Psu Soru

casperneco

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar. Pek bilgisayar işlerini bilmeden bir sistem toplamıştım.

i513600k
32gb ram

olan bir bilgisayar ve bilgisayar son zamanlarda tek seferde açılmıyor. Açma tuşuna belki 10 kere basınca açılıyor ya da psu nun arkasındaki açma kapama tuşunu tam kapatıp açarken aynı anda güç tuşuna basınca açılıyordu. Bugün kasanın önündeki ledler sönmeye başladı renkleri aşırı sönük ve gidip geliyor. Bilgisayar çalışıyor ama o konuda sıkıntı yok. Sorum şu:
Psu yu yanlış almış olabilir miyim?

PSU: Game Power 650w 80+

NOT: Kasamda ekran kartı yok çünkü ekran kartı gerektiren oyunlar oynamıyorum. Sadece işlemci ram anakart sdd o kadar. Acaba ekran kartı olmayan bir sistem için bile 650w düşük mü geldi yoksa psu çok mu dandik de hemen bozuldu bilgisayarı 5 ay önce almıştım. Yeni Psu alayım mı eğer alırsam bu sisteme kaç w yeterli olur 650 üstüne çıkmalı mıyım? Cevaplar için teşekkürler

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,950
Selamlar. Pek bilgisayar işlerini bilmeden bir sistem toplamıştım.

i513600k
32gb ram

olan bir bilgisayar ve bilgisayar son zamanlarda tek seferde açılmıyor. Açma tuşuna belki 10 kere basınca açılıyor ya da psu nun arkasındaki açma kapama tuşunu tam kapatıp açarken aynı anda güç tuşuna basınca açılıyordu. Bugün kasanın önündeki ledler sönmeye başladı renkleri aşırı sönük ve gidip geliyor. Bilgisayar çalışıyor ama o konuda sıkıntı yok. Sorum şu:
Psu yu yanlış almış olabilir miyim?

PSU: Game Power 650w 80+

NOT: Kasamda ekran kartı yok çünkü ekran kartı gerektiren oyunlar oynamıyorum. Sadece işlemci ram anakart sdd o kadar. Acaba ekran kartı olmayan bir sistem için bile 650w düşük mü geldi yoksa psu çok mu dandik de hemen bozuldu bilgisayarı 5 ay önce almıştım. Yeni Psu alayım mı eğer alırsam bu sisteme kaç w yeterli olur 650 üstüne çıkmalı mıyım? Cevaplar için teşekkürler
ekran kartın nedir?

fatihturkoglu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam occt programını indir, PSU testi yap. Nasıl yapılacağına youtubeden bakabilirsin. PSU değişecek gibi duruyor bi test yap bakalım bilgisayar kapanacakmı yada hata vericekmi

KS

casperneco

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ekli dosyalar

• 5421231321a.png
    5421231321a.png
    8 KB · Görüntüleme: 3

fatihturkoglu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kısa test olmaz 1-2 saat olsun en az aşağıdan da power o seç PSU ya test yapar. SS tam ekran olmadığı için göremiyorum hangi parçaya test yaptığını

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri