180 günlük deneme windows kurulu geliyor zaten. yukardaki videoda hersey anlatılmıs. format atarsanız daha iyi olurArkadaşlar merhaba inşallah pazartesi günü gaminggentr den aldığım sistem gelecek sanırım windows kurulu geliyor. Format atmak lazım mı tekrardan. Bir de gaminggen bios xmp falan güncelliyor mu
dosyalar bozuk falan cıkabilir ondan geldiğinde format atılmalı benceSıfır bilgisayar formata gerek yok diye düşünüyorum. İntel de xmp ya da Amd de d.o.c.p yi biosa girip aktifleştirebilirsiniz kolay. Windows 2 yıldır bende denemegünü olduğunu düşünmüyorum . Windowsu etkinleştir yazısı da soluk kafama takmıyorum, sırf ayarlardan arka plan resmi değiştirmek için lisans almıyorum, kullanacağım fotoğrafa sağ tık masaüstü resmi olarak ayarla diyorum, ya da windows teması da güzel duruyor
![]()
Hazır sistem format atmayı sonrasında hangi programları yüklemeyi bilmiyorsa bence kullansın pek bir bozuk olacağını sanmıyorum kendi bilirdosyalar bozuk falan cıkabilir ondan geldiğinde format atılmalı bence
d.o.c.p nedir hocam biosdan nasıl aktif edicez. bu arada biosda başka yapmamız gereken ayar var mı. bilgisayarım buSıfır bilgisayar formata gerek yok diye düşünüyorum. İntel de xmp ya da Amd de d.o.c.p yi biosa girip aktifleştirebilirsiniz kolay. Windows 2 yıldır bende denemegünü olduğunu düşünmüyorum . Windowsu etkinleştir yazısı da soluk kafama takmıyorum, sırf ayarlardan arka plan resmi değiştirmek için lisans almıyorum, kullanacağım fotoğrafa sağ tık masaüstü resmi olarak ayarla diyorum, ya da windows teması da güzel duruyor
![]()
d.o.c.p nedir hocam biosdan nasıl aktif edicez. bu arada biosda başka yapmamız gereken ayar var mı. bilgisayarım bu
![]()
SILVERSTONE-3060 / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
SILVERSTONE-3060 oyuncu bilgisayarı AMD Ryzen 5 5600 işlemci, ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.www.gaming.gen.tr
İnteldeki Xmp inin karşılığı, Amd de d.o.c.p diye geçer çift kanal yani ingilizce "dual channel" olarak ramların birlikte aynı mhz ve cl değerlerine ayarlanıp performans artışı için kullanılmasını anakart üzerinden otomatik güvenli bir şekilde ayarlamak oluyor. Bir çok rehber video var ayarlaması kolaydır izleyin yaparsınız, özellikle kendi anakartınızın markasına göre arama yapın ki, aynı menülerle anlaşılması daha kolay olur. Biosta başka ayarlarla oynamayın .d.o.c.p nedir hocam biosdan nasıl aktif edicez. bu arada biosda başka yapmamız gereken ayar var mı. bilgisayarım bu
![]()
SILVERSTONE-3060 / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
SILVERSTONE-3060 oyuncu bilgisayarı AMD Ryzen 5 5600 işlemci, ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.www.gaming.gen.tr
USB ile temiz kurulum atılmalıdır.Ekli dosyayı görüntüle 16783
usb ile format atmakla şu şekilde format arasında fark var mıdır
teşekkürler arkadaşlar anladığım kadarıyla overlocking ile alakalı ayar sanırım. Pek oyun oynamıyorum benim işim program ve video edit ile gerek olduğunu sanmıyorum. Monitör 165 HZ i destekliyor ama görüntü ayarlarına girdiğimde 60 HZ de çalıştığını farkettim 165 HZ yapmanın bir artısı olur mu gerek var mı?İnteldeki Xmp inin karşılığı, Amd de d.o.c.p diye geçer çift kanal yani ingilizce "dual channel" olarak ramların birlikte aynı mhz ve cl değerlerine ayarlanıp performans artışı için kullanılmasını anakart üzerinden otomatik güvenli bir şekilde ayarlamak oluyor. Bir çok rehber video var ayarlaması kolaydır izleyin yaparsınız, özellikle kendi anakartınızın markasına göre arama yapın ki, aynı menülerle anlaşılması daha kolay olur. Biosta başka ayarlarla oynamayın .
Oyun oynamıyorsan bek önemli değil hocam.İsteğine bağlı istersen yap istersen yapma zararı olmaz.teşekkürler arkadaşlar anladığım kadarıyla overlocking ile alakalı ayar sanırım. Pek oyun oynamıyorum benim işim program ve video edit ile gerek olduğunu sanmıyorum. Monitör 165 HZ i destekliyor ama görüntü ayarlarına girdiğimde 60 HZ de çalıştığını farkettim 165 HZ yapmanın bir artısı olur mu gerek var mı?