Pcie 5.0 Destekli̇ 5070 Ti̇ Alacağim Ama Anakartim B650

dmrlk44

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
5070 ti'ın çıkmasını bekliyorum, anakartım asus rog strix b650 gaming wifi ,anakartımın x16 slotu 4.0 destekliymiş ama ekran kartı 5.0 ,performans kaybım ne kadar olur sizce?

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
504
''Tüm yonga seti özelliklerinin en üstten en alta dökümüne bakıyorsanız, PCIe 5.0'ın eksikliğinin satın alma kararınızda fark yaratmasına izin vermeyin. Dürüst olmak gerekirse buna değmez. Günlük iş yüklerinde, üretkenlik seviyesinde bile, ekstra ödeme yapmaya değecek performans kazanımları göremezsiniz. GPU'nuzu PCIe 3.0 hızlarında çalıştırsanız bile, bir tür VRAM darboğazı altında olmadığınız sürece muhtemelen fark etmezsiniz. PCIe 4.0, öngörülebilir gelecek için bile fazlasıyla yeterlidir.''

Yazı QXDA blogundaki konu başlığına ait
Doğru AM5 anakartını seçmeyi daha az kafa karıştırıcı hale getirmenin 5 yolu

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
PCle 4.0 veri yolu hız aktarımı olarak modası geçmiş bir özellik değil. Ekran kartının 5.0 olması sorun değil veri kaybı için endişe etmeniz yersiz. Ürünü alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz veri kaybını hissetmeyeceksiniz zaten.

KS

dmrlk44

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
PCle 4.0 veri yolu hız aktarımı olarak modası geçmiş bir özellik değil. Ekran kartının 5.0 olması sorun değil veri kaybı için endişe etmeniz yersiz. Ürünü alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz veri kaybını hissetmeyeceksiniz zaten.
Teşekkürler hocam.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri