Pc'm Bir Anda Takiliyor

Yufusii

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba arkadaslar elimde rx7700xt r5 7500f viper 16x2 6600mhz ram colorful battleaxe b650mplus anakart var sistemim ana ekranda oyunlarda anlik yavaslama kasma karisimi bisey yasiyor hem ses takilarak geliyor hem mouse hareketlerim eksik gidiyor takiliyor goruntu de ayni sekilde sorunun kaynagi ne olabilir ramlari 6000 mhz e cektim denedim olmadi bios guncelledim olmadi var mi yasayan cozumu olan

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
150
benzer probleme sahip olan kasaları genelde düzgün windows kurulumu ve güncel sürücüler ile çözmüştüm.

bios güncellemen güzel onu atlıyoruz.

ısınma problemi var mı denediysen onuda atlıyoruz.

burdan en güncel amd64 windows 11 indirme scriptini indireceksin. ilerleme sırasında sadece türkçe yi seç başka bir şeye dokunma. en son inen paketi makinede biryere aç. içindeki windows çalıştırılabilir dosyasını çalıştır. komut istemi açılıp yazılar yazılmaya başlar. işlem uzun sürecek. en sonunda sana tam güncel windows 11 64 bit iso'sunu verecek. en az 16gb bir flasha rufus ile yazdır.

bu usb ile tam format atmadan önce şu sürücüleri ve drivermax uygulamasını ( https://www.drivermax.com/ )indir ve yaptığın flashta boş bir klasör açıp oraya kopyala.

kurulumdan sonra internete ethernetle bağlanıyorsan kabloyu çek. yazacağım yere kadarda takma.

güncel amd chipset driver'ı için:

burdaki ilk sürücü:

yani direk linki: https://mega.nz/file/tMU3xIqY#y9k4daQoXl0k8yNqs9IdsEHq3cvdZrenH2fe8dwZDm8

realtek ethernet sürücüsü için güncel link:

güncel amd gpu driver'ı için linkteki download seçeneğinden ilerleyip indirebilirsin

realtek ses çıkışı ve varsa wifi sürücünü yüklemek için

driver max uygulamasını kur. ethernet kablosunu tak. o uygulamadan sadece realtek audio ve varsa wifi-bluetooth sürücülerini yükle. başka birşey yükleme.

bu işlemlerden sonra düzgün kurulumun tamamlanmış olacak.

colorfull'un sitesindeki sürücülerin bazıları epey eski. misal ethernet sürücüsü yaklaşık 3.5 sene eski olduğu gibi win11 gelişmiş mod ethernet sürücüsüde değil. driver max'da muhtemelen anakartın dediği versiyondan yeni sürüm ses sürücüsü bulacak. bu prosedürü düzgünce yapıp sonucu bildirebilirsin.

birde ek olarak stuttering'i (takılma kekeleme) diyelim direk etkileyen bir olay var. monitöründe adaptive sync/freesync açık değilse aç. ondan sonra radeon control panelinden freesync/adaptive sync açık mı diye kontrol edersin. monitör ayarlarındada gösterebilir. ondan sonra hedef oyunda ayarlarda vsync açıksa kapatıyorsun.

Ekli dosyalar

• 1789594111858.png
    1789594111858.png
    533 bayt · Görüntüleme: 1

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri