Soru R5 5600'Da Mx6 Nasıl Performans Verir?

Xcharcer

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
selam forumdaşlar 5 yılın sonunda performanslı bir işlemciye geçiyorum sonunda sizce ne yapmışım iyi etmişmiyim macunun fiyatıda 300tl

123.JPG

Icnarya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2 defa kullandım ilk kullanımım da 1 yıl sonra ıslemcı degısımı ıcın sökmeye calıstıgımda öyle bir yapışmıskı cok ugrastırdı sökulmesi saga sola bile kıpırtamıyordu 2.de ısı kullandıktan sonra 20 gun sonra tekrar sökmeye calsıtım yıne aynısı oldu cok ugrastırdı..

KS

Xcharcer

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
2 defa kullandım ilk kullanımım da 1 yıl sonra ıslemcı degısımı ıcın sökmeye calıstıgımda öyle bir yapışmıskı cok ugrastırdı sökulmesi saga sola bile kıpırtamıyordu 2.de ısı kullandıktan sonra 20 gun sonra tekrar sökmeye calsıtım yıne aynısı oldu cok ugrastırdı..
döndürerek çıkarıncan hocam anca öyle çıkıyor stok fanı değiştirmek için 2 saat harcadım soketten bi anda çıktı ama öyle bi yapışmıştı ki soğutucudan çıkmadı 1 saat

Muhammed Hamza Bayık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
R5 5600 zaten am4 soketteki en f/p işlemci diyebiliriz. Macun olarak ta aynı macunu kullanıyorum. Viskozitesi yüksek olduğu için mx4'e göre daha kalın bir macundur. bu sebepten yukarıdaki sorunlar yaşanmış. Soğutucuyu sökmeden işlemciyi biraz çalıştırıp ısındıktan sonra oynatarak sökmek daha rahat çıkmasını sağlayacaktır. Sürerken de 5 nokta halinde sürülmesi macunun en düzgün şekilde yayılmasını sağlar. Dediğim gibi viskozitesi yüksek spatula ile yaymaya çalışırsanız macunun büyük kısmı ziyan olur. Bezelye noktası da çok etkili bir yöntem değil. Şimdiden hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşallah.

VeV

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
R5 5600 zaten am4 soketteki en f/p işlemci diyebiliriz. Macun olarak ta aynı macunu kullanıyorum. Viskozitesi yüksek olduğu için mx4'e göre daha kalın bir macundur. bu sebepten yukarıdaki sorunlar yaşanmış. Soğutucuyu sökmeden işlemciyi biraz çalıştırıp ısındıktan sonra oynatarak sökmek daha rahat çıkmasını sağlayacaktır. Sürerken de 5 nokta halinde sürülmesi macunun en düzgün şekilde yayılmasını sağlar. Dediğim gibi viskozitesi yüksek spatula ile yaymaya çalışırsanız macunun büyük kısmı ziyan olur. Bezelye noktası da çok etkili bir yöntem değil. Şimdiden hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşallah.
Dostum bunu söylemem lazım arctic kendisi bezelye formunu öneriyor. Diğer türlü hava boşluğu kalabiliyor. Ama uygulamanın genel anlamda pek farkı yok hatalı uygulama bile en fazla 1-2 derece fark ediyor

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
205
MX-4 ile MX-6 Arasında benim deneyimlerime göre 1-2 derecelik fark var. MX-6 iyi bir tercih.

Muhammed Hamza Bayık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Dostum bunu söylemem lazım arctic kendisi bezelye formunu öneriyor. Diğer türlü hava boşluğu kalabiliyor. Ama uygulamanın genel anlamda pek farkı yok hatalı uygulama bile en fazla 1-2 derece fark ediyor
Evet hocam dediğiniz gibi tavsiye ettiği bezelye noktası. Dediğim gibi yayılma açısından en azından ben yeterli olmadığını düşünüyorum. 5 nokta şeklinde sürdüğümde de en iyi yaılma halini gördüğüm için o şekilde yazdım. Fakat dediğiniz gibi 1-2 derecelik farklar kayda değer farklar değil. 14900k kullanılmayacak sonuçta :D

• Beğen
Reactions: VeV

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri