Herkese merhaba,
Bir süredir üzerinde uğraştığım ve artık gerçekten tıkandığım bir konu hakkında tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Amacım: Python kullanarak, 1600x900 çözünürlüğündeki bir Android emülatörü içerisinde ekrana Zoom In (yakınlaştırma) ve Zoom Out (uzaklaştırma) işlemleri yaptırmak.
Şu ana kadar neler denedim ve nerede tıkandım?
Elinde Python ve güncel Appium (W3C standartlarına uygun) kullanarak 1600x900 bir ekranda merkeze doğru zoom in / zoom out yapabilen çalışan bir kod örneği olan var mı? Ya da bu ActionChains veya PointerInput mantığını Türkçe olarak, benim gibi bu noktada tıkanmış birine açıklayabilecek birileri çıkar mı?
Şimdiden zaman ayırıp okuyan ve yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar!
Yukarıdaki kod şu anda pyautogui yöntemi emlatörün kendi kontrolleri ile yakınlaştırma uzaklaştırma işlemleri yapılıyor ama bilgisayarda başka işlemler yaparken problem oluşturuyor bu sebepten appiuma geçiş yapmaya çalışıyorum.
Bir süredir üzerinde uğraştığım ve artık gerçekten tıkandığım bir konu hakkında tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Amacım: Python kullanarak, 1600x900 çözünürlüğündeki bir Android emülatörü içerisinde ekrana Zoom In (yakınlaştırma) ve Zoom Out (uzaklaştırma) işlemleri yaptırmak.
Şu ana kadar neler denedim ve nerede tıkandım?
- ADB Denemeleri: İlk başta bu işi ADB komutlarıyla çözerim diye düşündüm. Ancak ADB'nin multi-touch (çoklu dokunma) desteği olmadığını, dolayısıyla iki parmakla yapılan pinch/zoom hareketlerini yapamadığını acı bir şekilde tecrübe ettim.
- Appium'a Geçiş ve Yapay Zeka Hüsranı: Mecburen Appium'a geçiş yaptım. Kodu toparlamak için yapay zeka araçlarını kullandım ancak bana sürekli eski sürüm (deprecated olmuş) kodlar veriyorlar ve işlemler sürekli başarısız oluyor.
- Kaynak Problemi: Bu konuyla ilgili Türkçe kaynak neredeyse sıfır. İngilizce dokümanlara ve StackOverflow konularına daldım ancak W3C Actions API gibi karmaşık yapılara gelince İngilizce bilgimin sınırlarına çarptım ve işin içinden çıkamaz hale geldim.
Elinde Python ve güncel Appium (W3C standartlarına uygun) kullanarak 1600x900 bir ekranda merkeze doğru zoom in / zoom out yapabilen çalışan bir kod örneği olan var mı? Ya da bu ActionChains veya PointerInput mantığını Türkçe olarak, benim gibi bu noktada tıkanmış birine açıklayabilecek birileri çıkar mı?
Şimdiden zaman ayırıp okuyan ve yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar!
Python:
def zoom_out(key="S", hold=0.7):
"""Standard zoom out."""
pyautogui.keyDown(key)
time.sleep(hold)
pyautogui.keyUp(key)
def zoom_in(key="B", hold=0.7):
"""Standard zoom in."""
pyautogui.keyDown(key)
time.sleep(hold)
pyautogui.keyUp(key)
Yukarıdaki kod şu anda pyautogui yöntemi emlatörün kendi kontrolleri ile yakınlaştırma uzaklaştırma işlemleri yapılıyor ama bilgisayarda başka işlemler yaparken problem oluşturuyor bu sebepten appiuma geçiş yapmaya çalışıyorum.
Son düzenleme: