PC'ye tükürük girdi, 1 aydan fazla süredir çalışıyor. Daha bir şey olur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nurgzltprk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet arkadaşlar, o zamandan beri PC'nin çalışmasında herhangi bir sorun görmedim. Bilgisayara intikam amaçlı kardeşim tükürdü bu arada, siz sormadan söylemiş olayım :D Yalnız CPU fanı tıkırtı sesi çıkarmaya başladı, noisy veya rattling sorunlarındaki sese benzeyen bir ses(fanı değiştim). Birde kasanın içinden zzz bzzz tarzı sesler geliyor, nereden geldiğini çözemedim.. CPU fan meselesi tesadüf mü mesela? Bu zzz bzz sesleri normal mi? Sıkıntı var mı sizce? 1 aydan fazladır sorunsuz çalışıyor, daha bir şey olur mu? PC'ciye götürdüm PSU'yu açtı baktı bir şey yok dedi(tükürüğün gidebileceği tek yer PSU idi). Olayı bilipte PSU'yu söküp açan bilgisayarcı oksitlenme olup olmadığına bakmış mıdır? Ve son olarak, bu PC'ye tükürük teması sonucunda oluşabilecek sorunların hepsini baz alırsak, bu PC'ye USB'den telefon takarsam, telefona bir şey olur mu, zarar verir mi? Örneğin elektriksel bir sorun olduysa. Teşekkürler.

tropak22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: PC'ye tükürük girdi, 1 aydan fazla süredir çalışıyor. Daha bir şey olur mu?

Biraz garip bir olay :) . Psu da sıkıntı yoksa fanları temizlemeni öneririm belki kasa fanından geliyordur . Telefona zarar gelirmi bilemem ama çalışıyorsa sıkıntı olmaz heralde.

beratgulserr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam oldukça merak uyandıran bir konu başlığı olmus yaşanan olaydan sonra kardeşinin sağlık durumunu merak ettim açıkçası :)

piroemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Hocam ramleri cikart silgi ile sari elektriksel yerlerini sil duzgunce oturt ayni sorun basima gelmisti insallah duzelir

mesut3467

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Cvp: PC'ye tükürük girdi, 1 aydan fazla süredir çalışıyor. Daha bir şey olur mu?

Bence ne olur serisine güzel bir konu olurdu :DŞaka bir yana şuana kadar sistemde bir hata yaşanmadıysa uzun süre yaşanmaz. Yüksek miktarda sıvı olmadığı için bence şimdiye kadar buharlaşıp yok olmuştur bile. Ufak bir tükürüğün psu fanına ordanda içeri girip iletkenlere değmesi pek olası görünmüyor.

KS

nurgzltprk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: PC'ye tükürük girdi, 1 aydan fazla süredir çalışıyor. Daha bir şey olur mu?

tropak22' Alıntı:
Biraz garip bir olay :) . Psu da sıkıntı yoksa fanları temizlemeni öneririm belki kasa fanından geliyordur . Telefona zarar gelirmi bilemem ama çalışıyorsa sıkıntı olmaz heralde.

Hocam PSU'da sıkıntı var mı yok mu bilmiyorum ki. Götürdüğüm yer, yanlış hatırlamıyorsam, burada kimse kesin bir şey söyleyemez, anca garantide söylerler gibi bir şey demişti. Ama yine de açıp baktı ve çalıştırdı, şu an gayet sağlıklı çalışıyor dedi, baktığında da bir şey var demedi.

mesut3467' Alıntı:
Bence ne olur serisine güzel bir konu olurdu :DŞaka bir yana şuana kadar sistemde bir hata yaşanmadıysa uzun süre yaşanmaz. Yüksek miktarda sıvı olmadığı için bence şimdiye kadar buharlaşıp yok olmuştur bile. Ufak bir tükürüğün psu fanına ordanda içeri girip iletkenlere değmesi pek olası görünmüyor.

Hocam PSU'ya gittiyse ki gidebileceği tek yer PSU, CPU fan'a sekebilir mi ordan bir arıza? Ve şu ana kadar bir şey olmadıysa uzun süre olmaz demişsiniz. Burada demek istediğinizi anlamadım. Ben bir sorun olup olmadığını 3. parti yazılım aracılığı ile falan ya da başka türlü yöntem, yöntemlerle anlayamam mı? Teşekkürler.

Xenovia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Nasıl başardın çok merak ettim açıkçası da neyse 1 aydan fazladır çalışıyorsa daha da bir şey olmaz herhalde. Hatta bağışıklık bile sağlamış olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri