R5 5600 Soğutucuya Rağmen 90 Dereceleri Görüyor

Rifyxs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese merhaba, bundan 1 yıl önce aldığım 4070+R5 5600'lü sistem ilk aylarında gayet güzeldi ama 2024 Haziran aylarında stok soğutucu ile 96 dereceleri görmeye başladı, Temmuz ayında bir termal macun alarak hemen değiştirdim lakin 96 dereceleri görmeye devam etti, bu ayda ise kule tipi soğutucu alıp bugün montajladım, termal macunu da yeniledim ve test etmek istedim, en basit oyunda bile 85-92 derece görmeye devam ediyor, işlemcinin frekansını düşürdüm, fan hızını artırdım ama hala işe yaramadı, sizce bu normal mi?

kadir cann

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
Herkese merhaba, bundan 1 yıl önce aldığım 4070+R5 5600'lü sistem ilk aylarında gayet güzeldi ama 2024 Haziran aylarında stok soğutucu ile 96 dereceleri görmeye başladı, Temmuz ayında bir termal macun alarak hemen değiştirdim lakin 96 dereceleri görmeye devam etti, bu ayda ise kule tipi soğutucu alıp bugün montajladım, termal macunu da yeniledim ve test etmek istedim, en basit oyunda bile 85-92 derece görmeye devam ediyor, işlemcinin frekansını düşürdüm, fan hızını artırdım ama hala işe yaramadı, sizce bu normal mi?
Darboğaz olmuyomu hocam bendede r 5600 var RX7700XT ile kullanıyorum valoda darboğaz yapıyor

R3D

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Zaten yuk altinda bu derecelerde calismasi icin ayarlaniyor bu CPU'lar icin rahat olsun.

R3D

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Yani 95 derecelerede çıksa rahat olayim öyle mi?
Sen 100 dereceyi gormedigin surece sikinti yok. Zaten islemcin 100 dereceyi gormeden kendini ayarliyor. Senin belirttigin aylar da zaten sicak aylar. Icin rahat olsun

KS

Rifyxs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sen 100 dereceyi gormedigin surece sikinti yok. Zaten islemcin 100 dereceyi gormeden kendini ayarliyor. Senin belirttigin aylar da zaten sicak aylar. Icin rahat olsun
Tamamdır hocam teşekkür ederim

sancar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
55
rx7700xt +5600 kullanıyorum işlemci max 81,83 derecelere çıkıyor 96 derece biraz garibime gitti kasanın hava akışında bir problem olabilirmi ben 80 üstüne çıkınca korkuyorum 96 fazla sıcak

kadir cann

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
rx7700xt +5600 kullanıyorum işlemci max 81,83 derecelere çıkıyor 96 derece biraz garibime gitti kasanın hava akışında bir problem olabilirmi ben 80 üstüne çıkınca korkuyorum 96 fazla sıcak
Kanka bende aynı kullanıyorum işlemci max 68 gördü benim sıvı soğutmayla

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Kasanın fotoğrafını fanları varsa "fanları görünecek şekilde" bir kaç açıdan çekip atsan, kasa hava akışı düzgün işliyor mu bakarız. Yanlış yönde fan varsa sıcaklığı etkiler.

İşlemci soğutucu modelini yazar mısın, çünkü ne kadar iyi bir soğutucu bilmiyoruz.

İyi hava akışı için doğru montaj:
KASA FAN YÖNÜ.jpg

CPU soğutucu şemadaki gibiyse doğru hava akışı sağlanır.

Şema kasaya göre farklılık gösterebilir. Hemen her kasada geçerli olacak yönler: alttan ve önden serin hava girişi olur, arka ve üstten sıcak hava çıkışı olur. Bazı kasalarda yan panelden ek olarak sıcak hava çıkışı olabiliyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri