- Tepki
- 0
Sistem iki gün önce geldi CS2 oynarken sistem kendi kendine kapanıp açılıyor çözümü nedir.
Sistem kendini ısınınca kapatır ya da Windows hatalı kurulmuştur, soğutucunun yapışkanı unutulmuş olabilir. Donanımı gözden geçirin derim.Sistem iki gün önce geldi CS2 oynarken sistem kendi kendine kapanıp açılıyor çözümü nedir.
hocam fanın üstünde ısı değerleri yazıyor 60 dereceyi geçmiyor sistemSistem kendini ısınınca kapatır ya da Windows hatalı kurulmuştur, soğutucunun yapışkanı unutulmuş olabilir. Donanımı gözden geçirin derim.
Donanımdan eminsen sorun yazılımsal o zaman, Bios güncellemesi ve işletim sistemini gözden geçir.hocam fanın üstünde ısı değerleri yazıyor 60 dereceyi geçmiyor sistem
Bios güncel değil son sürüme güncelleyemiyorum hata veriyor uygun bios değil diyeDonanımdan eminsen sorun yazılımsal o zaman, Bios güncellemesi ve işletim sistemini gözden geçir.
Yanlış bios sürümünü indiriyorsundur.Bios güncel değil son sürüme güncelleyemiyorum hata veriyor uygun bios değil diye
Hocam birebir anakart modelinin sürücüsünü indirip flasha yazdım şuanda başka bir ssd de kurulu Win10 ile denedim gene aynı değişen bir durum yokYanlış bios sürümünü indiriyorsundur.
Anakart modelin ney ? Bios sürümün hangisi görselini yüklermisin, bir de bilgisayar denge modunda ise güç seçeneklerinden performans moduna al.Hocam birebir anakart modelinin sürücüsünü indirip flasha yazdım şuanda başka bir ssd de kurulu Win10 ile denedim gene aynı değişen bir durum yok
Farklı bir flash ile denedim şimdi güncelliyor biosuASUS Prime B650M-F AMD B650 AM5 Soket DDR5 7200 anakartım bu https://www.asus.com/motherboards-c...650m-f/helpdesk_bios?model2Name=PRIME-B650M-F indiridip kurmaya çalıştığım bios sürümü budur 3273 benim bios sürümüm
Bios dan Ram'lerin frekansını yükselttinmi yani D.O.CP profile 1 yaptınmı ? Bir de Ssd, Ekran kartı ve Ram testi yaptınmı eminmisin donanımda sıkıntı olmadığına. Windows yasal lisanslı değilse proğramla crack yapıldıysa zaten boşuna uğraşırsın çünkü ayar tutmuyor onu da unutmayalım.Biosu güncelledim güç modunu değiştirdim gene aynı kafayı yemek üzereyim
Donanımda problem olduğunda çalışır, power supply de büyük bir sorun olduğunda çalışmaz. Windowsa key aldıysan sorun yok temiz çalışır. Aygıt yöneticisinden sürücüleri kontrol et üzerinde sarı ünlem işareti olan varsa onu sağ tıklayıp otomatik güncelle, bir de Windows arama kısmına olay görüntüleyici yaz orada hata var mı kontrol et görseldeki gibi, hata varsa kodunu buraya yazarsın.Biosta hiç bir oynama yapmadım donanım testi nasıl yapılır bilmiyorum Windows’ta retail key internetten satın aldım ama bence donanımda bir problem olsa bilgisayar çalışmaz değil mi
Driverlerin temiz kurulmamış Asus Armoury Crate ve Asus Hub ile driver güncellemelerini kontrol et, sonra Windows güncellemelerini kontrol et. Güncellemeler tamamsa Ramleri test etmen gerekli. Youtubeden Memtest86 nasıl kullanılır videosu ile testi yap, ayarları basit gözden kaçırma çok fazla uzun test etmene gerek yok sağlam olduğundan emin olalım. Ekran kartın RTX serisi ise öçeklendirmeyi GPU ya görseldeki gibi. Ram testi önemli ramler de sorun olabilir.
![]()
ilave olarak furmark cinebench gibi testleride yaptım pc yeramleri windowsun kendi ram test programıyla tamamen test ettim problem çıkmadı ddu ile ekran kartını sildim yükledim gene olmadı
Başka oyunlarda yapıyor mu ?ramleri windowsun kendi ram test programıyla tamamen test ettim problem çıkmadı ddu ile ekran kartını sildim yükledim gene olmadı
şuan gta 5 i yüklüyorum lol de yapmıyorBaşka oyunlarda yapıyor mu ?
Epic ya da Steam dan oynuyorsan kütüphaneden oyunun üzerinde bulunan bu üç noktalı sekme den dosya doğrulaması yap, eksik dosya varsa tamamlasın, cs ye girdiğinde oyun içi ayarları kontrol et, cs çok ram kullanılır o yüzden ram testi yap dedim. Birde ekran kartı ayarlarında ya da oyun ayarlarında arka planda fps kısıtlaması ayarı varsa onu iptal et kısıtlamasın. Microsoft directx paketi var run time diye onuda extra kur. En son çözüm olarak oyundayken fps ve sıcaklık değerleri gösteren paneli aç sıcaklığa bakalım. Minidump dosyası oluşturmayı youtubeden öğren buraya paylaş onada bakalım. Çözülmesse sistemi aldığın yerle iletişeme geçersin onlar çözer.şuan gta 5 i yüklüyorum lol de yapmıyor