Nova Fusion | AMD Ryzen 5 7600 | 16 GB DDR5 | MSI RTX 5060 8 GB | 512 GB SSD OEM Paket fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıkla
www.incehesap.com
Bu bilgisayarı almayı düşünüyorum.Üstüne
GamePower Skadi V2 240 ARGB 240mm Sıvı İşlemci Soğutucusu AM5 ve LGA1700 Uyumlu
260W TDP, 240 mm, ARGB bu sıvı soğutucuyu ekledim sizce yeterli olur mu ve fiyat bakımından iyi midir taksit ile alacağım için bunu tercih ettim.Şimdiden teşekkür ederim.
Paylaştığınız linkteki PSU için kısaca şunu söyleyim, ben kullanmam. Kaliteli PSU'yu kendim seçip alırım, kasa içerisinde gelen PSU'lar hem kırpılmış versiyon olabiliyor hem de genelde korumaları yetersiz oluyor (istisna durumlar dışında). İstisna durumlarda kasa ile birlikte gelen PSU'nun modeline kadar yazıyorlar, böyle bir durum yoksa asla satış açıklamasına eklenmiyor (satış politikası: kötü özelliklerden bahsetmezler).
Kasa seçimini değişip PSU dahil olmayan kasa seçerdim + PSU'yu sisteme yetecek olan ve korumaları üst düzey bir model seçip eklerdim. Ancak linkteki seçenek olarak sunulan kasaların tamamında PSU zorunlu.
Markasına her ne kadar güvenmesem de bu sistemi alacak olsam özelleştirme seçeneğinden bu kasayı seçerdim:
GamePower Warcry Prism 4xARGB Fan 850W 80+ Gold (ATX 3.1 - PCI 5.1) Temperli Cam ATX Gaming (Oyuncu) Kasa fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıkla
www.incehesap.com
(WATT değeri fazla olsa da seçenekler arasında en güvenilir PSU bu gibi geldi bana ve markasına güvenmediğim PSU yine de)
Tabii bu sistemi almazdım. Ekran kartının modelini de beğenemedim. Hem 5060 hem de 8 GB versiyonu.
8 GB VRAM çoğu oyunda 1080P kullanımda sorun yaratmasa da geleceğe yönelik şüphelerim var. Güçlü grafik isteyen bazı yeni oyunlarda performansları VRAM yüzünden düşüyor. İleride bu oyunlardan daha fazla olacak.
Bütçenizi biraz artırabilirseniz uzun vadeli olsun diye 16 GB VRAM 5060Ti sistemi öneririm:
- Özelleştirme seçeğinden kasayı XPG 750W Gold PSU olan modelle +860 TL fiyata değişirsiniz
- En az 1 TB M2 SSD özelleştirmeden seçilmesi taraftarıyım. Bir oyun bile 200-300 GB olabiliyor. Bu yüzden bence gerekli.
- Bu sistemin en büyük avantajı 16 GB VRAM ve Asus Dual oluşu ile soğutmada da iyi bir model olur ve 5060Ti GPU çok daha güçlü.
- 7500F için üzerinde gelen işlemci soğutucu yeterli aslında ama ileride sıvı soğutma ile değiştirebilirsiniz. Keşke buna da özelleştirme olsaymış. İlerleyen zamanda bence uygun fiyatlı 6 ısı borulu bir hava soğutma almak daha mantıklı olur ki 7500F kullanacakken sıvı soğutmaya girmeseniz de olur.
PC HOCASI-GG8 Powered by Asus temasıyla hazırlanmış Sistem Tavsiyesidir. AMD Ryzen 5 7500F ve ASUS RTX 5060 TI 16GB ile güçlendirilmiştir.
www.gaming.gen.tr
Bahsettiğim özelleştirmeler
+860 TL Kasa+PSU değişikliği (750W +80 Gold)
+1560 TL 1 TB M2 SSD değişikliği
Biraz fark ödeyip uzun vadeli çok daha iyi bir sisteme sahip olursunuz.
Bütçeyi artıramazsanız 9060XT 16 GB VRAM hazır sistem bakabilirsiniz. Ancak yine PSU konusuna dikkat çekeyim. Sonra arızalarla boğuşmamak ve garanti süreçleriyle bilgisayarsız dönem yaşamamak için buna dikkat etmek gerekli. Hazır sistemlerde genellikle kötü korumalara sahip veya yetersiz WATT değeri ile PSU zorunlu gibi oluyor. İyi incelemenizi öneririm.
Bu tecrübelerimizi kulak arkası yapacaksanız dilediğiniz sistemi daha ucuz diye alabilirsiniz.
Son olarak kişisel görüşüm olarak sıvı soğutmada Corsair kalitesine güvenirim. Çevremde şimdiye kadar aldırdığım kimse şikayet etmedi. Her markada problem yaşanabilir ama Corsair ile daha az sorun yaşandığını düşünüyorum. Özellikle bazı modellerinde pompa kalitesi üst düzey.
Ucuz sıvı soğutma alacağınıza, onun yerine kaliteli 6 veya 7 ısı borusu olan hava soğutma tercih edin.