PcHocasi GG2 açılmıyor :(

smoby05

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar, iyi geceler dilerim. Foruma yeni üye oldum, ilk mesajim bu olduğu için de kusura bakmayın canım çok sıkkın :( hepinize merhabalar.

1 sene önce gg2 aldım, inanilmaz memnunum dün ilk kez bir sorun yaşadım ve şuan bilgisayarı açamıyorum. Disk hataları onarılıyor, 1 saatten fazla sürebilir diyor açılmıyor. :( 7 saat bekledim, gigabyte bios var o da biraz farkli secure boot disable, AHCI mode vesaire hepsini denedim hiç birnde acilmiyor.

Adata su630 SSD var, ssd'de bir sikinti oldugunu düşünmüyorum. Verilerimi kurtarmanın bir yolu var mı :( şimdiden çok teşekkür ederim.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Sorun SSDnizde olabilir. Verilerinizi kurtarmak ve diskin sağlığını kontrol etmek için elinizde varsa 2.5" disk kullanan bir harici diskin içine elinizdeki SSD'yi takıp başka bir bilgisayara bağlayabilirsiniz. Eğer harici diskiniz yoksa bunun gibi bir dönüştürücü kullanabilirsiniz.

Başka bir bilgisayara taktıktan sonra;
Crystal Disk Info ile disk sağlığınızı kontrol edin.
HDTune ile diskinize hata araması yapın.

Eğer diskinizde bir sorun varsa bulmanıza yardımcı olur.

KS

smoby05

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun SSDnizde olabilir. Verilerinizi kurtarmak ve diskin sağlığını kontrol etmek için elinizde varsa 2.5" disk kullanan bir harici diskin içine elinizdeki SSD'yi takıp başka bir bilgisayara bağlayabilirsiniz. Eğer harici diskiniz yoksa bunun gibi bir dönüştürücü kullanabilirsiniz.

Başka bir bilgisayara taktıktan sonra;
Crystal Disk Info ile disk sağlığınızı kontrol edin.
HDTune ile diskinize hata araması yapın.

Eğer diskinizde bir sorun varsa bulmanıza yardımcı olur.
Üstadım hala sorun düzelmedi. Ssd'yi takabileceğim başka bir bilgisayarım yok. Bir Windows 10 kurulum usb'si oluşturup geri yükleme denesem işe yarar mi acaba?

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Üstadım hala sorun düzelmedi. Ssd'yi takabileceğim başka bir bilgisayarım yok. Bir Windows 10 kurulum usb'si oluşturup geri yükleme denesem işe yarar mi acaba?

Hocam denetim masası üzerinde Windows otomatik olarak sistem yedeklemesi alabiliyor. Kontrol ettiniz mi?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Yüksek ihtimalle SSD veri okuma yazma performansını sağlıklı şekilde gerçekleştiremiyor. Veri kurtarma programları var ama, elinizde bir flaş bellek varsa Windows iso kurulu şekilde otomatik onarım sekmesinden hatalı olan dosyaları flaş bellekten çekip kurtarma işlemi denenebilir.

KS

smoby05

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam denetim masası üzerinde Windows otomatik olarak sistem yedeklemesi alabiliyor. Kontrol ettiniz mi?
Bilgisayarı açamıyorum hocam, denetim masasına giremiyorum o yüzden. Şuan bir kurulum usb'si hazırlıyorum iso iniyor.

KS

smoby05

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Diskte ne varsa komple silinmiş. Adata'ya güven olmayacağını anlamış olduk. İlk kez böyle bir şey görüyorum, ne varsa komple silinmiş.

KS

smoby05

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu nasıl olmuş olabilir ya, verilerim, dosyalarım, fotoğraflarım her şey gitti. Kurulum usb'sini taktığımda adata su 630 bomboş görünüyordu. Allah belasini versin böyle ssd'nin başka bir şey demiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri