iyi olur.

Soğutucu 13600KF için yetmez diye düşünüyorum ama o kasanın CPU soğutucu desteğini bilmediğimden öneri yapamıyorum. Bence kasa da Dark Maxima V20 yada Dark Guardian Pro ile değişmeli.

PSU için bütçe nedir ?
1000 tl civari düşünüyorum

Hocam bu fiyatlara 3070 li hazır sistem alırsın hiç uğraşma derim.

Eğer kendin toplamak istiyorsan yukarıda önerilerimi attım ancak attığım hazır sistemi alman senin için çok daha iyi olacaktır tam bütçe verebilir misin ?
25 26 monitör dahil kafidir hocam valla

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
1000 tl civari düşünüyorum
1000TL İle bu sisteme PSU alınmaz. Hazır sistemde önerebilirim bu arada ve arkadaşın dediği gibi daha mantıklı da olur.

13400F , 1TB Kingston SSD seçilebilir. İsterseniz HDD de eklersiniz. İsterseniz Corsair 4000D kasa de seçilebilir. İleride sistemi güncelleme düşünceniz var ise Corsair RM850 PSU yada Asus Prime Z690M-Plus anakart da seçilebilir.

Soğutucu olarak da aşağıdaki ürün yada bütçe yeterse AK400 Zero öneririm.

Bütçe yeterse;

KS

melihdpt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
attığınız sistem nasıl hocam fp olarak yani rahat rahwt her oyunu açar mı

attığınız sistem nasıl hocam fp olarak
2K ultra yer yer 4k ultra sistemi hocam dlss desteği ile beraber ultrada oynayamayacağınız oyun yok.
Fp olarak ise sadece ekran kartı piyasada şu an 14-15k civarında geziyor.

KS

melihdpt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hocam
2K ultra yer yer 4k ultra sistemi hocam dlss desteği ile beraber ultrada oynayamayacağınız oyun yok.
Fp olarak ise sadece ekran kartı piyasada şu an 14-15k civarında geziyor.
hocam baya bi bilgisizim pc toplama konusunda sadece oyun oynamaya hakimim msi ve inteli iyi olarak bildiğim için genelde bu markalardan toplamaya çalıştım bu sistem uzun vadede sıkıntı çıkartır mı beni uzun yıllar götürür mü

hocam

hocam baya bi bilgisizim pc toplama konusunda sadece oyun oynamaya hakimim msi ve inteli iyi olarak bildiğim için genelde bu markalardan toplamaya çalıştım bu sistem uzun vadede sıkıntı çıkartır mı beni uzun yıllar götürür mü
amd nasıldır hiç bilmiyorum forumlardan çok baktım hep bu iki marka önerildiği için baya uzaklaştım amd den falan

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
hocam

amd nasıldır hiç bilmiyorum forumlardan çok baktım hep bu iki marka önerildiği için baya uzaklaştım amd den falan
Hiçbir sıkıntı çıkarmaz uzun vadede götürür 3070 3060ti dan çok daha güçlü bir kart ek olarak 5600 e overclock yapman için sadece b serisi anakart yeterli oluyor güzel bir hava soğutma alıp 5600x ayarında kullanabilirsin 5600 ü hiç boşuna paranı harcama sistem bileşenleri yeterince üst düzey zaten.

hocam

Amd işlemci konusunda uzun zamandır intelin önünde hocam gerek ön bellek olsun gerekse b serisinde çarpan kilidini açık tutması ve yüksek ram frekansları anakart çeşitliliği konusunda hiçbir sorun yaşamazsın.

hocam

Eğer ki bir tık bütçeni artırabilirsen attığım sistemde Asus Rog Strix B550F Gaming anakartı seçip al çok daha mutlu olursun.

hocam

Msi ventus serisi ısınmasıyla ünlü hocam tavsiye etmem Msi soğutma performansı konusunda asusun gerisinde kalıyor.

KS

melihdpt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hiçbir sıkıntı çıkarmaz uzun vadede götürür 3070 3060ti dan çok daha güçlü bir kart ek olarak 5600 e overclock yapman için sadece b serisi anakart yeterli oluyor güzel bir hava soğutma alıp 5600x ayarında kullanabilirsin 5600 ü hiç boşuna paranı harcama sistem bileşenleri yeterince üst düzey zaten.

Amd işlemci konusunda uzun zamandır intelin önünde hocam gerek ön bellek olsun gerekse b serisinde çarpan kilidini açık tutması ve yüksek ram frekansları anakart çeşitliliği konusunda hiçbir sorun yaşamazsın.

KS

melihdpt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ya nedense hazır sistem konusunda baya kötü bi algım var hiç güvenip almak gelmiyor içimden hazır sistemleri böyle bi algı oluştu bende

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri