Estağfurullah,
Anladım. Yani bilemiyorum. Aklıma başka birşey gelmiyor malesef.
Son olarak şunu önerebiliyorum:
No DP1 signal your device
Bunun üzerine biraz daha gidin.
Monitörün kullanma kılavuzunda bununla ilgili yazı açıklama varsa bir bakın.
Monitör ayarlarına da bir göz atın.
''işte bu kadar! Bunu sadece bir kez yapmak zorunda kaldım ve 'DP sinyali yok, güç tasarrufu moduna geçiyor' sorunu bir daha asla devam etmedi''
(Çözüm yöntemleri için öneriler yazıldıktan sonraki yorum)
- Bir HDMI kablosu bulabilirseniz, sistem açıkken kabloyu monitörünüzdeki HDMI portuna ve bilgisayarınıza bağlayın. DP veya mDP kablonuzu (kullandığınız kabloya bağlı olarak) çıkarmayın. DP ve mini DP, 4k monitör çalıştırmıyorsanız, konektör hariç tamamen aynıdır
- Monitördeki ekran üstü menüye (OSD) gidin ve 'Giriş Kaynağı'na veya sinyal kaynağını değiştirme seçeneği sunan yere gidin
- Varsayılan ayarınızı HDMI/MHL olarak ayarladığınızdan emin olmak için ekran bağlantı noktası ayarını DP veya mDP olarak değiştirin
- Monitörünüzün sinyali algılamasını beklerken bilgisayarınızı yeniden başlatın. HDMI'ı algılamalıdır
- OSD'ye gidin ve orijinal mDP veya DP sinyalinize geri dönün. (Bu, sinyal yok mesajı, hatta uyku modu ve siyah ekran bile verebilir)
- Güç kablosunu monitörden çıkarın
- Güç kablosunu tekrar takın
Encountering the frustrating "No DisplayPort Signal" problem? Dive into effective troubleshooting steps to resolve this issue swiftly. Discover actionable solutions to ensure your DisplayPort connection delivers seamless video output for an uninterrupted computing experience.
cabletimetech.com
------------------------------------
No DP1 signal your device
veya
Cihazınızda DP1 sinyali yok
şeklinde aratıp bir araştırın.
----------------------------------------
Evet bunları denedim sabah, reddit tarzı forumlarda araştırmıştım. Çözüm olmadılar ama yine de ilginiz için çok teşekkürler hocam.
Yapay zeka bu şekilde bir cevap verdi bana.
Bu detaylarla birlikte sorun daha netleşti. Bilgisayarın güç verildiğinde 1 dakika boyunca tepki vermemesi, ardından ASUS logosunun ve Windows'un açılması genellikle donanım, BIOS ayarları veya güç iletimindeki bir gecikme ile ilişkili olabilir. Sorunu çözmek için birkaç adım daha deneyebiliriz:
### 1. **Güç Kaynağı (PSU) Kontrolü**
- Güç kaynağının yeterli voltaj sağlamadığından veya düzgün bir şekilde çalışmadığından şüpheleniyorum. PSU, bilgisayara güç verdiğinde stabil güç sağlamazsa donanımlar geç tepki verebilir. Özellikle klavye, mouse ve monitör gibi çevre birimleri güç alamadığı için geç açılma olabilir.
- **Çözüm**: Başka bir PSU ile test etmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorununuz PSU’dan kaynaklanıyorsa yeni bir PSU almayı düşünmek gerekebilir.
### 2. **Anakartın Güç Yönetimi Ayarları (BIOS)**
- Anakartın güç yönetimiyle ilgili bazı ayarlar, bileşenlerin geç tepki vermesine neden olabilir. Özellikle **ERP Ready**, **Wake-on-LAN**, **USB wake-up** gibi özellikler bu tür sorunlara yol açabilir.
- **Çözüm**: BIOS'ta güç yönetimiyle ilgili ayarları gözden geçirin. **ERP Ready** gibi seçenekleri devre dışı bırakın ve **Wake-on-LAN**'i kapatmayı deneyin.
### 3. **CMOS Sıfırlama**
- BIOS ayarlarında bir karışıklık veya gecikme olmuş olabilir. CMOS pilini çıkartıp 5-10 dakika bekledikten sonra tekrar takarak BIOS'u sıfırlamayı deneyin. Bu, BIOS'taki potansiyel sorunları sıfırlayabilir.
- **Çözüm**: CMOS pilini çıkarıp yeniden takarak BIOS ayarlarını sıfırlayın.
### 4. **Donanım Bağlantılarını Kontrol Et**
- Bazen anakarta veya diğer bileşenlere bağlı kablolarda küçük bir gevşeme bile sorun yaratabilir. Anakart, ekran kartı, PSU ve diğer bileşenlerin bağlantılarını sıkı bir şekilde kontrol edin.
### 5. **Farklı Bir Monitör veya Giriş Deneyin**
- Monitörle veya DisplayPort kablosuyla ilgili bir uyumsuzluk olabilir. Başka bir monitör veya HDMI kablosuyla denemek, sorunun monitörden mi kaynaklandığını anlamaya yardımcı olabilir.
### 6. **Anakartın Başlatma Süreci**
- Bazı anakartlar açılış sırasında kendini tarama süresini uzatabilir. Hızlı başlatma seçenekleri BIOS'ta etkinleştirildiyse bile, anakart bazı kontrolleri yapıyor olabilir.
- **Çözüm**: BIOS'ta hızlı başlatma (Fast Boot) seçeneğini yeniden kontrol edin ve daha yüksek hızda başlatmayı sağlayan seçenekleri devreye alın.
Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, donanımda (anakart veya PSU gibi) daha derin bir problem olabilir.