PCHocası GG6 İntel Kasa Çok Kötü (Ekran Kartı+80 Dereceyi Görüyor)

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
Merhabalar
İntel GG6 satın almıştım dün elime ulaştı.

2 Sorum var.

1.) Kasa nın önünde 3 fan olmasına rağmen hava çıkışı olmadığı için ekran kartı valorantta bile 80 derece üstünü görüyor. Ve temperli cam bile ısınıyor o derece. Bu yüzden yandaki temperli camı çıkarmak zorunda kalıyorum. Bu kasanın önündeki temperli camı nasıl çıkarabilirim?

2.) GG6 İntel pc hocası youtube videosunda valorant oyunu +400 fps alırken ben 1080p de 250 Fps, 2k da ise 200 FPS alıyorum. Sebebi nedir? Tüm driverler kurulu.

Monitör samsung odyssey g5 27'' 165Hz

Ekli dosyalar

• IMG_0253.JPG
    IMG_0253.JPG
    1.7 MB · Görüntüleme: 84
KS

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
1080P 165hz de 250 FPS den bir tık az alıyorum
2K 165hz de 190 fps falan alıyorum

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
Kasayi yerden kaldir oncelikle hocam, duvara hava akisinin cok olmadigi yere yanastirma. Kasayi bilmiyorum lakin fan devrini arttirabiliyosan arttir

KS

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
Kasayi yerden kaldir oncelikle hocam, duvara hava akisinin cok olmadigi yere yanastirma. Kasayi bilmiyorum lakin fan devrini arttirabiliyosan arttir
hocam yukarı koyabileceğim yer yok o yüzden oraya koydum. Hava sıcak biliyorum fakat 80 derece üstünü görmesi normal değil diye biliyorum. Çünkü temperli cam bile ısınıyor içerideki sıcak hava dışarı çıkamadığı için. En mantıklısı kasa nın önündeki temperli camı çıkarmak yeni kasa alana kadar.

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
hocam yukarı koyabileceğim yer yok o yüzden oraya koydum. Hava sıcak biliyorum fakat 80 derece üstünü görmesi normal değil diye biliyorum. Çünkü temperli cam bile ısınıyor içerideki sıcak hava dışarı çıkamadığı için. En mantıklısı kasa nın önündeki temperli camı çıkarmak yeni kasa alana kadar.
Mesh kasa alsaniz da hava olmadan hava akisi olmuyor benzer durum yasadim. Airhawk duo aldim ama yerde kiyida kosede duruyordu gene cok düşmedi. Cam kenarina aldim efil efil çalışıyor.

AhiLex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhaba ekteki konuda olduğu gibi aynı sıkıntıyı çekiyorum..

Kasa fanı 3 pinli olarak gelmiş bana. sizde de durum aynı mı ?
ve sorununuz devam ediyor mu ?

KS

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126

camları takınca oyunlarda oda sıcakken 80 dereceyi vuruyor. Oda sıcak değilse 75 derece falan oynuyor. Kasa fanı 3 pinli derken ne demek istediniz anlamadım. Kasa dan pek anlamam. Benim kasa da kumanda çıktı renkleri ayarlıyorum falan.

KS

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126

kasa için gaming gen şöyle yorum yapmış "
Merhaba,
Önde 3 adet ve arkada 1 adet fan bulunuyor. Bütün fanlar 12cm dir." 3 pinli oluyor değil mi? kötü mü yani? ( ileride kesinlikle kasa değiştirmek gerekiyor çünkü hava çıkışı yok bu kasa da. )

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Merhabalar
İntel GG6 satın almıştım dün elime ulaştı.

2 Sorum var.

1.) Kasa nın önünde 3 fan olmasına rağmen hava çıkışı olmadığı için ekran kartı valorantta bile 80 derece üstünü görüyor. Ve temperli cam bile ısınıyor o derece. Bu yüzden yandaki temperli camı çıkarmak zorunda kalıyorum. Bu kasanın önündeki temperli camı nasıl çıkarabilirim?

2.) GG6 İntel pc hocası youtube videosunda valorant oyunu +400 fps alırken ben 1080p de 250 Fps, 2k da ise 200 FPS alıyorum. Sebebi nedir? Tüm driverler kurulu.

Monitör samsung odyssey g5 27'' 165Hz
Ben abiye gözüm kapalı güvenirim ama benim 6600xt ve 5600 işlemci ile videodaki valorantra 500 fpsleri alamıyorum

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Internette 2060 ve intel sistemlere baktığımda sizin dediğiniz değerler gayet normal ama taner abi bir ayar mı yaptı denetim masasından felan bilmiyorum

AhiLex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
kasa için gaming gen şöyle yorum yapmış "
Merhaba,
Önde 3 adet ve arkada 1 adet fan bulunuyor. Bütün fanlar 12cm dir." 3 pinli oluyor değil mi? kötü mü yani? ( ileride kesinlikle kasa değiştirmek gerekiyor çünkü hava çıkışı yok bu kasa da. )

Öndeki 3 adet fan, sıcaklığa duyarlı çalışmıyor bende sizin de öyle mi?

Hep sabit bir hızda, ya da kapalı konuma geliyor.
(Aydınlatmasından bahsetmiyorum, dönüş hızı olarak)

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Öndeki 3 adet fan, sıcaklığa duyarlı çalışmıyor bende sizin de öyle mi?

Hep sabit bir hızda, ya da kapalı konuma geliyor.
(Aydınlatmasından bahsetmiyorum, dönüş hızı olarak)
Hocam kumandası olmayan hiç bir sistem fanları sıcaklıklara göre çalışmaz öyle kasa olsa uygun fiyatlı sistemde olmazdı sadece biostan yükseltilir bu tarz kasalarda yada gidip ke kendiniz 4 pinli fan seti alacaksınız hub ile beraber olanlardan

AhiLex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam kumandası olmayan hiç bir sistem fanları sıcaklıklara göre çalışmaz öyle kasa olsa uygun fiyatlı sistemde olmazdı sadece biostan yükseltilir bu tarz kasalarda yada gidip ke kendiniz 4 pinli fan seti alacaksınız hub ile beraber olanlardan
Kumandası var zaten,
Kumandadan Otomatik moda alındığında direk çalışmayı durduruyor. Manuel açmak ve manuel hız ayarlamak gerekiyor.

3-4 pin mevzusunu da kasa arkasındaki rgb olmayan fan için söylemiştim. Onun kontrolü kumandadan değil, bios tan çektiği değer ile çalışıyor. Ama o da sabit dönüyor

bys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Hocam o videoda zaten tek başına haritada gezerken videosu atılmıstı. Ranked maçta zaten bu fpsler alınmayacağı belli. En max alınabilecek fps 270 falan olur zaten.
Oda 165 hz monitörde fazlasıyla yeterli.

AgahBey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
94
Valla bende kasayı iade mi etsem satsam mı düşünüyorum. 10.000 tek çekim aldım ama işsizlik durumum olabilir.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
1080p +400 o sistemle kimse alamaz dostum .
3 pin ya da 4 pin olması birşey değiştirmiyor 2 gündür bu cümle dönüyor forumda . 3 pin sabit fan devrinde döner fanın , 4 pin değişken ayarlanabilir .
Bu ekran kartı ısısı ile 2. Konu .
Kasa önü cam mı mesh mi ?
Özellikle valoda o ekran kartı sıcaklığı normal değil .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri