Yardım R5 7500F Isi Ve Yüksek Frekans Sorunu 2025

EmreKILAVUZ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
3 AY ÖNCE AMAZON ÜZERİNDEN KASIM INDIRIMLERINDEN HAZIR SISTEM KASA ALDIM GAMEGARAJ ÖNDERLİGİNDE GARAJONLINE TARIFINDAN
R5 7500f CPU
RX 9060XT GPU

SORUM VE PROBLEMİM ŞU AKADAŞLAR PC BOŞTA 65 DERECE OLUYOR VE FRAKANS OLARAK 4.50 LEREDE FELAN DOLAŞIYOR GÜÇ PLANLARIYLA OYNADIM ONDAN ZANNETİM SONRA GERİ ÇEKTİM FAKAT DEĞİŞEN BİŞEY OLMADI İLK YÜKSEK OLARAK DEĞİŞTİRDİM SONRA FORUMDA DOLARŞIRKEN BAZI ARKADAŞLARDAN DENGELIYE ÇEKIN YAZISINI GÖRDUM VE ÇEKTIM SONRASINDA OLAN BİŞEYMI YOKSA HEPMİ VARDI BİLEMEDIM SISTEMDE KULE TİPİ FSP NC5 VAR ANA KART BİOSTAR A620MS BİISTON FAST BOOT MODUNU KAPADIM
TERMAL MACUN OLARAK ÜZERİNDE VARDI EĞER DANDIKSE DERSENIZ MX 6 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM SON OLARAK CS2 ÜZERİNDE 400 FPS DEĞERLERİNİ ALIRKEN BI ANDA 300 SULARINA INMEYE BAŞLADI YÜKTE PC TAŞ ÇATLASIN BLACK DESET OYNUYORUM ŞUAN EN FAZLA 75 DERECEELERİ GÖRÜYOR YÜKTE VE REMASTERED OLARAK
PC ANA BİŞELENLER ŞU ŞEKILDE
FREKANS DEĞERLERİ YÜKTEDE AYNO BOŞTADA AYNI BAZEN 5 MHZ ZORLUYO KORKUYORUM BİŞEY OLACKA DİYE

ANAKART : BİOSTAR A620M
İŞLEMCI : R5 7500F
EKRAN KARTI : RX9060XT POWERCOLER 2 FANLI MIDELI 16 GB
SOGUTUC : FSP NC5 KULE TIPİ
RAM KİNGSMAN 16 GB 6000 MHZ VE BIOSTA AMD EXPO AÇTIM
SSD : WD GREEN 5000 OKUMALI 1 TB

YANI SORACAKLIM BUNDAN İBARET VE KULE TIPINDEN SIVI SOGUTMAYA GEÇMEYI DÜŞÜNÜYORUM ÖNERİLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA SAYGILAR.
Adsız.png

Emirhan Karali

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam sakın güç planı ayarlarını dengelide veya güç tasarrufunda kullanma lütfen performansı aşırı derece kırpıyor yüksek performansa al.

diğer bir tavsiyem işlemci termal macununu yenile muhtemelen kötü bir macun sürdüler bunu yaparken işlemci soğutucuyu ve fanını doğru yönde düzgün bir şekilde takmayı unutma:)

sıvı soğutma o işlemci için gerekmiyor paranı çöpe atma lütfen ben i5 14600k için bile sıvı soğutma kullanmıyorum.

sıcaklık değerlerine gelecek olursak hocam boşta 65 derece olması çok sıkıntı
ama anlamadığım oyunda nasıl 75 daha çok olması lazım yani boşta 65 dereceyse oyunda 95 100 derece olurdu orda bir yanlışlık var değerlere tekrar bak testlerin iyi olsun.

KS

EmreKILAVUZ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
1 HAFTADIR DİKKATLI TAKIP EDIYORUM DEDIGIM GIBI TAŞ ÇATLASIN OYUNLARDA 75 DERECE ÜSTÜNÜ GÖRMEDİM,
SIYIRMAK ÜZEREYİM DERDI NE ACABA

Son düzenleme:

Emirhan Karali

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
hocam 75 derece gayet doğal ve normal yani benim işlemcim 85 derece oyunlarda bir sorun yok 100 dereceye bile çıkıp 90 geri döndüğü oldu steam den oyun indirip hemde BF6 Oynuyordum bi baktım 95- 98 - 100 diye çıktı sonra 87 - 90 arası gidip geldi normalde işlemcim oyundan oyuna göre değişiyor 75- 85 arası gidip geliyor.

yani kısaca hiçbir sorun yok 75 derece çok güzel bir değer ve normaldir

Emirhan Karali

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
YÜKTE SORUN DEGIL ANLADIMDA BOŞ DURUMDA 65 DERECE ÇOK SAÇMA
hocam harbiden boşta 65 çok saçma yani ama belki bios ayarlarından cpu fan ayarlarını yapmadığın için işlemci ısınmadan fan düşük rpm de çalışıyor olabilir biostar a 620 m bios ayarlarına bak youtube da tek mantıklı açıklaması budur yani

bu arada hocam 9060xt nasıl bende yazın kardeşime hediye olarak alıcam iyi bir üniversite kazanırsa şimdilik benim bilgisayarımda oyunuyor ben 5070 ve i5 14600k kullanıyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri