r5 3600x biranda ısınıp geri düşüyor

Farketmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, yeni bir sistem topladım.Sistem bugün geldiğinde kullanmaya başladım fakat fan sesi bir yükselip bir alçalıyordu.Afterburnerdan baktığımda işlemcinin boşta iken 42 derece ile 52 derece arasında gidip geldiğini gördüm fakat 42 dereceden bir anda 52 ye çıkıyor ondan sonra hızlı şekilde 42dereceye geri düşüyor.Bu bir problem midir yoksa normal bişey midir ? Ayrıca egzoz fanından baya bildiğin soğuk hava geliyor.

KS

Farketmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu 10 derecelik fark neden kaynaklaniyor olabilir hocam?

Hocam kırmızı ile işaretlediğim yer sürekli bu şekilde bir grafik bırakıyor.Bir yükselip bir düşüyor.En çok 61 dereceyi görmüş.

KS

Farketmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Isı 5-6 derece düşüyor hocam ama sıcaklık aniden yükselip düşmeye devam ediyor.

Ayrıca biostayken sabit 36 derecede kalıyor.Cpu çekirdeklerine 1.474 voltaj geliyor.Windows başlayınca bu sorun başlıyor.

KS

Farketmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır sorunu çözdüm, aynı bu sorunu yaşayanlar var ise çözümü bâya basitmiş.Amd işlemcilerde CPB(Core Performance Boost) diye bir özellik var.Bu özellik sistemde yapılan işleme göre Cpu'ya ekstra voltaj veriyormuş birnevi overclock yani.Biostan girip bu özelliği kapatırsanız sıcaklık sabitleniyor.40 dereceye sabitlendi ama performanstan ödün verirmiyim bilmiyorum.İyi günler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri