Pchocası Goat Çok Sesli Çalışıyor

erkamacar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Selamlar,

Sistemi teslim aldım lakin çok sesli çalışıyor, içine baktığımda tüm fanların 3 pinli büyük sokete ard arda bağlandığını gördüm, egzoz fanından da 2 pin kablo çıkıyor ve kabloda reset sw etiketi var. Reset sw kablosu, anakarta da bağlı değil. Reset tuşuna bastığımda renkler değişiyor. Ayrıca anakarta cpu fan hariç hiçbir fan kablosu bağlı değil. Ne yapabilirim sizce?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
O kadar karmaşık anlattınız ki kimse bir şey anlamaz bence. En iyisi bir bilgisayarciya götürün kontrol ettirin yoksa buradan müdahale etmek zor olacaktır.

silentflex

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209
Sistemi teslim aldım lakin çok sesli çalışıyor, içine baktığımda tüm fanların 3 pinli büyük sokete ard arda bağlandığını gördüm, egzoz fanından da 2 pin kablo çıkıyor ve kabloda reset sw etiketi var. Reset sw kablosu, anakarta da bağlı değil. Reset tuşuna bastığımda renkler değişiyor. Ayrıca anakarta cpu fan hariç hiçbir fan kablosu bağlı değil. Ne yapabilirim sizce?
@OceanLaB hocamız çözer anca bunu geçende buna benzer böyle bir sorun vardı abimiz çözdü

KS

erkamacar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
O kadar karmaşık anlattınız ki kimse bir şey anlamaz bence. En iyisi bir bilgisayarciya götürün kontrol ettirin yoksa buradan müdahale etmek zor olacaktır.
Hocam işin özü kasa fanların hiçbirinde anakarta bağlamak için gerekli 2-3 pinli kablo yok. Sadece birinde var ona da resetsw etiketi koymuslar ve anakarttaki (genelde sağ köşede olur ya 2’li şeklinde yan yana pinler, hd+-/pw+- vesaire) kasa tuşlarının pinine bağlamışlar. Reset switch tuşuna kasada bastığımda renk değişiyor. Yani biosta sadece cpu fan gözüküyor. Bir kablo daha var yassı şeklinde argb kablosu sanırım(• ••) parantezdeki gibi pinlerden biri boş, benim anakartta da bu giriş yok.

Son düzenleme:

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Hocam işin özü kasa fanların hiçbirinde anakarta bağlamak için gerekli 2-3 pinli kablo yok. Sadece birinde var ona da resetsw etiketi koymuslar ve anakarttaki (genelde sağ köşede olur ya 2’li şeklinde yan yana pinler, hd+-/pw+- vesaire) kasa tuşlarının pinine bağlamışlar. Reset switch tuşuna kasada bastığımda renk değişiyor. Yani biosta sadece cpu fan gözüküyor. Bir kablo daha var yassı şeklinde argb kablosu sanırım(• ••) parantezdeki gibi pinlerden biri boş, benim anakartta da bu giriş yok.
Molexe bağlı olması lazım, görsel eklermisin?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Selamlar,

Molex e bagli degil mi?

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Evet molex ile arka arkaya bağlı.
Anakartın görselini atarmısın, CPU hariç hiç bir kablo takılı olmaması imkansız gibi bir şey, powersw kabloları en kötü takılı olması lazım. ResetSW takılı olmaması daha iyi senin için RGBleri kontrol edersin fanların çok önemli değil reset tuşunun olmaması.

silentflex

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209
Anakartın görselini atarmısın, CPU hariç hiç bir kablo takılı olmaması imkansız gibi bir şey, powersw kabloları en kötü takılı olması lazım. ResetSW takılı olmaması daha iyi senin için RGBleri kontrol edersin fanların çok önemli değil reset tuşunun olmaması.
Neden reset tuşunun olmaması daha iyi LED tuşu var zaten kasa

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
LED tuşu var kasada ya rgbler için ama arkadasin fan ayarları çok saçma anlamadım gitti

Pch hocası goat sistem olduğuna emin misiniz sistemin
Bilmiyorum sistemi ofiste topladım çalıştırdım ama öyle rahatsız edici bir fan sesi yoktu ben topladığımda.

silentflex

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209
Bilmiyorum sistemi ofiste topladım çalıştırdım ama öyle rahatsız edici bir fan sesi yoktu ben topladığımda.
Sistemi vatanda toplayan arkadaş tebrikler skjcdljfrkjfkf

Nasıl becerdiyse artık reset tuşuyla LED tuşunu karistirarak

Sizde LED tuşu var mı hocam LED tuşu var ben baktığımda kasada

KS

erkamacar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
C086A5FF-9A11-46B2-918A-52B927FD546F.jpeg
9C6087C6-7A69-49D5-8620-9199DE48AD01.jpeg
D8EBD15C-FDC9-4594-924E-1503EE5C913A.jpeg
ADEBFC80-A736-4871-918A-5AC29B285BA2.jpeg
DFB62EC6-6A3C-40E1-911B-016B00E1C218.jpeg

Evet reset tuşu yerine LED tuşu koymuslar da yine farkeden bir şey yok. @EymenO. @silentflex

silentflex

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Sorunum o değil ki hocam fanlar 😃 anakartta sadece cpu fan var.
Molex ile çalışıyor çünkü fanlar, eksik olan bir kablo yok. Tüm kablolar eksiksiz takılmış eğer Fanlar molex olmasa anakarta takılırdı fakat molex olduğu için direkt olarak PSUdan güç alıyor ve hız değiştiremiyorsun sabit hızda dönüyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri