Psu'dan Gelen Tırım Sesi

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
Arkadaşlar kasayı açıyorum pc boştayken tırım sesi geliyor ilk başlarda Coil Whine sandım fakat öyle olmadığını anladım sanırım. Ses sadece pc boştayken var. Fakat oyunlara girince ses gidiyor. Fan sanki bir yere sürtüyor gibi bunu neden yapar

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,074
Sesi dinletebilirmisin youtube video atarak burada paylasabilirsin

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,423
Bu durum fanın içindeki bobinlerden de gelebilir, takılı olan kablonun titreşiminden de gelebilir. Ses gelince PSU'nun arkasındaki kabloyu tutup hafif yukarı aşağı yaparak dener misin kesiliyor mu diye?

Kesilmiyorsa içindeki fandan gelme ihtimali yüksek. Eğer garantisi varsa açmayın. Yoksa üstündeki vidaları açarak (ufak bilginiz varsa) fanı temizleyerek tekrar deneyebilirsiniz.

KS

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
Bu durum fanın içindeki bobinlerden de gelebilir, takılı olan kablonun titreşiminden de gelebilir. Ses gelince PSU'nun arkasındaki kabloyu tutup hafif yukarı aşağı yaparak dener misin kesiliyor mu diye?

Kesilmiyorsa içindeki fandan gelme ihtimali yüksek. Eğer garantisi varsa açmayın. Yoksa üstündeki vidaları açarak (ufak bilginiz varsa) fanı temizleyerek tekrar deneyebilirsiniz.
Garantisi var hocam fakat arkadaki kabloyu yukarı aşağı yapınca değil de kasanın altından psu'ya baskı uygulayınca kesiyor sesi

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,423
Garantisi var hocam fakat arkadaki kabloyu yukarı aşağı yapınca değil de kasanın altından psu'ya baskı uygulayınca kesiyor sesi

İçindeki komponentler titreştikçe psunun dış katmanına da bu titreşim değiyor gibi. Ufak bir kaç vida sıkma ile düzelebileceğini düşünüyorum. Varsa gevşemiş vidaları iyice bir sıkın.

KS

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
İçindeki komponentler titreştikçe psunun dış katmanına da bu titreşim değiyor gibi. Ufak bir kaç vida sıkma ile düzelebileceğini düşünüyorum. Varsa gevşemiş vidaları iyice bir sıkın.
Garantisi var hocam sıkıntı yaratır mı

KS

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
Vida boşluğu sıkma ile garanti dışı kalmaz ürün. Sadece vidaları sıkacaksınız biraz daha. Vidanın üstünde garanti kağıdı varsa ama yapmayın. Açmışlar derler.
Tamam hocam çok teşekkür ederim.

KS

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
Vida boşluğu sıkma ile garanti dışı kalmaz ürün. Sadece vidaları sıkacaksınız biraz daha. Vidanın üstünde garanti kağıdı varsa ama yapmayın. Açmışlar derler.
Hocam bir problem yaşadım video atsam izler misiniz ?

KS

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
KS

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
Hocam sorunu psu'yu ters bağlayarak çözdüm fan yukarı doğru bakıyor yani bir problem teşkil eder mi ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri